23 maj

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
När Skavlan sänts från London har det varit från The London Studios.

När Skavlan sänts från London har det varit från The London Studios. (foto: Jonas Eriksson)

Publicerad 6 mars 2017 06:30 - Uppdaterad 6 mars 2017 08:30

Klassisk londonstudio läggs ner - 140 jobb bort

ITV:s The London Studios där flera klassiska TV-serier - och Skavlan - spelats in, stängs och 140 jobb försvinner.

Det var i början av 1970-talet som London Weekend Television flyttade sin produktion till ett nytt och hypermodernt studiokomplex vid Themsens södra strand, London Television Centre, som även blev högkvarter för hela det kommersiella TV-nätverket ITV.

Sammanlagt 10 TV-studios ingår i centret som både omfattar ett 26-våningshus och lägre byggnader för de större studiolokalerna.

Men nu ska ITV renovera och omvandla hela London Television Centre som ligger i ett av den brittiska huvudstadens mest centrala och eftertraktade områden.

I samband med detta försvinner The London Studios, där bland annat den klassiska serien ”Herrskap och Tjänstefolk” spelades in på 1970-talet, skriver The Guardian.

Egen studio inte Prio 1

– Det skulle krävas ”signifikanta investeringar” att återskapa The London Studios inom ramen för det projekt som ska samla hela ITV i en ny byggnad på södra Themsenstranden, skriver ITV-chefen Adam Crozier i ett mail till personalen.

– Sådana investeringar är inte kärnan i våra strategiska prioriteringar och vi planerar att i i framtiden i stället använda externa studios när vi så behöver, skriver Crozier.
Även BBC hyr regelbundet in sig i The London Studios, bland annat för att spela in Graham Norton Show och när Skavlan sänts från London har det varit från The London Studios.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta