• Måndagsmöte på Uppdrag granskning i Göteborg.

  UG: "Pressen på oss ökar ständigt"


  2017-04-25
  Som en motpol till fake news har den undersökande journalistiken stark medvind. Samtidigt pressas Uppdrag granskning allt mer, inte minst av dem som blir granskade.– Men det är bra, hävdar UG-chefen Nils Hanson.
  Läs mer
 • Helena Brodén

  Hur är läget i Kiev Helena Brodén?


  2017-04-25
  - Jotack, bara bra!Helena Brodén, kommunikationsansvarig på SVT HR/Kommunikation, är en av de SVT:are och svenskar som handplockats för att arbeta med Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraina. Hon har precis börjat sitt nya jobb i Kiev.
  Läs mer
 • ESC-arenan i Kiev.

  Eurovision i Ukraina - mot alla odds


  2017-04-24
  Eurovision Song Contest (ESC) i Ukrainas huvudstad Kiev har omgärdats av många rykten, och varit på väg att behöva ställas in på grund av brist på pengar och tillräcklig planering.När Vipåtv besöker projektkontoret vid ESC-arenan i Kiev får vi dock löfte av både svenska och brittiska projektmedarbetare om att det blir en rejäl show.
  Läs mer
 • TV-monopolet kvar i Iran


  2017-04-24
  Irans parlament sa nej till ett förslag om att privata kanaler skulle få börja konkurrera med statstelevisionen.
  Läs mer
 • Chat efter programmet.

  Stort engagemang för "30 liv i veckan"


  2017-04-21
  Igår kväll startade SVT:s nya dokumentärserie - "30 liv i veckan" - om självmord. Reaktionerna var många och starka i chatten som följde direkt efter sändning och cirka 2300 besökare var inne på chatten under kvällen.Även i sociala medier var engagemanget stort.
  Läs mer
 • Susan Ritzén

  Jag väcks av spöklik opera i Pyongyang


  2017-04-21
  Klockan är fem på morgonen när de väcker mig i Pyongyang. Plötsligt svävar spöklik operamusik in igenom fönstret på 30:e våningen, på det kolossala hotell där vi och ett 40-tal världsmedier placerats över påsk.
  Läs mer
 • Hela gruppen samlade.

  De ansvarar för planering och exponering av SVT:s hela utbud


  2017-04-21
  SVT Planering heter en ny avdelning på SVT med ansvar för den samlade planeringen och exponeringen av SVT:s hela utbud (exklusive barn) - i alla kanaler och tjänster.
  Läs mer
 • SVT sänder direkt online.

  Publiken vände sig till SVT vid terrorattentatet


  2017-04-20
  I samband med terrorattentatet på Drottninggatan beställde SVT en publikundersökning av Novus för att ta reda på mer om hur publiken valde att ta del av den massiva mediebevakningen.Enligt undersökningen är det till SVT som publiken vänder sig för att få reda på mer och förstå sammanhangen.
  Läs mer
 • TV4-huset

  90 jobb bort på TV4


  2017-04-20
  Som ett led i ett stort sparpaket tar TV4 hem sin nyhetsproduktion, det meddelade TV4-gruppen på torsdagen.

  Läs mer
 • TV4 väntas meddela nedskärningar


  2017-04-20
  Minst 90 personer kan förlora jobbet när uppåt 400 miljoner ska sparas, skriver Resumé.
  Läs mer
 • Sofia Helin, Ullakarin Nyberg och Anne Lundberg.

  SVT redo för frågor om självmord


  2017-04-20
  Att tala om självmord är tabubelagt samtidigt som det väcker starka känslor. I serien ”30 liv i veckan”, som startar ikväll, kommer vi nära några av dem som har egna erfarenheter.Förberedelserna har varit omfattande. Både inför inspelningen, men även för att kunna ta hand om reaktioner från tittarna på bästa sätt.
  Läs mer
 • Helena Olsson

  Därför sänder SVT en serie om självmord


  2017-04-20
  Rapportera inte om självmord. Den inställningen har länge väglett varenda nyhetsredaktion och präglar de flesta reportrar.Anledningen har naturligtvis varit välmenande - vi har vilat tungt i föreställningen om att självmord smittar, det vill säga att om vi rapporterar om självmord så riskerar vi att inspirera till självmord.
  Läs mer
 • SVT Nyheters app

  Stor uppdatering av SVT Nyheters appar


  2017-04-19
  SVT Nyheters appar för Android och iOS fick i tisdags en större uppdatering.– Vi har bytt leverantör för våra pushnotiser och byggt ett helt eget publiceringssystem. Den tidigare leverantörens system var både dyrt och krångligt, säger Anders Thoresson, produktägare för nyhetsutvecklingen på SVTi.
  Läs mer
 • Andreas Bedinger

  Hur får vi guldkornen att jobba hos oss?


  2017-04-19
  Helène Sahlin skickade vidare Stafetten till Andreas Bedinger, chef ATV Stockholm, med frågan: "På vilket sätt arbetar ATV Stockholm mer konkret med Sverigespegling?Andreas svarar:
  Läs mer
 • Susanne Saraman, Hans G Andersson och Malin Ströman är de tre nya produktcheferna.

  Nya produktchefer ska utveckla SVT:s digitala tjänster


  2017-04-19
  Rekryteringen är klar och de nya produktcheferna utsedda. Med tydligare mandat och ansvar ska de leda och driva arbetet med SVT:s digitala huvudtjänster vidare.Susanne Samaras blir produktchef för SVT Play, Hans G Andersson för nyhetstjänsten och Malin Ströman för barntjänsterna.
  Läs mer
 • Sophie Olsson Rahlén

  Sophie Olsson Rahlén nominerad till murvelpris


  2017-04-18
  Sophie Olsson Rahlén, reporter på SVT Nyheter Örebro, har nominerats till 2016 års Murvelpris för sin granskning av polisens omorganisation.
  Läs mer
 • Renflock

  Renflytt som "Sakte-TV"


  2017-04-18
  Renflockarnas årliga vandring mellan vinter- och sommarbete blir föremål för en ny ”Sakte-TV”-sändning från NRK och startar denna vecka.
  Läs mer
 • Panelen diskuterar.

  SVT och Unga Klara arrangerade panelsamtal om att förhindra självmord


  2017-04-18
  Ikväll, torsdag 20 april startar SVT:s nya dokumentärserie ”30 liv i veckan” – en serie i tre delar om självmord.På onsdagskvällen arrangerade SVT i samarbete med Unga Klara ett panelsamtal om att förhindra självmord bland unga.
  Läs mer
 • Vd Hanna Stjärne

  Konflikten om SVT online finns kvar - men viljan att samarbeta ökar


  2017-04-18
  När SVT bjöd in medierepresentanter till debatt om företagets online-verksamhet är ett hot mot de kommersiella mediehusen uteblev de hårda orden. Motsättningarna var långt ifrån borta men viljan att förstå varandra var plötsligt större.
  Läs mer
 • DR kommer med sparplan i höst


  2017-04-18
  Beskedet om hur det danska PS-bolaget ska spara närmare 60 miljoner kronor dröjer.
  Läs mer
 • Påsken i SVT

  Påsken i SVT - något för alla!


  2017-04-12
  Bland påskens många godbitar hittar vi säsongsstart för Skam, en bejublad konsert med Håkan Hellström, Dorsins Glada Änkan och en dokumentärserie om Pehr G Gyllenhammar.Men också ny thriller, långfilmer och en serie från Jerusalem om påskens berättelser samt de direktsända gudstjänsterna från Nicolai kyrka i Nyköping.Här följer ett urval av påskens program: 
  Läs mer
 • St Nicolai Motettkör sjunger på långfredagens gudstjänst från Nyköping.

  Påskens gudstjänster sänds från Nyköping


  2017-04-12
  SVT sänder i år påskens gudstjänster och helgmålsringning från St Nicolai kyrka i Nyköping, där flera av församlingens körer och präster medverkar under helgen.Påskens tidlösa drama går från mörker till ljus, från allvar till glädje.
  Läs mer
 • Sven Bergman och Joachim Dyfvermark.

  Pulitzerpriset för granskning av Panamadokumenten


  2017-04-11
  Den internationella granskningen av Panamadokumenten, där Uppdrag gransknings team spelade en viktig roll, belönades på måndagskvällen med Pulitzerpriset.
  Läs mer
 • Reporter Samir Bezzazi och redaktör Martin Sundborn.

  SVT Göteborgs "Dold" vinner Prix Circom


  2017-04-11
  SVT Göteborg vinner Prix Circom i kategorin ”Investigative journalism” med Dold: ”Betyg till salu”.Dessutom får SVT Nyheter Väst ett hedersomnämnande för för ”Blocketbluffarna”.Det blev klart idag när vinnarna av Europas bästa regional-tv presenterades.
  Läs mer
 • Kahina Zadi (Leila Bekhti) i Midnattssol.

  Midnattssol nominerad till tre Guldnymfer


  2017-04-11
  Midnattssol är en av sex nominerade i kategorin Bästa europeiska dramaserie vid tv-festivalen i Monte Carlo.Även Leïla Bekhti och Gustaf Hammarsten tävlar om varsin Guldnymf då de är nominerade i kategorierna Bästa kvinnliga skådespelare respektive Bästa manliga skådespelare.
  Läs mer
 • Kärleksmanifestationen på Sergels torg i söndags.

  Teckenspråks-tolkningen kring rapporteringen av terrordådet


  2017-04-11
  Många har hört av sig till SVT efter fredagens och helgens rapportering kring terrordådet och varit arga och besvikna över bristen på teckenspråkstolkning.Här är några röster:
  Läs mer
 • Skådespelarensemblen från "Innan vi dör" på plats i Cannes.

  Tre nya SVT-dokumentärer på MIPTV i Cannes


  2017-04-11
  I vanlig ordning var SVT på plats i Cannes för MIPTV, vårens största event för tv och digitalt innehåll.SVT besökte mässan för att både köpa och sälja program, men också för internationella dramasamarbeten och formatutveckling.På plats i Cannes fanns också skådespelarensemblen från SVT:s framgångsrika thriller "Innan vi dör".
  Läs mer
 • Frida Mörtsell

  Så stärker vi relationen till publiken


  2017-04-11
  Okontrollerade klotterplank eller relationsskapande dialoger – mediernas ansvar för de konversationer som tar plats i våra sociala mediekanaler är något som diskuteras flitigt.
  Läs mer
 • BBC storsatsar i Nordirland


  2017-04-11
  Motsvarande cirka 120 miljoner kronor ska investeras under tre år, i bland annat utbyggd nyhetsbevakning och inköp från lokala produktionsbolag.
  Läs mer
 • Direktsändning

  "Tack SVT för er fantastiska insats!"


  2017-04-10
  Många tittare har hört av sig under helgen till Tittarservice och framfört sitt tack för SVT:s nyhetsrapportering från terrorattacken i fredags i Stockholm.Här är några röster:
  Läs mer