20 februari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Beverley Östberg

  Beverley Östberg


  Beverley Östberg slutade på SVT den 31 januari efter 48 år på SVT.
  Hon började 1969 som sommarvikarie på SR:s dokumentarkiv. Samma år fick hon tjänst som sekreterare till planeringschefen Lennart Hydbom på den nya kanalen TV2.
  Under åren har Beverley arbetat med mycket. Till exempel som scripta, trailerproducent, projektledare för SVT Stab vid övergången från Telia till Rikab. Hon har också varit pressansvarig för Kanal 1 Drama, redaktör för tv-sidor SVT Text, projektledare för Guldkanalen SVT Sales och trailerredaktör för SVT Planering.
  Beverley har även varit projektledare för Testpilot, Publik och utbud, Växthuset, Pd-allmäntv, Kunskapskanalen, 100-gruppsmöten och för Öppet arkiv.
  Det senaste halvåret har Beverley varit tf kanalchef för Kunskapskanalen.

  (17 februari 2017)
 • Nicolai Grant

  Nicolai Grant


  Nicolai Grant börjar den 6 mars som ny videospecialist på SVT Nyheter Syd.Nicolai har arbetat som onlinespecialist under hösten och har tidigare jobbat som journalist på bl a Sydsvenskan, SR, TV4 och SVT, samt som inslagsproducent på Sverige!
  – Placeringsorten för Nicolai kommer att vara Malmö, men han blir lika mycket en resurs för Småland och Blekinge. Han kommer att arbeta tillsammans med tre kollegor i resten av landet och innebära en stor förstärkning i vår satsning på rörlig bild online, säger Göran Eklund, Redaktionschef, SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.
  Nicolai börjar den 6 mars och projekttiden varar ett år.

  (14 februari 2017)
 • Lina Hedmark

  Lina Hedmark


  Lina Hedmark, videojournalist/programledare, SVT Nyheter Öst, slutar på SVT för att den 1 maj börja som friluftsstrateg i Norrköpings kommun.
  Lina har jobbat på SVT och SR sedan år 2000, bland annat som lokalredaktör i Kiruna, reporter i Karlstad och sedan 2007 som videojournalist/programledare och redaktör på SVT i Norrköping. Hon har även tidigare arbetat i friluftsbranschen.

  (13 februari 2017)
 • Sofie Modin

  Sofie Modin


  Sofie Modin, tidigare chef för SVT World, arbetar sedan februari som t.f. redovisningschef på SVT Ekonomi.Sofie vikarierar för Jennie von Sydow under den tid som Jennie är föräldraledig.
  (13 februari 2017)
 • Camilla Hagert

  Camilla Hagert


  Camilla Hagert, chef för trailer- och programpresentatörsgruppen, SVT Kommunikation, tillträder den 1 mars som presschef för företagsfrågor.Camilla ersätter Catarina Wiilson, som under två års tid ska arbeta som projektledare för externa möten på SVT Strategi.
  (10 februari 2017)
 • Johanna Bäckström Lerneby

  Johanna Bäckström Lerneby


  Johanna Bäckström Lerneby, publiceringsledare på SVT Sport, blir ny krimredaktör och chef för Aftonbladets rättsredaktion och tillträder 1 april.
  Johanna har bland annat arbetat som reporter på Uppdrag granskning, SVT Västnytt och Rapport i Göteborg samt som Europakorrespondent i Bryssel. Sedan 2015 har hon varit publiceringsledare på SVT Sport.
  Johanna belönades 2015 med Stora journalistpriset i kategorin "Årets berättare".

  (8 februari 2017)
 • Malin Dahlberg (foto: Marcus Bergman)

  Malin Dahlberg


  Malin Dahlberg, digital redaktör på SVT Göteborg och för närvarande föräldraledig, kommer att ingå i ett specialprojekt på Harvard universitet med målsättningen att förbättra framtiden för journalistiken.
  Elva journalister och mediechefer har bjudits in till Niemans journaliststiftelse på Harvard universitet för att bli en del av ett specialprojekt med syfte att förbättra journalistikens framtid.
  Malin Dahlberg är ensam svensk bland de utvalda i projektet som fått namnet “Knight visiting Nieman fellowship” där varje person kommer att tillbringa tid på Harvards anläggningar någon gång under 2017, skriver Dagens Media.

  (8 februari 2017)
 • Malin Viktorsson

  Malin Viktorsson


  Malin Viktorsson, inslagsproducent SVT Umeå, är föräldraledig och kommer åter i januari 2018.

  (8 februari 2017)
 • Erik Neppelberg

  Erik Neppelberg


  Erik Neppelberg, konceptutvecklare SVT Play, SVTi/ATV, är föräldraledig och kommer tillbaka i augusti 2017.
  (2 februari 2017)
 • Fia Wirén

  Anna Sofia Wirén


  Anna-Sofia Wirén, redaktionschef SVT Nyheter Norrbotten, går under februari månad in som ansvarig utgivare och tf redaktionschef på SVT Nyheter Stockholm och Södertälje.
  Hon behåller parallellt sitt redaktionschefskap i Norrbotten och är fortsatt ansvarig utgivare där.

  (1 februari 2017)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress