21 juli

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Ritva Lindholm


  Ritva Lindholm har börjat som controller för musik-och bildrapportering på Arkiv & Rättigheter. Hon tar över arbetsuppgifterna efter Tina Wolter som slutar den 30 juni. Ritva började på SVT 1980 och arbetade under många år på SVT:s finska redaktion samt på Programinköp (numera SVT International) och SVT World.
  (2 juli 2018)
 • Tina Wolter


  Tina Wolter slutar på SVT den 30 juni 2018. Tina började på SVT 1992 och har bland annat arbetat på Sportredaktionen och Sales. Under de senaste åren har hon arbetat som controller för musik-och bildrapportering på Arkiv & Rättigheter.
  (29 juni 2018)
 • Bernhard Öhrstedt


  Bernhard Öhrstedt tillträder en tjänst, som online-specialist med videofokus på lokalnyheterna i väst, i augusti. Han har arbetat med detta i projektform sedan i februari. Bernhard har varit tillsvidareanställd på SVT i cirka tio år och har under dessa år huvudsakligen varit programledare för lokalnyheterna i väst.– De senaste åren har jag jobbat mer och mer med online-journalistik, mest på vår redaktion men häromåret var jag även some-ansvarig för ”Håll käften eller dö”, en serie om rätten att få säga vad man tycker, berättar Bernhard Öhrstedt.Tidigare har han arbetat med tv-journalistik på TV4 och SVT sedan 2000. Mest nyheter och samhällsjournalistik.
  (28 juni 2018)
 • Annelie Cau Nicklasson


  Annelie Cau Nicklasson börjar som produktionsplanerare hos ATV produktion i Göteborg, från nu och en tid framöver. Annelie har jobbat som frilansande administratör inom filmproduktion och kommer närmast från jobbet som koordinator på IHM.
  (27 juni 2018)
 • Peter Liljeros


  Den 18 juni började Peter Liljeros som verksamhetsutvecklare på organisationsutveckling. Peters primära ansvar kommer vara att driva SVT:s arbete med lärande, utveckling och prestation. Han skall ta ett helhetsgrepp kring SVT:s sätt att arbeta med kompetensutveckling och lärande men även stötta upp inom områden som ledarskap och Sverigespegling. Peter har lång erfarenhet av att arbeta ”hands-on” med utbildning, projektledning och processledning. Han har genomfört ett antal större utvecklingsprojekt och arbetat med strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
  (19 juni 2018)
 • Karina Berg Johansson


  Karina Berg Johansson blir ny chef för gruppen och processen Direkttextning på SVT Språk & Tillgänglighet. Karina har tidigare varit både tillsvidareanställd och frilansande medarbetare på SVT och ingick i pionjär-gruppen som startade direkttextning här. De senaste åren har hon arbetat med manus för dramaproduktioner och skrivit en rad ungdomsromaner.Karina kan textningsyrket och dess utmaningar och möjligheter och har kombinationen av kunskap, kreativitet och mod som behövs i en tid av nya tekniker och metoder att förmedla direkttextning.Karina börjar den 15 augusti.
  (19 juni 2018)
 • Michael Wall


  Michael Wall, systemtekniker på SVT i Malmö och filmare, går i pension efter 32 år på SVT. Under sina år på SVT har Michael jobbat med allt från digitaliseringen av nyhetsredaktionerna till streaming och webb och han har drivit utvecklingen av 360-tekniken.Michael Wall har i sin karriär som filmare bland annat vunnit pris för Bästa kortfilmsdokumentär på filmfestivalen Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA) i Los Angeles.
  (18 juni 2018)
 • Christoffer Hjalmarsson


  Christoffer Hjalmarsson började arbeta den 1 juni som fotoredigerare på SVT Riksnyheterna. Christoffer kommer närmast som frilansande fotograf på Expressen och tidningen Fokus.
  (12 juni 2018)
 • Lars Aldman


  Lars Aldman går i pension efter 47 år i koncernen.
  Lars Aldman går i pension efter 47 år i koncernen. Han började som praktikant på radion i Borås och fick sen fast anställning i Göteborg där han jobbade på Nyhetsredaktionen och med musikprogram. Han började på Västnytt på 90-talet och var sen under några år placerad i Växjö där han i olika roller jobbade med musikprogram för att sen återgå till Västnytt. Han blev sen genom sitt teknikintresse teknikchef i Göteborg under några år innan projektet för ett nytt planeringssystem dök upp. Lars har sen 2012 arbetat som teknisk förvaltare för VimBiz och har varit stationerad i Malmö.
  (12 juni 2018)
 • Erika Christensson


  Erika Christensson slutar, på SVT Sport och som projektledare för Vinterstudion, den 25 augusti.Erika kom till SVT i februari 2007 och jobbade de första åren med Agendas och Korrespondenternas digitala utbud. Därefter som redaktör på SVT Nyheter Online och som planeringsredaktör för Utblick i Aktuellt. 2013 gick hon över till SVT Sport, först som tf. Onlinechef och sedan 2015 som projektledare för Vinterstudion, som hon nu gjort tre säsonger av, inklusive skid-VM i Lahtis (2017) och Vasaloppet samt programserierna "Stephan på Glid", "Stephans Klassiker" och "Skidstarkt med Ojala och Zackari".Erika Christensson börjar den 3 september som Innehållschef på Sveaskog med bas på huvudkontoret i Stockholm.
  (11 juni 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress