11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Midnattssol

Burlin (Peter Stormare), Kahina (Leïla Bekhti), Anders (Gustaf Hammarsten), Thor (Richard Ulfsäter) i Midnattssol. (Foto: Ulrika Malm)

Publicerad 30 november 2017 14:37

Midnattssol och Fallet vann pris på C21 Drama Awards

Två SVT-serier kammade på onsdagskvällen hem pris på prestigegalan C21 Drama Awards.

Nordic Noir-dramat Midnattssol vann i kategorin Best Foreign-Language Drama Series och kriminalkomedin Fallet vann i kategorin Best Comedy Drama.

Nordic Noir stod sig som ett vinnande koncept vid gårdagens C21 Drama Awards, där båda vinnarna även har gemensamt att de har polis och utredar-duos från olika länder i huvudrollerna.

Midnattssol har tidigare nominerats vid bland andra BANFF Rockie Awards och TV-festivalen i Monte Carlo, samt vunnit publikpriset vid Series Mania. Det är en svensk-fransk samproduktion mellan Nice Drama och Atlantique Productiones, producerat för SVT och Canal+.

I huvudrollerna möts den franska polisen Kahina Zadi (Leïla Bekhti) och åklagaren Anders Harnesk (Gustaf Hammarsten) för att lösa ett bestialiskt dubbelmord i den svenska fjällvärlden.

Fallet

Tom Brown (Adam Godley), Sophie Borg (Lisa Henni) och Melcher von Borg (Dag Malmberg) i Fallet. (Foto: SVT)

Fallet

I Fallet teamar den svenska polisen Sophie Borg (Lisa Henni) upp med den brittiske kriminalkommissarien Tom Brown (Adam Godley) för att lösa ett makabert mord på en brittisk man på svensk mark. Fallet kammade hem priset i konkurrens med flera engelskspråkiga komedier.

- Det här är ett fantastiskt roligt pris att vinna eftersom det är en svensk tv-serie som är i konkurrens med engelskspråkiga komedier och i den extremt tuffa konkurrensen tar vi hem priset. Dessutom inför en samlad europeisk tv-bransch i London. Det är en stor hedersbetygelse till de som jobbat med produktionen med konceptuerande regissören Simen Alsvik i spetsen, säger Pontus Edgren, VD på FLX som producerat serien för SVT.

Andra vinnare var The Handmaid’s Tale, Big Little Lies, Taboo och The Crown.

Alla vinnare härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör