16 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Karin Schmidt Hellsing

  Karin Schmidt Hellsing


  Karin Schmidt Hellsing, projektledare Nyheterna, slutade den 1 december efter fem år på SVT.
  Karin kom 2012 från Aftonbladet där hon var nyhetschef.På SVT började hon som produktägare för nyheter, sport och samhälle på SVTi.Efter ett år började hon i Programledningen som Kanalchef Online, med ansvar för bland annat svt.se- och SVT Play-redaktionerna.
  - Jag har varit väldigt stolt över att jobba på SVT, det är ett fint uppdrag. Jag tror på att våga tänka online first och har jobbat för att vi ska se användaren framför SVT:s interna processer. Det finns sjukt stora utmaningar inom alla våra produktområden, men det finns också väldigt duktiga medarbetare. Jag hejar på SVT, ni är viktiga, kom ihåg det.
  Vad ska du göra nu?
  - Träna på att vara ledig - och gå en rolig kurs!
  (15 december 2017)
 • Mattias Dellert

  Mattias Dellert


  Mattias Dellert lämnar SVT för att börja som redaktionschef på nystartade modetidningen och plattformen Scandinavian Man. Hans uppdrag blir att arbeta med print, webb och poddradio.Mattias kommer närmast från Kulturnyheterna, och dessförinnan har han jobbat som ekonomireporter på SVT.
  (15 december 2017)
 • Robert Lundin

  Robert Lundin


  Robert Lundin, kommunikationsansvarig sociala medier, SVT HR Kommunikation, är föräldraledig ett år framåt, från 1 januari 2018 – 1 januari 2019.
  (13 december 2017)
 • Kristin Kaspersen

  Kristin Kaspersen


  Kristin Kaspersen kommer för andra året i rad att leda Idrottsgalan, som äger rum den 15 januari.
  - Det är en så stor ära att jag får vara med att leda Idrottsgalan i år igen. Det är ren skär glädje att få hylla våra idrottare för deras fantastiska prestationer under året 2017, säger Kristin Kaspersen.
  Kristin ledde även galan 2000-2002 tillsammans med Leif ”Loket” Olsson och 2006-2007 tillsammans med Peter Jihde.
  (13 december 2017)
 • Johanna Rydberg

  Johanna Rydberg


  Johanna Rydberg började den 29 november som ny strategisk HR-partner, SVT HR Kommunikation. Hon kommer att arbeta inom ATV-divisionen och kommer även att ingå i ATV:s divisionsledning.Johanna kommer närmast från Scandic Hotels där hon arbetade som HR-manager.
  (8 december 2017)
 • Kickan Söderbergh Falck

  Kickan Söderberg Falck


  Kickan Söderberg Falck, som arbetat som tf HR-chef på SVTi/ATV sedan 2016, kommer efter årsskiftet att arbeta inom SVT HR Kommunikations avdelning Organisationsutveckling med ledarskap, medarbetarskap, medarbetarenkäter m m.
  Kickan har arbetat på SVT sedan början av 80-talet som HR-chef, utvecklingschef och HR-Partner/Projektledare med inriktning på Ledarskap och utvecklingsfrågor inom HR-området.
  (8 december 2017)
 • Kenneth Sundin

  Kenneth Sundin


  Kenneth Sundin, redaktionssekreterare/reporter, SVT Nyheter Skåne, har gått i pension och slutade den 29 november efter 27 år på SVT.
  - Jag började som JHG-praktikant 1988 på Aktuellt som då var rikligt befolkat med eldsjälar som Jan Scherman och tunga programledare som Pia Brandelius. Det jag uppskattade där var experimentlustan både när det gällde form och innehåll, berättar han.
  1990 blev Kenneth anställd som reporter på Sydnytt - och 1995 ansvarig för det regionala nöjes- och kulturmagasinet Sydsvenska Journalen.
  När de regionala digitala försökssändningarna lades ner efter några år övergick Kenneth till att jobba fackligt och var Journalistklubbens ordförande i åtta år.
  - Efter det gick jag tillbaka till den syssla jag älskar mest, att vara reporter, säger han.
  Vad ska du göra nu?
  - Många trappar ju ner arbetstiden inför pensionen. Jag har kört full arbetstid in i kaklet och hoppas kunna trappa ner efteråt genom att vid behov hoppa in så att det inte blir ett abrupt slut på det som är så kul, att berätta historier via Tv-mediet.
  (1 december 2017)
 • Emma Kronqvist

  Emma Kronqvist


  Emma Kronqvist, allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, slutade på SVT den 30 november.
  Emma började på SVT 2002, och har senast varit ansvarig för delar av det visionära projektet Produktion 2020.Första kontakten med SVT var dock redan 1985 - som skådis i Skånska mord! Under 1990-talet drev Emma eget bolag och hade flera uppdrag för SVT.Förutom sin tjänst som allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, har Emma varit ATV-chef i Malmö, jobbat som programledare och producent, projektledare för underhållning och fakta, programchef för underhållning, kultur, fakta och barn och tf beställare för underhållning.
  Emma lämnar nu SVT för att bli chef för DR:s samlade TV-utbud.
  (1 december 2017)
 • Helena Ingelf

  Helena Ingelf


  Helena Ingelf, SVT HR och Kommunikation, är ny HR-partner i Malmö. Hon kommer främst att jobba med Lokala nyheter Syd och Väst.Helena har tidigare bl a  arbetat som HR-specialist på Malmö tingsrätt.
  (29 november 2017)
 • Annika Pahlm

  Annika Pahlm


  Annika Pahlm, avdelningschef för Verksamhetsservice, har slutat på SVT efter 42 år.
  Annika började på SVT 1972, och har arbetat på SVT sedan dess, med ett kort uppehåll på tre år i mitten av 70-talet då hon gick till sjöss.1978 var hon tillbaka igen och har haft ett flertal positioner i företaget, bland annat varit chef för filmlaboratoriet, avdelningschef för Service och support, driftchef på teknik och utveckling och avdelningschef för Verksamhetsservice.
  Annika har varit med att digitalisera SVT och att bygga upp nytt PK. Hon utredde också filmarkivets nya roll och byggde upp Verksamhetsservice på SVT Fastighet och Säkerhet.
  (28 november 2017)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress