11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Magdalena Andersson i tävlingspulten med Rickard Olsson.

När Magdalena Andersson fick välja vad hon skulle göra på sin Stora dag var valet enkelt - träffa Rickard Olsson och se på Vem vet mest junior i Göteborg. Hon trodde knappt sina ögon när hon dessutom fick se sitt eget namn på en av tävlingspultarna. (foto: Olle Råde)

Publicerad 21 december 2017 06:58 - Uppdaterad 8 januari 2018 15:08

Sista Vem vet mest junior inspelat - och oförglömligt besök i TV-huset

Glada barn, kluriga frågor och mängder av smarta svar. Sista inspelningarna av Vem vet mest junior bjöd på allt man kan önska sig.

För ett barn blev det också en särskilt minnesvärd dag.

- I samband med sista inspelningsveckorna arrangerade Min Stora Dag ett besök för ett sjukt barn som ville komma och träffa Rickard Olsson, berättar Eva-Lotta Holke, projektledare för programmet.

Efter 200 program, 1 600 tävlande och oräkneligt många frågor var det i början av december dags för sista programmet av Vem vet mest junior - barnprogramsversionen av det populära frågesportprogrammet.

- Det har varit fem roliga år med programmet och vi är extra stolta över att vi utvecklade konceptet utifrån Vem vet mest, med barn som både målgrupp och deltagare, säger Eva-Lotta Holke, som var med och startade programmet 2012.

Hela teamet bakom Vem vet mest junior och några av de tävlande barnen firade sista programmet med pompa, ståt och glädjerop.

Hela teamet bakom Vem vet mest junior och några av de tävlande barnen firade sista programmet med pompa, ståt och glädjerop. (foto: Ellen Lindahl)

Mycket känslor

De sista inspelningsveckorna för ett tv-program är alltid speciella och Vem vet mest junior blev inget undantag. Förutom mycket känslor hos både programledare och produktionsteam fick programmet ett minnesvärt besök av 14-åriga Magdalena Andersson från Sandviken genom organisationen Min Stora Dag. 

- Magdalena föddes med en allvarlig hjärnskada och fick genomgå en tuff cytostatikabehandling under hela sitt första levnadsår. När vi var nära att förlora henne på grund av komplikationer efter tumören förra året så nominerade personalen på barnkliniken i Gävle henne till Min Stora Dag för att hon skulle få en riktig drömdag, berättade Magdalenas pappa Urban Andersson. 

Ville träffa Rickard Olsson

Pappa Urban och mamma Fredrika fick tränga ihop sig med Rickard och Magdalena bakom herr Olssons programledarplats i studion.

Pappa Urban och mamma Fredrika fick tränga ihop sig med Rickard och Magdalena bakom herr Olssons programledarplats i studion. (foto: Olle Råde)

Min Stora Dag låter barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser uppleva en dag där de får göra precis vad de vill. Och för Magdalena Andersson var det att åka till Göteborg och träffa Rickard Olsson som stod högst upp på önskelistan.

- Vem vet mest junior är mitt favoritprogram och jag ser vartenda avsnitt, förklarade hon.

Besöket bjöd på både lunch och en frågestund med Rickard Olsson innan hela familjen fick ta en titt i kontrollrummet inför inspelningen och sitta publik i studion. Det var tätt mellan skratten och Magdalena fick bita sig i tungan för att inte själv svara på de kluriga frågorna. 

Programmets producent Erik Hammar hade svårt att hålla sig för skratt när Rickard Olsson bjöd på sitt bästa humör i studion.

Programmets producent Erik Hammar hade svårt att hålla sig för skratt när Rickard Olsson bjöd på sitt bästa humör i studion. (foto: Eva-Lotta Holke)

Fantastisk dag

För Magdalena Andersson avslutades kvällen med ett Lisebergsbesök och när pappa Urban berättar om besöket är det mycket att berätta.

- Det var verkligen toppenkul och Magdalena fick en fantastisk dag som hon gärna pratar om och som hon aldrig kommer att glömma. 

Vad var roligast med besöket?

- För Magdalena var det inte bara händelsen i sig utan även att det var ett öppet och hjärtligt mottagande. Alla gjorde ett fantastiskt jobb och tog emot henne varmt, både tävlande barn och personal i tv-huset - och Rickard Olsson såklart.

Efter hemkomsten till Sandviken har Magdalena Andersson hållt en presentation av sin stora dag för både lärare och elever på sin skola där hon kunde berätta om den händelserika dagen.

- Alla tyckte att det var jättespännande att höra och hela skolan har varit involverad. Eftersom vi avslutade dagen med att gå på Liseberg, där Magdalena vann en stjärnvinst, så fick hon ta med sig Center-priset hem och bjuda hela skolan på, säger Urban Andersson. 

Sista avsnittet av Vem vet mest junior sänds i mars 2018.

Selfies och gruppbilder med de tävlande barnen.

Selfies och gruppbilder med de tävlande barnen. (foto: Eva-Lotta Holke)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör