13 november

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Johan Lönnqvist


  Johan Lönnqvist börjar arbetet som tillsvidareanställd redaktör på Morgonstudion. Johan anställdes för drygt fyra år sedan som redaktör i SVT Poolen. Innan dess jobbade han på Upsala Nya Tidning. Han har bred erfarenhet av såväl journalistik som arbetsledarskap och har jobbat med många olika plattformar inom SVT.– På Morgonstudion har Johan varit med och byggt upp programmet till vad det är idag, både som sändande redaktör och planeringsredaktör. Han har många gånger om berikat Morgonstudion med sin känsla för nyheter och lett redaktionen genom stora nyhetslägen, säger Marit Hübinette, chef Morgonstudion.
  (7 november 2019)
 • Agneta Behlin-Kildén


  Agneta Behlin-Kildén, gruppchef Inspelning/Bearbetning/MC går vidare till nya utmaningar utanför SVT.År 1991 lämnade hon jobbet som journalist på Göteborgs-Posten för att börja på SVT som researcher på Gomorron Sverige med Janne Jingryd och Curt-Eric Holmquist som programledare. Därefter fortsatte hon som reporter, redaktör för Svar Direkt med Siwert Öholm, producent och tio år som projektledare för exvis Tête-à-tête, Summerat, Debatt, Doobidoo, På Spåret, Allvarligt Talat, CP-magasinet, Carin 21:30 med flera produktioner.– År 2008 blev jag gruppchef på produktion med Per Vidar Lundberg som produktionschef och har under åren fått utökat mandat och ökat antal medarbetare vilket innebar att jag den senaste tiden jobbat som ensam gruppchef på produktion i Göteborg. I mitt jobb har jag varit en tydlig kommunikatör som värnat om transparens och Sverigespegling, säger Agneta Behlin-Kildén.Agneta Behlin-Kildén har sin sista arbetsdag på SVT den 4 november.
  (5 november 2019)
 • Anna Himmelstrand


  Anna Himmelstrand har börjat ett vikariat som Trailerproducent på SVT Kommunikation. Hon har tidigare studerat inom teater och dans och nu senast pluggat på Högskolan Dalarnas treåriga utbildning Filmproduktion för reklam och information.– Under utbildningen jobbade vi med att utforma olika filmkoncept till olika kunder med målet att nå ut till deras önskade målgrupp. Vi jobbade med allt från filmning, redigering till själva leveransen av det färdiga materialet. I slutet av utbildningen hade vi en praktikperiod och jag fick min på SVT:s Digitaldesken/Desken, där vi skapar videos och andra postningar som går ut på SVT:s sociala medier, under perioden april till maj ut. Det ledde vidare till ett sommarjobb på samma avdelning från juli till början augusti och i oktober började jag ett vikariat och kommer att vara kvar fram till och med juli nästa år, säger Anna Himmelstrand.
  (5 november 2019)
 • Camilla Sundfeldt


  Camilla Sundfeldt börjar jobbet som produktionsledare/scripta hos SVT Göteborg. Hon kommer att arbeta under sex månader med start den 23 oktober. Hennes första uppdrag blir På Spåret.
  (23 oktober 2019)
 • Bosse Carlqvist


  Bosse Carlqvist blir SVT Nyheter Västs reporter i Skaraborg när tjänsten där nu permanentas efter ett försök på nio månader. Bosse kommer närmast från SVT Nyheter Jönköping, men har dessförinnan varit programledare på SR Ekot och P1:s Studio Ett. Han har också arbetat som teknikprojektledare för Sveriges Radio med projektet Digitala Radiohus.I Skaraborg arbetar SVT uteslutande med mojo-teknik, alltså lätt teknik för mobil journalistik. Bosse filmar normalt med mobiltelefon och redigerar med surfplatta.
  (23 oktober 2019)
 • Maria Krums Vabins


  Maria Krums Vabins har tillsvidareanställts som programledare vid den lokala TV-desken i Falun. Maria jobbar för närvarande som vikarierande webbreporter på redaktionen i Falun och har tidigare varit programledare och reporter på Sveriges Radio P4 Dalarna.
  (9 oktober 2019)
 • Sami Putkinen


  Sami Putkinen är tillsvidareanställd som redigerare på Efterbearbetningsavdelningen i Stockholm fr.o.m. den 1 oktober. Sami har under flera år jobbat både som frilans och med en rad olika produktioner på SVT, bl.a. med Babel och EDIT.
  (9 oktober 2019)
 • Alexandra Björnstjerna Hjelm


  Strategiavdelningen får förstärkning det närmaste halvåret med Alexandra Björnstjerna Hjelm från SVT Öst i Norrköping. Alexandra ska vara redaktör för public service-redovisningen, en årlig rapport om hur SVT uppfyller sitt uppdrag enligt sändningstillståndet.– Det är en viktigt rapport som exempelvis forskare och politiker tar del av, säger Alexandra som började på Strategiavdelningen första oktober.Alexandra har jobbat som projektledare, programledare och reporter på allmän-TV och nyheterna inom SVT och har snart en master i socialpsykologi och organisationsutveckling.
  (3 oktober 2019)
 • Ebba Svedlund


  Ebba Svedlund är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Hon kommer praktisera 16 veckor på SVTi och Produktion & Teknik.
  (20 september 2019)
 • Anna Lyrvall


  Anna Lyrvall är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Hon kommer praktisera 16 veckor på SVTi och Produktion & Teknik.
  (20 september 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör