21 september

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Karin Airaksinen


  Från denna vecka och tio månader framåt kommer Karin Airaksinen jobba med Publikdialog. Karin är utlånad från Nyheternas videodesk och hon tar med sig värdefulla kunskaper om nyhetsverksamheten och om videoberättande.
  (21 september 2018)
 • Henrik Johansson


  Den 1 oktober tillträder Henrik Johansson som avdelningschef för SVT Arkiv & Rättigheter efter Irene Tostar.Han började på SVT för ett år sedan som gruppchef på Arkiv & Rättigheter och kom då närmast från Ice International Copyright Enterprise.
  (19 september 2018)
 • Irene Tostar


  Irene Tostar, avdelningschef SVT Arkiv & Rättigheter slutar på SVT den 30 september.Irene började på SVT som inspelningsassistent 1985 och har sedan jobbat som bland annat produktionsledare, projektledare, programchef, coach och avdelningschef.Henrik Johansson tillträder som avdelningschef för SVT Arkiv & Rättigheter den 1 oktober.
  (19 september 2018)
 • Magnus Ahlberg


  Magnus Ahlberg började den 12 september som TOM på SVT.Han kommer senast från Expressen-TV där han har varit sändningstekniker i 2,5 år. Innan dess har han varit en runda på MTG som sändningsoperatör, arbetat utomlands i Japan på ett produktionsbolag där han koordinerade och utförde projekt för utländska produktionsbolag/media och var även en period vid SKY i England som multi-kameraoperatör.Utöver det har han arbetat i 7 år som frilansande kameraman.
  (18 september 2018)
 • Emma-Karin Rehnman


  Emma-Karin Rehnman är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Emma-Karin kommer att praktisera 16 veckor på SVTi i och Produktion & Teknik.
  (17 september 2018)
 • Vanja Selander


  Vanja Selander är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Vanja kommer att praktisera 16 veckor på SVTi i och Produktion & Teknik.
  (17 september 2018)
 • Maria Trägårdh


  SVT Dokumentär förstärker avdelningen med en projektledare för sina undersökande produktioner.Maria Trägårdh har många års erfarenhet som specialreporter på Aftonbladet med inriktning på granskningar. Sedan mitten av 00-talet har hon arbetslett granskningar och storysatsningar med olika titlar och organisatoriska former. Hon har varit biträdande redaktionschef och fram till nu en del av Aftonbladets redaktionsledning.1992 fick hon, som första kvinna, Grävande journalisters Guldspade för artikelserien Vi & Dom tillsammans med kollegorna Magnus Ringman och Åke Ericson.Hon har också fått Bonniers Stora Journalistpris tillsammans med Magnus Ringman för ett avslöjande om Biobankerna, hur utländska läkemedelsbolag hade fri tillgång till svenskars DNA.2015 fick hon även pris som årets arbetsledare, den Gyllene dynamon 2015.Maria Trägårdh börjar den 1 december.
  (13 september 2018)
 • Helena Svensson


  Helena Svensson blir ny platschef i Umeå.Helena började på SVT 2012 som gruppchef inom Produktion och har det senaste halvåret varit tillförordnad Produktionschef i Umeå, där hon ingår i SVT Umeås lokala verksamhetsledning. Dessförinnan var Helena Svensson produktionsledare inom Volvo Lastvagnar.– Det känns kul, inspirerande och jag är väldigt peppad på att ta mig an de utmaningar som väntar. Jag ser fram emot att arbeta med framtidsfrågorna för TV-huset i Umeå tillsammans med alla duktiga kollegor och medarbetare, säger Helena Svensson.
  (13 september 2018)
 • Erik Hedin


  Erik Hedin, projektledare för bland annat SVT Play, SVT Språkplay och Användarservice, börjar ett nytt jobb som digital verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan i höst. Erik har under en tid varit utlånad från SVTi till SVT Kommunikation som samordnare och processledare och efter sommaren flyttade han dit.– Erik har varit en enorm tillgång för Användarservice och Publikdialog, inte minst för att sätta upp agila arbetsprocesser med mål och KPI:er för att förbättra företagets feedbackloop. Jag är ledsen att förlora Erik i teamet, men är samtidigt väldigt glad för hans skull, säger Susanna Stubberöd, chef sociala medier och publikdialog.Erik arbetar sin sista dag på SVT den 30 september.
  (12 september 2018)
 • Patric Eldebrandt


  Patric Eldebrandt slutar på SVT 14 september.Patric började som redigerare på SVT i Växjö 1997. Han har sen jobbat som teknisk service i Falun, teknisk förvaltare för redigeringssystem, verksamhetsutvecklare och nu senast som organisationsutvecklare på HR.Patric ska jobba med verksamhetsutveckling på Gävle kommun.
  (12 september 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Tf redaktör: Anna Thodenius

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör