25 april

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Från dramat.

Skådespelarna Tim Pigott-Smith, Oliver Chris och Lydia Wilson i sina roller i "King Charles III” som prins Charles, prins William och Kate, hertiginna av Cambridge. (foto: Matt Dunham/TT)

Publicerad 9 maj 2017 16:13

BBC:s "King Charles III" upprör redan innan sändning

En TV-dramaversion av en teaterpjäs om Storbritanniens kungahus efter drottningens död väcker starka känslor redan innan den visats.

Pjäsen ”King Charles III” vållade upprördhet när den hade premiär i London i april 2014. Och nu när BBC:s version av det omstridda dramat ska visas för första gången är det dags igen.

I dramat ingår bland annat drottningens död, Prinsessan Dianas spöke och en fullt utvecklad konstitutionell kris i Storbritannien.

Kungen är död

Det hävdas att flera skådespelare tackat nej eller dragit sig ur den kontroversiella uppsättningen, av rädsla för att de inte kommer att bli adlade.

En som inte behöver bekymra sig är Tim Pigott-Smith som spelade kung Charles III både på scen och nu i TV-versionen. Pigott-Smith avled den 7 april.

Enstaka film

Andrew Bridgen, en konservativ parlamentsledamot har sagt att det är olyckligt om BBC låter fantasin flyga i väg på ett sätt som är osmakligt för många licensbetalare och att han fått uppfattningen att det handlar om svärta ner och underminera landets kungliga familj, skriver The Guardian.

BBC meddelar att det handlar om en ren fiktion och blott en enstaka produktion – en filmatisering av en prisbelönt pjäs.

”King Charles III” sänds i BBC 2, onsdag 10 maj.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta