22 juli

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Danmark Radios nyhetsdirektör Ulrik Haagerup slutar.

Danmark Radios nyhetsdirektör Ulrik Haagerup slutar. (foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Publicerad 6 mars 2017 11:39

Ulrik Haagerup slutar på DR

Gurun inom konstruktiv journalistik, DR:s nyhetsdirektör Ulrik Haagerup, slutar för att bli direktör för ett nytt institut.

Många inom svensk public service har på senare år mött Ulrik Haagerup som föreläsare på inspirationsdagar och liknande och då har det i regel handlat om konstruktiv journalistik.

Nu meddelar DR att Haagerup lämnar sin tjänst som nyhetsdirektör för att bli chef för ett nytt forskningsinstitut gällande konstruktiv journalistik som etableras vid Århus universitet.

Slutar efter tio år

Haagerup kom till DR som chef för nyhetsredaktionerna år 2007. Sedan 2010 har han haft titeln nyhetsdirektör och nu lämnar han sin tjänst den 1 september.

Ulrik Haagerup har viss erfarenhet från den akademiska världen, bland annat som styrelseledamot i Danmarks Journalisthøjskole i Århus och som ordförande för Center for Journalistik vid Syddansk Universitet i Odense.

– Det blir vemodigt att säga adjö till DR och till alla duktiga människor jag arbetat tillsammans med. Jag ser dock mitt kommande arbete, med att främja visionen om konstruktiva nyheter, både här hemma och globalt, som en naturlig fortsättning på det arbete jag utfört i DR, skriver Ulrik Haagerup.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta