24 april

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Monika Johansson

  Monika Johansson


  Monika Johansson, projektledare Bygg, SVT Fastighet/Säkerhet, slutar på SVT den 30 april.
  Monika har jobbat på SVT Fastighet sedan 2010 där hon arbetat med många av de byggprojekt som genomförts på SVT under samma tidsperiod.
  Nu går hon vidare till Novi Real Estate AB.
  (21 april 2017)
 • Dag Johansson

  Dag Johansson


  Dag Johansson slutade den 31 mars efter 37,5 år på SVT.Dag började 1979 som vaktmästare på Ekoredaktionen, fortsatte sedan på Postavdelningen, först som vaktmästare senare förman.1994 började han som ansvarig för passerkort på SVT Service. Tjänsten utvecklades sedan till Fysisk säkerhet där Dag nu avslutar sin SVT-resa.Dag låter, genom Vipåtv, hälsa till alla kollegor och vänner han fått under åren på SVT. Han hälsar också att han är glad över att ha fått lära känna så många intressanta och kompetenta människor runt om i landet!
  (21 april 2017)
 • Åsa Rasmussen

  Åsa Rasmussen


  Åsa Rasmussen, meteorolog, tillträder den 1 maj som chef för SVT:s väderredaktion.Åsa började på SVT 2002 och kom då från SMHI på Arlanda. Tidigare har hon även arbetat på SMHI i Norrköping.Åsa efterträder Helen Tronstad som går i pension.
  (19 april 2017)
 • Helen Tronstad

  Helen Tronstad


  Helen Tronstad, meteorolog och chef för väderredaktionen, går i pension den 28 april och slutar på SVT efter 19 år.
  Helen började som meteorolog på SVT 1998. Dessförinnan var hon meteorolog på Arlanda och Landvetter där hon huvudsakligen arbetade med flygväder.
  Helen har de senaste 10 åren varit chef för väderredaktionen.
  Förutom att tillbringa mycket tid på sitt torp i Södermanland med odling och att hugga ved står en äventyrlig långresa på programmet som nybliven pensionär:
  - Ja, i höst ska jag resa längs med transsibiriska järnvägen till Peking och sedan fortsätta med tåg till Vietnam. Sedan har jag hört att man kan åka med lastfartyg tillbaka, så det ska jag undersöka om jag kan göra. Men det får inte bli i en container då, säger hon och skrattar.
   Åsa Rasmussen, meteorolog, tar över efter Helen Tronstad som chef för väderredaktionen. Åsa tillträder den 1 maj.
  (19 april 2017)
 • Susanne Samaras

  Susanne Samaras


  Susanne Samaras har utsetts till produktchef för SVT Play.Susanne arbetar idag som webbutvecklingschef på Utbildningsradion, UR. Där har hon bland annat lett arbetet med att modernisera UR:s digitala huvudkanaler: URPlay.se, URSkola.se och UR.se.
  Dessförinnan har Susanne jobbat som konsult på Cloud Nine och Huge Sweden med digital produkt- och varumärkesutveckling, strategi och förändringsledning. Hon har även jobbat med liknande frågor som anställd på TeliaSonera och som konsult i egen verksamhet.
  Förutom att leda det operativa arbetet och teamen på SVTi kommer Susanne arbeta nära programdirektör, beställare och Playredaktion.
  (18 april 2017)
 • Hans G Andersson

  Hans G Andersson


  Hans G Andersson har utsetts till produktchef för nyhetstjänsten (sport och samhälle) på SVTi.
  Han har de senaste åren arbetat på SVTi som programchef för nyheter, sport och program och har de senaste månaderna haft tf-rollen som produktchef.
  Hans började på SVT 2002 som webbansvarig i Göteborg.2007 började han på SVTi och har sedan dess haft roller bl a som projektledare, konceptchef och produktutvecklingschef.
  (18 april 2017)
 • Malin Ströman

  Malin Ströman


  Malin Ströman har utsetts till produktchef för barntjänsten på SVTi. Hon har idag tf-rollen för samma tjänst.Malin har lång erfarenhet inom webb och digitalt utvecklingsarbete. Hon började på 2011 som utvecklingsansvarig för barntjänsten på SVTi.Tidigare har Malin arbetat som bland annat produktchef på Stardoll, som kunskapsingenjör på Artifical Solutions och som entreprenör inom e-handel och utbildning.Hon har även suttit i ledningsgrupper på Changemaker Educations utbildningar Agile Academy, FutureGames och e-handel. 
  (18 april 2017)
 • Björn Alm

  Björn Alm


  Björn Alm började den 3 april som reportervikarie på SVT Nyheter Väst och blir kvar över sommaren.Björn har bl a arbetat på TV4, SVT Nyheter Örebro och Expressen.
  (5 april 2017)
 • Mattias Karlsson

  Mattias Karlsson


  Mattias Karlsson blir ny redaktör på SVT Nyheter Dalarna och efterträder Bengterik Busk, som blir reporter.
  Mattias kommer närmast från Dalarnas Tidningar där han jobbat som nyhetschef både för livedesken och agendagruppen.
  - Mattias är en stark publicist, med stor kunskap om länet och dess nyhetspublik. Jag är stolt och glad över att han kommer till oss, säger Nina Funke, redaktionschef.
  (3 april 2017)
 • Frida Forsén

  Frida Forsén


  Frida Forsén arbetar sedan 15 mars som webbredaktör med SVT Play-teamet på SVT HR/Kommunikation. Hon har hand om svt.se och publicerar även på sociala medier.Närmast kommer Frida från svt.se och SVT Play.Privat gillar hon att klyva ved och göra praliner.
  (29 mars 2017)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress