11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Patric Hamsch, Max Bursell och Håkan Wikström.

Patric Hamsch, Max Bursell och Håkan Wikström. (foto: SVT)

Publicerad 18 januari 2018 09:35 - Uppdaterad 18 januari 2018 17:40

SVT Sport vässar nyhetsarbetet

SVT Sport förstärker sitt lag och organisation. Håkan Wikström, idag redaktionschef för SVT Uppsala, rekryteras i en ny roll som publiceringschef. Samtidigt blir Patric Hamsch nyhetschef och Max Bursell projektchef.

SVT Sport är Sveriges största leverantör av sportnyheter. Nu tar redaktionen nästa steg för att ytterligare vässa nyhetsarbetet och utveckla livesändningar och evenemang.

Digitala plattformarna

Patric Hamsch blir i sin roll som nyhetschef övergripande ansvarig för allt nyhetsarbete samt de digitala plattformarna. Max Bursell blir projektchef med ansvar för alla projekt, evenemang och livesändningar.

Dessutom rekryteras Håkan Wikström till den nya rollen som publiceringschef. Håkan kommer att ha det dagliga ansvaret för att SVT Sport löpande ska ha Sportsveriges bästa nyhetsinnehåll.

Håkan Wikström startade sin journalistiska karriär på Enköpings-Posten 1989 och har en bakgrund som sport- och nyhetschef på UNT, editionschef på expressen.se och chef för live-tv på Aftonbladet.

- Håkan är en riktig spjutspetsrekrytering. Han har alla egenskaper som behövs för att lyfta vårt nyhetsarbete ytterligare, både digitalt och i broadcast. Håkan har också en stor erfarenhet som journalist och chef och kommer att bli en trygg och tydlig arbetsledare på SVT Sport, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT Sport.

Nyhetsledningen

Håkan Wikström kommer att ingå i den nybildade nyhetsledningen på sportredaktionen. Nyhetsledningen leds av nyhetschef Patric Hamsch och i ledningen ingår också sportens digitala strateg Linn Hellstrand och Anna Walljaeger, gruppchef produktion

- Publiken kräver att SVT Sport varje dag ska leverera de bästa och viktigaste nyheterna, både egna och tillämpningar av andras nyheter. Vår nya organisation, inte minst med tanke på rekryteringen av Håkan Wikström, möter detta på ett lysande sätt, säger Patric Hamsch, nyhetschef SVT Sport.

- Vi har dessutom förstärkt vår nyhetsplaneringen och renodlar de olika redaktörsfunktionerna, online och broadcast, för att ha Sveriges bästa digitala nyhetsutbud och de vassaste nyhetsprogrammen, fortsätter Patrik.

Livesändningar

Max Bursell får en tydligare roll och uppdrag som projektchef med ansvar för alla livesändningar, evenemang och program som inte är nyheter.

Ett av Max huvuduppdrag blir att tillsammans med sin projektledning och produktionschef David Wessén lyfta SVT Sports livesändningar till en ledande nivå.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör