• SVT:s Sanna Klinghoffer tar emot Prix Europa-priset i Berlin på fredagkvällen.

  "Ensamma mot IS" vann Prix Europa


  2017-10-20
  SVT-dokumentären ”Ensamma mot IS”, som skildrar hur en familj kämpar med att få hem sin dotter från terrorsekten Islamiska staten, vann på fredagskvällen Prix Europa i mångfaldskategorin TV Iris i Berlin.UG:s granskning ”FN och övergreppen” fick ett hedersomnämnande.
  Läs mer
 • SVT-chef lämnar företaget


  2017-10-20
  Den SVT-chef som har anklagats för sexuella trakasserier har valt att säga upp sig med omedelbar verkan.SVT kommer under eftermiddagen idag att göra en polisanmälan med anledning av vad som kommit fram i internutredningen.
  Läs mer
 • Dokumentären Heja Kosovo friskt humör.

  Klippare Heleen Rebel: "Ni borde kommunicera bättre med producenten"


  2017-10-20
  Heleen Rebel, klippare till Tom Alandhs dokumentär ”Heja Kosovo friskt humör”, svarar här på marknadschef Christer Mellstrands svar på förra veckans debattinlägg om okänsliga programslut.(Se Christer Mellstrands svar i länk under debattinlägget)
  Läs mer
 • "Vi tar till oss av kritiken att vi bör bli bättre på att kommunicera"


  2017-10-20
  Marknadschef Christer Mellstrand svarar här på klippare Heleen Rebels inlägg om okänsliga programslut och en önskan om bättre kommunikation med den enskilde producenten.
  Läs mer
 • Blombukett

  Årets 25-årsgratifikanter


  2017-10-20
  I år är det totalt 26 stycken anställda som ska hyllas traditionsenligt för att de har jobbat 25 år på SVT.
  Läs mer
 • Sveriges radios vd Cilla Benkö och SVT:s vd Hanna Stjärne

  Stjärne och Benkö inte helt eniga i synen på finansierings-förslaget


  2017-10-20
  SVT-chefen betonar det positiva medan radiochefen är mer oroad inför Public service framtid, efter utredningen som kom tidigare i veckan.Det stod klart under en debatt igår.
  Läs mer
 • Claes JB Löfgren

  Tidens olika ansikten


  2017-10-20
  Världens surr i min vibrerande telefon.Osorterade rop från en kaotisk värld. Börsrekord i New York. Terrorattacker i Afghanistan. Plötsliga tränaravgångar i de stora fotbollsligorna.I mobilen är tidens ansikte ett collage utan tydliga drag. Inga samband eller sammanhang, bara en obegriplig, hotfull och kaotisk värld.
  Läs mer
 • Berno Jonsson vann Berringpriset för sina insatser framför kameran.

  Jubileumsfest i Umeå!


  2017-10-20
  SVT Umeå hade stor födelsedagsfest i lördags. Plus, Go´kväll och Fråga Doktorn firade tillsammans 65 år.Över 100 medarbetare var med och stämningen hög.
  Läs mer
 • First Aid Kitt

  Sänd First Aid Kit-konserten igen


  2017-10-19
  Läs mer
 • Internutredning inledd mot SVT-chef


  2017-10-19
  SVT har inlett en internutredning mot en SVT-chef gällande sexuella trakasserier på arbetsplatsen.
  Läs mer
 • SVT säljer många klipp från arkivet till utlandet, bl a till Netflix.

  Många SVT-klipp säljs till utlandet


  2017-10-19
  ”The Beatles – Eight days a week” och Netflix-serien ”The Get down”Det är några av de internationella produktioner som SVT:s arkivsäljare sålt klipp till den senaste tiden.
  Läs mer
 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  2017-10-19
  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp detta svåra ämne.
  Läs mer
 • Skam (foto: NRK)

  SKAM på fem nya språk


  2017-10-18
  NRK har ingått avtal med partners i fem europeiska länder om egna remakes av kultserien.
  Läs mer
 • Ekochefen Olle Zachrison i Ekots nyhetsnav.

  Ekot fyller 80!


  2017-10-18
  Nu i oktober är det 80 år sen som Dagens Eko för första gången ljöd i de svenska radioapparaterna.SR:s stora nyhetsredaktion firar med öppet hus och ekosändningar i Hangaren i Radiohuset den 19 oktober. Och det klassiska ekoplinget har sjungits in av Radiokören!
  Läs mer
 • Eva Landahl

  - Vi behöver vara uppfinningsrika och hitta nya grepp


  2017-10-18
  Anna-Sofia Wirén skickade vidare Stafetten till Eva Landahl, programchef SVT Nyheter och SVT-ansvarig för valet 2018, med frågan "Vilka är de största utmaningarna ur ditt perspektiv inför valåret 2018?"Eva svarar:
  Läs mer
 • Inspelning med ärkebiskopen för den finsk-lutherska kyrkan, Kari Mäkinen.

  Mark Levengood söker Luthers betydelse i Sverige och Finland idag


  2017-10-18
  I år är det precis 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser på slottskyrkoporten i Wittenberg - och därmed startade reformationen som kom att förändra Europa.I serien ”Mark och Luther”, som startar ikväll, söker Mark Levengood spår efter Luther i Sveriges och Finlands kultur- och samhällsliv.
  Läs mer
 • BBC höjer löner efter avslöjande rapport


  2017-10-18
  Hundratals anställda inom BBC World Service kan se fram mot högre lön då det framkommit att journalister med liknande uppgifter på BBC News har betydligt bättre betalt än dem.
  Läs mer
 • Vår restaurang

  SVT:s matprogram för barn nominerad till en Emmy


  2017-10-17
  Vår restaurang, familjeprogrammet där barn öppnar sin egen restaurang med hjälp av stjärnkocken Niklas Ekstedt, är nominerat till en internationell Emmy i kategorin non-scripted entertainment.Prisutdelningen tar plats i Cannes 10 april nästa år.
  Läs mer
 • Benkö bekymrad efter PS-kommittéförslaget


  2017-10-17
  Radiochefen Cilla Benkö oroas över oberoendet och ekonomin för Public service i framtiden–I alla länder där avgiften ersatts av skatt har det blivit sämre för PS, skriver hon.
  Läs mer
 • Veckans brotts programledare Camilla Kvartoft.

  - Vi sätter in frågor om kriminalitet i ett vidare perspektiv


  2017-10-17
  Nu startar den femtonde säsongen av Veckans brott. En efterlängtad serie som varje vecka samlar över en miljon tittare.– Jag är så otroligt stolt över programmet, och allra mest nöjd är jag med att vi har satt in brottsligheten i ett samhällsperspektiv, säger programledaren Camilla Kvartoft samtidigt som hon dementerar ryktet att Leif GW Persson har lämnat skeppet.
  Läs mer
 • DR:s hemsida

  Roligare för barn i DR-Byen


  2017-10-17
  Danmarks Radio lanserar en ny och interaktiv ”bakomtur” för barn i sitt stora TV- och radio-hus i Köpenhamn.
  Läs mer
 • GRN friade fem SVT-ärenden


  2017-10-16
  Vid Granskningsnämndens senaste möte prövades fem ärenden från SVT, och samtliga friades.Aktuellt friades i fråga om otillbörligt gynnande efter att ha visat klipp ur olika reklamfilmer för spelbolag i ett inslag om det svenska spelmonopolet
  Läs mer
 • Public service-kommitténs ordförande Sture Nordh överlämnar delbetänkandet till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

  Förslag: Individuell avgift ersätter licensen


  2017-10-16
  Full politisk enighet råder om Public service i framtiden ska finansieras genom en avgift för alla som Skatteverket ska driva in.– Jag är försiktigt positiv, skriver SVT:s vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.
  Läs mer
 • Hanna Stjärne är med på listan.

  SVT:s vd - bland de mest inflytelserika i världen inom nöje


  2017-10-16
  SVT:s vd Hanna Stjärne är med på Variety 500:s lista över de 500 mest inflytelserika personerna inom underhållningsindustrin i världen.- Det är ett erkännande av SVT:s internationella framgångar och den respekt som bolaget väcker bland kollegor världen över. Jag är hedrad och glad, inte minst å alla begåvade och kreativa medarbetares vägnar, säger Hanna Stjärne.
  Läs mer
 • I Maskinen och kroppen berättar Eva Funck hur olika delar i kroppen funkar.

  Tung journalistik och smarta barnprogram till Cannes


  2017-10-16
  Idag startar höstens största tv-mässa MIPCOM i Cannes - och hela branschen är på plats under veckan för att sälja och köpa program.SVT Sales presenterar en bred katalog i år med bland annat den hyllade dokumentären Loving Lorna, omtalade true crime-serien Fallet Kevin och barnfavoriten Babblarna.
  Läs mer
 • Piv Bernth

  Flykt från DR Drama


  2017-10-13
  Piv Bernth och flera andra chefer och producenter lämnar den framgångsrika avdelningen i TV-Byen, Danmarks Radio, och startar i stället ett nytt produktionsbolag.
  Läs mer
 • Helène Sahlin håller tal till Charlotte Celsing.

  Charlotte Celsing tackades av


  2017-10-13
  Charlotte Celsing, chef för HR Partners, SVT HR Kommunikation, slutade den 12 oktober efter knappt fem år på SVT. Hon avtackades samma dag på Hyllan i TV-huset i Stockholm.Fotograferade gjorde Gabriella Ekström.
  Läs mer
 • Fotograf Linda Hörnqvist filmar patienter som köar för att komma in till den enda sjukstuga som finns i området.

  Tuff resa till bortglömd by blir starkt reportage i Korrespondenterna


  2017-10-13
  Lena Scherman har varit utrikesreporter på SVT i många år. Men hon har aldrig tidigare besökt en plats där spåren av det västerländska samhället är så få.En resa som Korrespondenternas tittare nu får ta del av, men som även har fått Lena att reflektera över sitt eget liv. 
  Läs mer
 • Johanna Gårdare

  Släppa makt - för gemensam framgång!


  2017-10-13
  Det refereras väldigt ofta till hur vi lyckats på SVT Barn.Utifrån ett publikt perspektiv har vi det. Barnutbudet står för cirka 45% av den totala tittartiden SVT online.Fortfarande står sig Barnkanalen bra som varumärke i Orvesto Junior, SIFOs årliga undersökning om 7-15-åringars medie-och konsumtionsvanor.
  Läs mer
 • Bilkö

  Vill ha ett trafikprogram


  2017-10-12
  Läs mer