21 juli

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sandy French blir DR:s nya nyhetsdirektör. (Foto: Lars E Andreasen)

Sandy French blir DR:s nya nyhetsdirektör. (Foto: Lars E Andreasen)

Publicerad 22 juni 2017 09:51

Sandy blir DR:s nya nyhetsdirektör

DR Nyheders innehållschef Sandy French efterträder Ulrik Haagerup.

42-åriga Sandy French anställdes i DR Nyheder 2010, vilket väckte visst uppseende då hon kom direkt från ett pressjobb i danska regeringen. Sedan 2015 har French haft befattningen innehållschef i DR Nyheters organisation.

Sandy French kommer ursprungligen från Frederikshavn i norra Danmark. Hon tog journalistexamen i Roskilde 2002.

Garant för PS-värden

– Min viktigaste uppgift är att till danskarna leverera kvalitetsnyheter som de kan lita på, oavsett vilken plattform de föredrar. Det viktigaste är kvalitén och trovärdigheten, för man ska kunna lita på DR, säger Sandy French i DR:s pressmeddelande.

DR:s styrelseordförande Michael Christiansen säger att Sandy French utsetts till nyhetsdirektör för att hon kan skapa resultat och även omvandling på journalistikens område.

– Hon har djupa rötter i klassisk public service och utgör garanten för att PS-värdena tas med in i den framtida utvecklingen av DR Nyheder, skriver Christiansen.

Välkänd företrädare

Sandy French efterträder Ulrik Haagerup, starkt förknippad med det som kallas konstruktiv journalistik, som slutar som nyhetsdirektör den 1 september. Som Vipåtv tidigare berättat går Haagerup till att bli chef för ett nytt forskningsinstitut gällande konstruktiv journalistik.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta