18 juli

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Daniel Berg


  SVT Nyheter rekryterar Daniel Berg som arbetsledande onlineredaktör på Riksnyheterna i Stockholm.Daniel Berg kommer närmast från TT Nyhetsbyrån där han sedan 2015 är nyhetschef och tidigare också varit arbetsledande kvällsredaktör under många år.– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Daniel Berg till oss på SVT Nyheter. Daniel brinner för nyheter och har lång erfarenhet av arbetsledning, säger Nergiz Nora Westerbergh, gruppchef SVT Nyheter Online.Daniel Berg är 48 år och har tidigare även arbetat på Radio Rix och Nerikes Allehandas radiotidning.
  (4 juli 2019)
 • Joanna Wågström


  Joanna Wågström blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Gävleborg. Hon kommer närmast från Gefle Dagblad där hon varit nyhetschef. Tidigare har hon arbetat på flera positioner inom Arbetarbladet.– Vi är väldigt glada över rekryteringen. Joanna tillför SVT Lokala nyheter värdefull kompetens, säger Ingvar Näslund, biträdande programchef SVT Lokala nyheter.– Jag är jätteglad och hedrad att jag har fått förtroendet att leda SVT Gävleborg i det spännande arbetet med att utveckla SVT:s lokala journalistik. Själv brinner jag inte minst för den viktiga granskande journalistiken och det ska bli superkul att tillsammans med redaktionen utveckla den delen men även allt annat som ligger i uppdraget, säger Joanna Wågström.
  (27 juni 2019)
 • Maria Brännström


  Maria Brännström började frilansa på SVT 1980, efter sin utbildning till filmfotograf på DI, och fick en tillsvidareanställning 1983 på dåvarande Nordnytt i Umeå. Hon fick börja sin filmfotografutbildning efter att hennes studiekamrat tipsat en kvällstidning och en riksdagsledamot, om att hon inte skulle få bli fotograf för att ”kvinnor ansågs för klena” för att jobba som fotografer!– Jag minns när jag jobbade i Umeå med ENG-kameror, och kom tillbaka till Stockholm och fick förklara för mina kolleger hur de kamerorna funkade, säger Maria Brännström.Maria gick så småningom över till programdivisionen och har jobbat med åtskilliga program som både fotograf och researcher. I alla år har hon varit fackligt engagerad och de senaste åren har hon suttit i valberedningen för Journalistförbundets klubb.Nu går hon i pension och vi är många som kommer att sakna hennes engagemang, hennes strävan efter att göra allt för att få ”bra tv” och hennes stora hjärta. I alla år var hon kämpe i jämställdhetsfrågor, och hennes kolleger har lovat att fortsätta kampen.– Mina år på SVT har varit innehållsrika och jag vill tacka alla trevliga och fina kolleger jag jobbat med under alla år.
  (25 juni 2019)
 • Roland Pihl


  Roland Pihl anställdes 2001 som personalchef på SVT Mellan med placering i Örebro (SVT Mellan omfattade Allmän-tv och nyheter i Norrköping, Örebro, Karlstad, Falun, Leksand samt ett antal lokalredaktioner till nyhetsverksamheten). I och med omorganisationen 2008 flyttades tjänsten till SVT HR i Stockholm där han sedan dess har arbetat som förhandlare och förhandlingschef.Roland går nu i pension och slutar arbeta till midsommar.– Totalt har det blivit 18 år på SVT. Det har varit en spännande tid som förhandlingschef och jag vill passa på att tacka alla kollegor på SVT för ett gott samarbete, säger Roland Pihl.
  (20 juni 2019)
 • Peter Åstradsson


  Peter Åstradsson började som HR Specialist på avdelningen för Arbetsgivarfrågor den 1 maj. Peter kommer senast från en roll som HR Strateg på Sveriges Radio där han arbetat i olika funktioner under åtta år på Personalenheten. Före radion var Peter verksam inom privat sektor där han arbetat brett med både HR- och Ekonomifrågor inom säkerhets- och transportbranschen. På SVT kommer Peter främst arbeta med kollektivavtal, förhandlings- och lönebildningsfrågor.
  (19 juni 2019)
 • Madeleine Häggberg


  Madeleine Häggberg har börjat på SVT HR & Kommunikation som administrativ assistent. Hon kommer bland annat att arbeta med att uppdatera material på Fjärrkontrollen och att hantera bilder i SVT:s egna bildarkiv, SVT Bild.Hon har tidigare gått på Estetiska programmet på Sankt Eriks gymnasium och har sedan dess arbetat inom handel, bland annat på KappAhl och Cubus.Madeleine började i april 2019 och är anlitad via Novare Peritos.
  (17 juni 2019)
 • Rey Rahbar


  Rey Rahbar, som i dag är chef för videoutveckling på SVT Produktion & Teknik, går från den 13 augusti in som tf CIO, Chief Information Officer, under tiden som rekrytering pågår. Hon behåller dessutom ansvaret för sin nuvarande grupp Videoplattform.Rey går in som adjungerande i Produktion & Tekniks ledningsgrupp samt SVTi:s produktledning.
  (12 juni 2019)
 • Jimmy Ahlstrand


  Jimmy Ahlstrand blir chef för corporate affairs på Telenor och lämnar SVT efter 15 år i företaget.Jimmy Ahlstrand inledde sin karriär på SVT genom att göra sex månaders praktik 2003. Kort därefter blev han anställd av Christina Jutterström som strategisk rådgivare till dåvarande företagsledningen. Sedan 2009 har Jimmy varit SVT:s strategichef. Under sin tid på företaget har han arbetat med en lång rad strategiska projekt och frågor, från Fri television-kampanjen och den utbudsstrategi som ledde fram till kanalomläggningen 2009, produktionsstrategin som ledde fram till dagens divisioner, flera omställningar av nyhetsverksamheten (däribland lokalomläggningen 2015) och de uppdaterade strategierna för säkerhet och beredskap för att nämna några. Under sin tid i företagsledningen har Jimmy bland annat svarat för företagsstrategier och mål, internationella relationer, juridik, programetik och samhällskontakter och företagets public service-redovisning.Jimmy har även varit ordförande i EBU:s expertgrupp för plattformsreglering, styrelseledamot i Radiotjänst i Kiruna och ledamot av EBU:s styrgrupp för juridik, policy och public affairs.– SVT är ett helt fantastiskt företag. Jag har fått förmånen att arbeta med sanslöst kompetenta kollegor kring något som är av oerhört stor vikt för samhället, men efter 10 år i den här rollen är det hög tid för mig att göra något annat. Internets utveckling är en av vår tids mest centrala demokratifrågor och det kommer jag ha möjlighet att arbeta med i min nya roll på Telenor, som dessutom är inne i en spännande fas i sin utveckling. Det är också en bra tidpunkt att lämna då tillståndsprocessen är i det närmaste avslutad och vi står inför ett nytt strategiarbete som ska sträcka sig fram till 2025, säger Jimmy Ahlstrand.Jimmy lämnar SVT i slutet av juni, efter 15 år i företaget, för att bli chef för Telenors corporate affairs-avdelning som innefattar funktioner som juridik, kommunikation, myndighetskontakter och public affairs. Avdelningen har ett tjugotal medarbetare.– Jimmy har en osviklig SVT-kompass som bygger på en djup förståelse för vad det innebär att vara ett public service-företag. Detta tillsammans med hans snabba intellekt, vänliga sätt och starka initiativkraft har gjort att han haft en avgörande betydelse för SVT:s position idag. Inte minst genom hans gedigna arbete med processen kring SVT:s sändningstillstånd. Jimmy har under många år varit ett ovärderligt stöd för mig och för många kollegor runt om i företaget. Det är med både värme och vemod som jag önskar honom all lycka i sitt nya jobb, säger vd Hanna Stjärne.Rekryteringen av en ny strategichef påbörjas omgående. Albert Svanberg, chef för programetik, kommer att vara tillförordnad strategichef och ingå i företagsledningen fram tills att rekryteringen är klar. Han börjar sitt uppdrag den 1 juli.
  (12 juni 2019)
 • Katarina Persson


  Katarina Persson går in som tf chef för Operations. Denna lösning gäller från 26 juli fram till årskiftet.– Det känns helt naturligt att låta Katarina gå in och axla denna viktiga roll i SVT och skapa utrymme för att titta på en framtida operationsorganisation med en ny CIO, säger teknikdirektör Adde Granberg.
  (12 juni 2019)
 • Kristina Lindberg


  Kristina Lindberg, Magasin 4/Rekvisitan gick i pension den 31 maj efter nästan 43 år i företagets tjänst.Hon började sin anställning den 16 augusti 1976, med uppdrag som möblerare samt attributör åt bl.a. Hyland .Kristina har även jobbat som attributör på bl.a. tv-serierna Selambs och God natt jord , samt bistod även Fem myror är fler än fyra elefanter.  Huvudelen av sin yrkesverksamma tid inom företaget har hon vigt åt Rekvisitaförrådet, som i samband med hennes pensionering nu kommer döpas om till SVT:s Rekvisitasamlingar.– Kristina har i högsta grad, med sin långa erfarenhet och stora kompetens, varit delaktig i denna kulturvårdande och förädlande insats. Vi är många som kommer sakna Kristina, hennes stora hjärta och värme och nu har vi en till pensionär att ringa vid framtida arbetstoppar, säger Dag Strömqvist, chef SVT:s ateljéförråd.
  (4 juni 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör