21 november

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Desirée Kemi-Wikzén


  Den 1 november började Desirée Kemi-Wikzén som projektledare på dokumentärserien Tornedalsrallyt. Hon fortsätter även sitt jobb som intake på Go´kväll parallellt. Desirée har arbetat på SVT i Umeå sedan 2006.– Jag har tidigare arbetat i en rad olika roller, men projektledare är nytt för mig. Jag är journalist sedan många år och har även läst en projektledarkurs och meänkieli på Umeå universitet, kunskaper som jag hoppas kommer till nytta i min nya roll. Jag är uppvuxen i Haparanda och har nästan hela släkten i Tornedalen. Man kan säga att jag förstår 95 procent och kan prata 75 procent meänkieli, säger Desirée Kemi-Wikzén.
  (13 november 2018)
 • Ulrika Aaltonen


  Från den 1 november är Ulrika Aaltonen anställd som sändnings-TOM på Programkontrollen, SVT.Hon kommer närmast från SVT Barn där hon jobbat som sändningsproducent/TOM/produktionsledare på Random Mix, Morgonshowen och Bolibompa.
  (6 november 2018)
 • Armi Rousu


  Den 22 oktober började Armi Rousu jobba som reporter för SVT Nyheter Norrbotten och för Uutiset i Luleå.Hon har tidigare arbetat som bland annat reporter, redaktör och nyhetschef på Norrbottens Kuriren och även som kommunikatör i gruvan i Kaunisvaara. Hon har även arbetat som platschef på ett asylboende i Haparanda och de senaste tre åren med bostadsfrågor för Hyresgästföreningen.– Jag är glad över att ha skaffat mig erfarenheter från olika yrken, men ännu gladare över att ha fått tillbaka suget att jobba som journalist och dessutom göra det med det otroligt intressanta upplägget med att bevaka Barentsfrågor för SVT Norrbotten och rapportera från Nordkalotten för Uutiset. Jag bor numera i Luleå och det känns som att mitt intresse för gränsfrågor, likheter och olikheter i de olika länderna, vuxit sig än starkare när jag flyttade en bit från gränsen. Jag är med andra ord otroligt peppad för det här uppdraget, säger Armi Rousu.
  (6 november 2018)
 • Maja Flygt


  Maja Flygt har tillsvidareanställts som ny reporter på SVT Nyheter Södertälje.Hon kommer närmast från SR Ekot men har även vikarierat på Södertäljeredaktionen tidigare.Maja Flygt börjar sin tjänst den 5 november.
  (1 november 2018)
 • Elin Axelsson


  Elin Axelsson har börjat hos SVT Centrala flöden. Elin kommer på lån från sitt nuvarande uppdrag som UX Lead på SVTi och Nyheterna. Hon kommer under hösten och våren att hjälpa till med arbetet att kartlägga och förbättra SVT:s interna användarresor.
  (31 oktober 2018)
 • Oskar Lagerwall


  Den 31 oktober arbetar Oskar Lagerwall sin sista dag på SVT. Oskar har de senaste åren jobbat som webbredaktör hos Utvecklingsgruppen på SVT i Malmö. Där har han bidragit i både arbetet med programutveckling och jobbat tillsammans med programredaktionerna med bland annat Duo-appen för Antikrundan, chatbotten för Bästa mannen och sociala medie-strategier för många av SVT:s program.
  (31 oktober 2018)
 • Tove Forsberg


  Tove Forsberg vikarierar för Sofie Kjerfve, som är produktionsplanerare på SVT Sport, och nu kommer att ägna sig åt produktionerna inför VM-vintern.Tove kommer att jobba i första hand med tablåkoordinering och har tidigare bland annat jobbat på Play-redaktionen som webbredaktör. Vikariatet gäller till och med april.
  (26 oktober 2018)
 • Jenny Flordal


  Jenny Flordal tillträder som ny förhandlingschef 4 mars nästa år och tar över efter Roland Pihl som går i pension vid midsommar 2019.Jenny kommer närmast från Säpo där hon idag är förhandlingschef och biträdande HR-chef. Hon har en master i idrottspsykologi och en fil kand i personal och arbetslivsfrågor.– Engagemanget för att arbeta i en organisation som gör skillnad går inte att missa! Jag ser otroligt mycket fram emot att börja på SVT, säger Jenny Flordal.
  (26 oktober 2018)
 • Djeiran Amini Björklund


  Djeiran Amini Björklund, produktägare SVT Nyheter, slutar på SVT i december för att börja ett nytt jobb på Schibsted som produktchef för Omni Next.Djeiran anställdes på SVT för drygt fem år sedan som redaktionsansvarig på Melodifestivalen online. Sedan gick hon över till SVTi. Där har hon bland annat varit konceptutvecklare och projektledare för Melodifestivalens app och Edit innan hon blev produktägare i ett av nyhetsteamen.
  (19 oktober 2018)
 • Fanny Renman


  Fanny Renman är ny videospecialist på videodesken på Riksnyheterna online där hon tidigare har arbetat som vikarie. Fanny börjar på videodesken måndagen den 22 oktober och kommer ingå i explainer-gruppen från och med 1 november.
  (17 oktober 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör