23 maj

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Milad Akbarzadeh


  I mitten av augusti ansluter Milad Akbarzadeh till sportredaktionen i Göteborg. Tanken är att Milad ska jobba tillsammans med Pelle Nyström som fotograf och redigerare fram till att Pelle går i pension. Efter det fortsätter Milad som ensam VJ på samma sätt som sportens medarbetare på plats i Malmö och Östersund. Han kommer senast från ett jobb som digital projektledare webb-tv på Hall Media.
  (20 maj 2019)
 • Daniel Grefve


  I början av augusti börjar Daniel Grefve som sportreporter, huvudsakligen på desken. Daniel har tillbringat flera år på SVT Sport, men de senaste tre åren har han tillbringat på Radiosporten.– Daniel har rekryterats främst för sina egenskaper som nyhetsjägare, som vi tror kommer att lyfta sportens desk ett par snäpp, säger Anja Hildén, reporterchef SVT Sport.
  (20 maj 2019)
 • Lotten Engbom


  Lotten Engbom börjar som Sociala Medier-specialist i mitten av juli. Lotten har jobbat på Mittmedia som skrivande reporter, med sociala medier och som nyhetschef, men är just nu på Expressen som allmänreporter.– Lotten har också särskild ridsport-kompetens med sig som vi är glada över, säger Anja Hildén, reporterchef SVT Sport.
  (20 maj 2019)
 • Elisabeth Ivarsson


  Elisabeth Ivarsson, Lisa, anställdes 1975 på dåvarande TV2. På den tiden var TV1 och TV2 olika organisationer i ”stimulerande tävlan”. Senare skulle TV2 bli Sverigekanalen bestående av de tio distrikten ute i landet. En rad olika befattningar har det blivit under åren; bildredaktör, presschef, biträdande planeringschef och projektledare.När TV1 och TV2 blev en gemensam organisation 1997 ansvarade Lisa för fusionen av de två tablåavdelningarna som under alla år av ”konkurrens” haft ett nära samarbete internt. Hundratals programtitlar i flera kanaler gjorde det nödvändigt att införa ett gemensamt planeringssystem. Lisa övergick till Teknisk utveckling som projektledare och ansvarade för kravställning och utveckling av det nya systemet, som var en del i en familj – Plan, Easy, Mathis, Aktör – namn som väcker kalla kårar hos äldre medarbetare. Systemutveckling i egen regi ägnade sig många organisationer åt på 1990-talet, Scrum och sprintar var okända begrepp och man byggde allteftersom nya behov framkom. Till försvar kan dock anföras att de systemstöd som public service behövde inte fanns på marknaden i någon större utsträckning då.2001 hade SVT digitaliserat nyhetsverksamheten. Nästa steg var att göra samma sak med allmän-TV. Lisa rekryterades till projektet Digi-TV med uppdraget att upphandla ett nytt tablåplaneringssystem, Vision. Då lydde SVT ännu inte under LOU, men den konsten skulle Lisa komma att få lära sig i djupet när hon tog steget över till SVT Inköp. Även där behövdes systemstöd, och Lisa gick förstås ”all in”. Idag har SVT Inköp en helt digital upphandlingsprocess med annonsering, signering och långtidslagring av avtal. Parallellt med arbetet på Inköp läste Lisa in en masterexamen i arkiv- och informationsvetenskap, vilket gjorde henne särskilt lämpad för att utreda SRF:s nya organisation av arkiv- och bibliotek 2013.Lisa är en utpräglad föreningsmänniska som varit engagerad i Saco och som arbetsmiljöombud. I det privata är hon bland annat ledamot i Näringslivets arkivråd, och lär inte sitta sysslolös efter pensionen.Fredagen den 24 maj är det avtackning för Lisa.
  (15 maj 2019)
 • Sofia Dahlström


  Den 6 maj började Sofia Dahlström tjänsten som programchef för Samhälle i Göteborg. Hon kommer närmast från GT där hon arbetat som chefredaktör och suttit i Expressens redaktionsledning. Som programchef kommer Sofia att ansvara för hela samhällsavdelningens utbud.
  (10 maj 2019)
 • Hans Enqvist


  Efter drygt 30 år i många roller har nu Hasse valt att gå i pension.Han lämnar SVT den 10 maj. Hasse har huvudsakligen jobbat med övergripande telefoni-frågor dom senaste åren.
  (9 maj 2019)
 • Richard Lööf


  Det är en imponerande insats som Richard Lööf, nyhetsreporter på SVT Nyheter Skåne, nu lägger bakom sig, när han går i pension den 1 maj. Han började på SVT 1987, dessförinnan hade han varit på Sveriges Radio.– Han har under sin karriär bevakat otaliga stora nyhetshändelser, till exempel giftskandalen på Hallandsåsen, Muhammedteckningarna och sammetsrevolutionen i Tjeckoslovakien. Ofta har han i dessa sammanhang rapporterat direkt i Sydnytt/SVT Nyheter Skåne och Rapport. Han har arbetat både lokalt och som Rapportreporter och under flera år hade han uppdrag att bevaka Danmark. Han har också i sin nyhetsbevakning hjälpt till att lösa ett uppmärksammat mord i Blekinge, säger Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.Richard avtackades torsdagen den 26 april med tårta, blommor, presenter och många fina ord av kollegor och företaget.

  (25 april 2019)
 • Joakim Magné


  Joakim Magné är ny redaktör på Videodesken. Han kommer närmast från Aller Media där han arbetat som redaktionschef med fokus på digital transformation. Han har tidigare arbetat som onlineredaktör och vik. nyhetschef på Aftonbladet, samt online-redaktör på Borås Tidning och Göteborgs-Posten.
  (25 april 2019)
 • Joanna Ask


  Joanna Ask är ny redaktör på Videodesken. Hon kommer närmast från Aftonbladet där hon arbetar som liveredaktör. Hon började sin karriär här på SVT som researcher på Gomorron Sverige, och har även varit reporter, liveredaktör och programledare på Expressen, samt redaktör och producent på Dagens Nyheter.
  (25 april 2019)
 • Anna-Britta Holm Larsson


  Torsdagen den 21 mars var det avtackning av Anna-Britta Holm Larsson hos SVT i Falun, när hon nu går i pension efter att ha arbetat som projektledare för SVT:s barnprogram på teckenspråk.Anna-Britta började hos De Dövas Tv i Leksand redan 1978 och har sedan dess jobbat som det mesta inom tv-produktion, allt ifrån scenograf, fotograf och produktionsplanerare till producent, projektledare och även skådespelare.– Vi är många som kommer att sakna Anna-Britta men själv ser hon fram emot att få ägna sig mer åt måleri, trädgårdsodling, matlagning och snöskottning. Anna-Britta har betytt mycket för SVT, men nu önskar jag henne en skön fortsättning på livet, säger Anneli Mencin tf bitr programchef Minoriteterna.
  (11 april 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör