23 maj

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sandy French

"Vi ska prioritera och välja ut det som är viktigast för danskarna", säger Sandy French, DR:s nyhetsdirektör. (Foto: Lars E Andreasen)

Publicerad 4 september 2017 07:00

Färre nyheter på dr.dk

Under hösten ska antalet artiklar utan ljud och rörlig bild minskas märkbart i DR:s onlineutbud, enligt nytillträdda nyhetsdirektör Sandy French.

Redan i den framtidsplan som DR presenterade för ett par veckor sen aviserades ett ändrat fokus för DR:s nyhetsarbete online – färre men bättre nyheter.

Och i en intervju för nyhetsbrevet Mediawatch utvecklar DR:s nya nyhetsdirektör Sandy French tankegångarna.

Fördjupande journalistik

Bland annat försvinner det sk nyhetscentrat och resurser flyttas i stället till ämnesgrupper och en mer fördjupande journalistik.

– Det här betyder att det blir färre nyheter på våra plattformar. Vi ska ge det senaste om det viktigaste. Vi ska prioritera och välja ut det som är viktigast för danskarna, förklarar French.

Det betyder också att bevakning i form av rörlig bild och ljud kommer att prioriteras framför rena textnyheter, med eller utan bild.

Ljud och rörligt

-Det är helt naturligt att DR utgår från det som vi traditionellt är bäst på, alltså ljud och rörligt. Vi ska även i fortsättningen ha kortfattade skriftliga uppdateringar men vi behöver inte ha så många långa artiklar, säger Sandy French.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta