25 juni

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren.

Sveriges Radios korrespondent Maria Persson Löfgren. (foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Publicerad 15 februari 2017 15:35 - Uppdaterad 15 februari 2017 16:48

Rysk utredning om attack mot SR-korre läggs på is

Den ryska tidningen Gazeta uppger att den ryska polisutredningen gällande attacken i Ingusjien på bland andra Sveriges Radios rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren läggs på hyllan i brist bevis.

– Om detta stämmer, vi har ingen egen bekräftelse ännu, är det helt oacceptabelt att inte undersökningen fortsätter men tyvärr inte förvånande skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Attacken på Maria Persson Löfgren och två andra journalister ägde rum i Ingusjien den 9 mars 2016 då ett 30-tal maskerade män attackerade och misshandlande Persson Löfgren och hennes kollegor allvarligt.

Skrev till Wallström

Så sent som i förra veckan skrev Sveriges Radio till Utrikesminister Margot Wallström med kravet att den svenska regeringen kontaktar Ryska myndigheter för att få klarhet i hur polisundersökningen fortskrider eftersom ingen information hade kommit fram, skriver Sveriges Radio på sin hemsida.

– Vi kan inte acceptera att undersökningen läggs på hyllan utan uppmanar svenska regeringen att ta kontakt med ryska motparter för både påpeka detta men också för att klargöra vad detta besked egentligen innebär, säger Cilla Benkö som kräver att den ryska polisen fortsätter att faktiskt få tag i de skyldiga och ställa dem inför rätta.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Tf redaktör: Anna Thodenius

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör