24 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Therése Östling Waller

  Therése Östling Waller


  Therese Östling Waller blir ny HR-chef, SVT HR Kommunikation, och tillträder den 18 december.
  Therese arbetar idag som tf HR-direktör och HR-chef Sverige, på Arbetsförmedlingen, Enheten HR Verksamhetspartner.Hon har tidigare varit enhetschef/personalchef för Arbetsförmedlingen, personalavdelningen Östra, samt personalstrateg på strategienheten.
  Dessförinnan har Therese arbetat som konsultchef och rekryteringskonsult på Brain People IT.Therése Östling Waller efterträder Charlotte Celsing som slutade på SVT i oktober.
  (23 oktober 2017)
 • Jesper Lövstad

  Jesper Lövstad


  Jesper Larsson, reporter samt inhoppande redaktör och onlinespecialist på Lokala Nyheter Väst, har bytt efternamn och heter numera Lövstad.
  Jesper är utlånad från redaktionen i Halland till årsskiftet.
  (23 oktober 2017)
 • Marika Griehsel

  Marika Griehsel


  Marika Griehsel, frilansjournalist och dokumentärfilmare, och som arbetat som Afrikakorrespondent för SVT under drygt elva år, ska leda ett nytt projekt mot hat och hot.Hon ska leda det pilotprojekt som är starten på regeringsuppdraget Medieinstitutet Fojo och Utrikespolitiska institutet fått för att starta ett internationellt center som ska samla kunskap kring hot och hat mot kvinnliga journalister.
  (23 oktober 2017)
 • Sidney Sangberg

  Sidney Sangberg


  Sidney Sangberg har slutat på SVT efter 45 år - och han avtackades den 29 september.
  Sidney började 1972 som scannertekniker, eller driftsingenjör som det också kallades.
  - Då sände man oftast direkt från filmskannern uppkopplad till Programkontrollen som fjärrstartade maskinen. Ibland spelade man in i förväg och ofta spelade man upp inslag direkt i Rapportsändningen. I början var det ofta svartvit negativfilm för det skulle gå fort att framkalla. Sen kom reversalfilm färg och sen vidare med videoband, berättar han.
  På 80-talet arbetade Sidney i Kopplingscentralen, eller det som idag kallas MCR.
  I början av 90-talet började han på EVN-redaktionen (EuroVisionNew) och utbildade sig till journalist.- Då var Aktuellt och Rapport helt åtskilda men EVN servade båda redaktionerna under strikt tystnadsplikt. Vi fick inte berätta vad den ena redaktionen jobbade med för den andra. Inga datorer i början så vi fick vi dopesheets eller textunderlag till bilderna från Eurovisionen via telex, minns Sidney.
  2001 flyttade EVN tillsammans med övriga nyheter till TH. Bara veckor efter flytten 2001 fick systemet sitt elddop med attacken mot World Trade Center i New York.
  - Vi började då med digital filhantering, dvs att inslag filmades, digitaliserades och redigerades digitalt och det nuvarande skickandet av videofiler tog sin början.
  Sedan 80-talet har Sidney samarbetat nära Eurovisionen, först som tekniker sedan som journalist. De senaste åren har han även skrivit utrikesartiklar för online och utbildat dem som tagit över på EVN.
  (17 oktober 2017)
 • Lotta Strömland

  Lotta Strömland


  Lotta Strömland, SVT Umeå, slutade på SVT i september för att börja som projektledare hos IT-konsulten Sogeti i Umeå.Lotta har under sina närmare 20 år på SVT i Umeå innehaft flera olika positioner och jobbat med många olika produktioner. Hon började på dåvarande Nordnytt som reporter 1998 , var med och startade Västerbottensnytt 2001. Hon har jobbat med många olika program på ATV-sidan, den sista produktionen är Meningen med livet, ett livsåskådningsprogram med Anna Lindman som programledare, som sänds under hösten.2010 och 2014 var Lotta redaktör för en av de stora valsatsningarna – Ekonomidebatten.Go’kväll är ändå det programmet där Lotta har jobbat längst. Hon har varit redaktör, producent och projektledare på Go’kväll, 2004 – 2016. Efter Go’kväll var det dags för digitala utmaningar genom att bli ansvarig för online-redaktionen på ATV i Umeå och projektet Den digitala snöplogen som banade väg för ett arbete i enlighet med strategin; broadcast och online är lika viktiga. Lotta projektledde svt.se/recept – SVT:s recepttjänst som SVT Umeå utvecklade tillsammans med programteamet på SVTi.
  (16 oktober 2017)
 • Anders Hvidfeldt

  Anders Hvidfeldt


  Anders Hvidfeldt, presschef på SVT HR & Kommunikation, slutar på SVT den 31 december efter 15 år.Anders började arbeta på SVT i augusti 2002. Han kom då närmast från TV4 och dessförinnan från Aftonbladet där han arbetade i nära 20 år.De första fem åren på SVT var Anders PR-chef med ansvar för marknadsföringen av SVT:s utbud i samtliga kanaler. Från 2007 och framåt har Anders varit presschef, med speciellt ansvar för programfrågor.
  (11 oktober 2017)
 • Annika Enmalm

  Annika Enmalm


  Annika Enmalm, kommunikationsansvarig på SVT HR Kommunikation, kommer tillsammans med Jan-Erik Westman ansvara för all presshantering inför och under Melodifestivalturnén.
  Annika arbetade som pressansvarig för Melodifestivalen 2016.
  (9 oktober 2017)
 • Jan-Erik Westman

  Jan-Erik Westman


  Jan-Erik Westman, kommunikationsansvarig på SVT HR Kommunikation, kommer tillsammans med Annika Enmalm ansvara för all presshantering inför och under Melodifestivalturnén.Jan-Erik har tidigare arbetat som pressansvarig för Eurovision Song Contest 2013.
  (9 oktober 2017)
 • Emma Kronqvist

  Emma Kronqvist


  Emma Kronqvist, allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, slutar på SVT den 30 november för att börja en tjänst som tv-chef på Danmarks Radio.
  Emma Kronqvist har arbetat på SVT i 14 år, nu senast som ansvarig för delar av det visionära projektet Produktion 2020.
  Hon har förutom sin tjänst som allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö, varit ATV-chef i Malmö, jobbat som programledare och producent, projektledare för underhållning och fakta, programchef för underhållning, kultur, fakta och barn och tf beställare för underhållning.
  Emma Kronqvist har även deltagit i flertalet utredningar inom SVT. Hon lämnar nu SVT för att bli chef för DR:s samlade TV-utbud.
  (6 oktober 2017)
 • Pekka Heino

  Pekka Heino


  Pekka Heino, programledare, SVT HR Kommunikation, slutar på SVT den 31 december efter 32 år.
  Pekka började arbeta på SVT 1985 och har jobbat med många olika program under åren. I början av 1990-talet ledde han tv-program som Röda tråden och Tusen och en bild, men har också varit programledare för Entré och Vi i Femman.
  Pekka var kommentator för Eurovision Song Contest under många år och har också arbetat som programpresentatör.
  Sedan 2011 arbetar Pekka som programledare för Go´kväll.
  (5 oktober 2017)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress