25 mars

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Linnéa Castenfors


  Verksamhetsservice i Stockholm har fått en ny projektledare. Linnéa Castenfors kommer senast från UR där hon arbetat med kultur- och ledarskapsfrågor. Innan dess kommer hon direkt från universitetet där hon har en dubbelkandidatexamen inom både HR och företagsekonomi.
  (25 mars 2019)
 • Anette Eriksson


  Efter 41 år på SVT är det dags för Anette Eriksson att ge sig av på nya äventyr.Anette började 1978 och jobbade ett år som personalbussförare. Därefter var hon attributör i nästan 30 år och har en mängd produktioner bakom sig; TV-teatrar som Den inbillade sjuke, Hedda Gabler, Kung Lear och Gertrud Stein; barnproduktioner som Anden i flaskan och Percys magiska gymnastikskor; nöjesprogrammen Party med Parneviks och Jacobs stege; Sveriges första TV-såpa Lösa förbindelser – listan kan göras lång…– Alla mina år på SVT har varit fantastiska men den mest intressanta produktionen jag var med i var Linné och hans apostlar då vi under en period jobbade ihop med den samiska befolkning i trakterna kring Kiruna, säger Anette Eriksson.Vid 2007 började Anette jobba inne i den uppskattade SVT-butiken tills den stängde vid 2012. Efter en kort runda på Tekniken kom Anette att ha sin anställning på Arkiv & Rättigheter där hon bland annat var med i migreringsprojektet av lokalnyheter och program från Teckenspråksredaktion i Falun, Ånge-projektet och nu sist tillhört Filmdigitaliseringen.– Det har varit ett sant nöje att få jobba med Anette. Hon är en uppskattad kollega med ett fantastiskt öga för detaljer och är noggrann i sitt arbete. Utöver det arbetsmässiga är Anettes en modig och nyfiken person som gärna bjuder på en rolig SVT-historia eller personliga anekdoter, som body surfing i Peru. Anette är en person som överraskar, säger Micaela Andersson, team leader Filmdigitaliseringen.
  (25 mars 2019)
 • Ida Hansson


  Ida Hansson är sedan 1 februari ny Huskoordinator i Umeå. Som en del av Verksamhetsservice med mandat från Fastighet och Säkerhet har Ida en-spindeln-i-nätet-funktion som inkluderar till exempel att hantera lokala önskemål av fastighetsförvaltningsfrågor samt kontaktperson vid bevakning, larm osv. Ida kommer senast från IKEA och eget företag där hon arbetat som inredare och stylist av offentliga miljöer. Innan dess var Ida polis i Umeå/Västerbotten mellan 2006–2017. Att blanda logistik och den dagliga verksamheten med kreativa uppdrag var det som lockade Ida till tjänsten på SVT. Du hittar henne allt som oftast med en pensel i bakfickan och skruvdragaren i ena handen.
  (25 mars 2019)
 • Kent Lidman


  Fredagen den 22 mars jobbade Kent Lidman sin sista dag då han nu går i pension efter 30 år på SVT. Han började på dåvarande Nordnytt i maj 1989 och kom då från NSD. Kent började som reporter men blev ganska fort redaktör och intake. Under åren har han arbetat som reporter, intake, redaktör, gruppchef för reportrarna, t f redaktionschef vid tre olika omgångar och ställföreträdande redaktionschef sedan 1994.Han har mest jobbat på SVT i Luleå men även i flera omgångar på Rapport och Aktuellt i Stockholm , på Sverige idag i Umeå och i Östersund som redaktör.– Att vara redaktör på SVT är världens roligaste jobb. SVT har haft en otroligt spännande utveckling under dom 30 år jag har jobbat där. Det gäller att hela tiden se framåt och inte bakåt. Det finns också en otrolig kamratskap och professionalism på SVT, säger Kent Lidman.
  (25 mars 2019)
 • Tommy Ahlqvist


  Tommy Ahlqvist, sedan länge välbekant TOM på SVT, har nu övergått till en tjänst som Teknisk Projektledare där han omgående tar sig an Scenografiprojektet i Studio 5.Tommy kommer dock att återvända till TOM-rollen för Hockey-VM de två första veckorna i maj.
  (19 mars 2019)
 • Annette Ekholm


  Annette Ekholm ansluter till Lokala Nyheter & Minoriteter som projektledare för Teckenspråks Barn- och ungdomsredaktion. Annette efterträder Anna-Britta Holm Larsson på SVT Falun, som går i pension i april.Annette är i grunden journalist och filmare och har tidigare frilansat som producent och projektledare, bland annat har hon gjort teckenspråksproduktioner för UR.– Jag brinner för barn- och ungdomsproduktion och har jobbat en hel del med SVT tidigare så jag känner mig hemma inom public service. Jag är uppvuxen inom dövkulturen och kan teckenspråk, vilket underlättar i den här rollen. Nu ser jag fram emot att jobba med målgruppsarbeten och utveckla vårt programutbud. Jag ser gärna ett tätare samarbete med ATV Barn i Stockholm och är nyfiken på hur vi skulle kunna skapa synergier i vår programutveckling säger Annette Ekholm.– Jag är jätteglad över att Annette Ekholm kommer till oss. Med sin breda erfarenhet både inom barn- och teckenspråksprogram kommer hon kunna bidra mycket till vår och SVT:s framtida utveckling, säger Anneli Mencin, tf biträdande programchef för minoritetsprogrammen.
  (15 mars 2019)
 • Karolina Andersson


  Karolina Andersson blir ny projektledare på Kulturnyheterna. Karolina Andersson är idag nyhetschef på Mitt i-tidningarna och har lång erfarenhet från både lokalpress, SvD Kultur, LRF Media samt Kulturnyheterna här på SVT.– Karolina Andersson har ett brett kulturkunnande efter många år på SvD och en stor erfarenhet från roller som nyhetschef och redaktionschef. Hon har även ett stort digitalt kunnande och erfarenheter från förändringsarbete i omställningen mot online, säger Martin Vårdstedt, programchef SVT Kultur & Samhälle.– Jag är väldigt glad över uppdraget. Det är en ära att få vara med och utveckla en av Sveriges största, och i mitt tycke, bästa och mycket kompetenta kulturredaktioner, säger Karolina Andersson.Hon fortsätter:– Jag gillar alla nyheter men kulturnyheter har en särskild plats i mitt hjärta. Det är det bevakningsområde jag ägnat mig mest åt under mitt journalistliv. Och precis som lokaljournalistik ligger väldigt nära tittare och läsare. Det är otroligt stimulerande att varje dag försöka överraska och tillfredsställa en så kunnig och krävande målgrupp – och att göra det på bästa möjliga sätt i olika kanaler.– Jag är övertygad om att Karolina Andersson är en utmärkt projektledare till att både leda arbetet, bära utgivarskapet och genomföra de förändringar vi planerar för Kulturnyheterna. Med Karolina får redaktionen de långsiktiga och stabila förutsättningar som behövs för att göra god journalistik och utvecklas digitalt, säger Martin Vårdstedt.Karolina Andersson tillträder den 1 juni.
  (14 mars 2019)
 • Jenny Flordal


  Jenny Flordal är ny förhandlingschef på SVT HR & kommunikation. Hon har ansvar för samverkan med de fackliga företrädarna, förhandlar kollektivavtal, leder tvisteförhandlingar, ansvarar för lönerevisionsarbetet samt ger arbetsrättslig rådgivning.Hon är även chef för arbetsgivargruppen och sitter med i HR- och kommunikationsledningen.Jenny kommer senast från Säkerhetspolisen där hon har arbetat i fem år som förhandlingschef och biträdande HR-chef. Innan dess har hon arbetat med brett HR-arbete inom både privat och offentlig sektor.Hon har en master i idrottspsykologi och en fil kand i personal och arbetslivsfrågor.
  (13 mars 2019)
 • Ingemar Melander


  Den 26 februari vad det avtackning för Ingemar Melander, gruppchef på Administrativ service på SVT Göteborg.Efter 15 år, i många olika roller på företaget, har han valt att ta sig an nya utmaningar som konsult på Folkoperan i Stockholm.
  (5 mars 2019)
 • Cecilia Larsson


  Efter nästan 47 års tjänstgöring tackar SVT av produktionsledare Cecilia Larsson som går i pension.Hon kom in som timanställd den 8 maj 1972 via Programupplysningen, allmänt kallad Klagomuren. Efter ett vikariat som bildredaktör på Rapport ett nyhetsintensivt 1973; starten av Watergateskandalen, Norrmalmstorgsdramat, militärkuppen i Chile, samt vår dåvarande kungs död, så bestämde hon sig för att nyheter och samhälle var hennes grej.Efter diverse andra arbetsplatser inom SVT blev hon 24 år gammal den första kvinnliga resursplaneraren på SVT:s TV1. Det var på den tiden då det var hård konkurrens mellan kanalerna, då Rapport och Aktuellt hemlighöll sitt innehåll för varandra och tävlade om att vara först med nyheterna.Efter några år gick hon över till samhällsredaktionen. Eftersom produktionsledartjänster bara fanns på TV2 men inte TV1 så fick Cecilia en produktionssekreterartjänst men med ett tillägg eftersom hon de facto jobbade som produktionsledare. Till slut blev SVT ett företag och hon fick sin nuvarande titel.– Cecilia har alltid haft produktionen och SVT:s bästa i fokus. Hon har försökt göra programmet så bra som möjligt och samtidigt spara pengar åt SVT som helhet. Hon har haft hand om några av våra större produktioner och var produktionsledare för Millennieskiftet på SVT som var den största logistikövning som vi dittills skådat på företaget. Hon har jobbat med Riksdags- och EU-valen, EU-ordförandeskapet, Nobel och kanske det som hon förknippas allra mest som: sammanhållande för hela den årliga produktionen i Almedalen. Däremellan har det varit både mellanstora och små produktioner. Man kan be henne om vad som helst - inget är för litet eller stort, säger Anette Hansen, gruppchef GPP (gemensam personal- och produktionsplanering).Cecilias sista arbetsdag som tillsvidareanställd var 28 februari.
  (5 mars 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör