11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 14 december 2017 06:30 - Uppdaterad 14 december 2017 11:13

Steg för steg mot framtidens produktionsmetoder

Nu satsar SVT Produktion & Teknik på att utveckla framtidens produktionsmetoder.

Utvecklingsprojektet ”Produktion 2020” tar sikte på att SVT ska ligga i framkant när det gäller produktionsmetoder.

SVT arbetar ständigt med att utveckla produktion och verksamhet. Nu är företaget i ett läge där en stor del av den befintliga produktionstekniken går mot slutet av sin livslängd och behöver bytas ut.

Det pågående utvecklingsprojektet Produktion 2020 utreder just nu hur flexibla tekniska lösningar och nya arbetssätt ska skapa så stor nytta som möjligt.

– Nu gäller det för oss att hitta en bra balans mellan den nya, ibland blixtsnabba utvecklingen och vår högkvalitativa komplexa teknik på SVT. Det är en utmaning – men också en otrolig möjlighet. Förändringar kommer att vara en del av vår vardag framöver. Det är något vi alla måste förhålla oss till, säger teknikdirektör Adde Granberg.

Flexibel produktionsteknik

Catharina Gilljam, som ansvarar för projektet, berättar mer om utvecklingsprojektet.

Vad är syftet med Produktion 2020?

– Visionen är att SVT ska ha en gemensam och flexibel produktionsteknik för att vi ska kunna producera var vi vill och när vi vill. Den nya tekniken och arbetssätten ska vara ortsneutrala och skalbara och vi ska ligga i framkant när det gäller produktionsmetoder, säger hon och fortsätter:

– Vi ska producera med hög kvalitet både för online och broadcast och använda så effektiva produktionsmetoder som möjligt vid varje tillfälle.

Hur ser tidplanen för Produktion 2020 ut?

– Just nu är vi inne i en beredningsfas där första steget är att definiera olika begrepp. Under våren 2018 ska delleveranser ske, med förslag kring investeringar, arbetsflöden och nya roller. Till sommaren 2018 ska ett förslag på genomförandeplan vara klart som företagsledningen kommer att fatta beslut om. Målet är att förändringarna, dvs nya produktionsmetoder ska vara på plats under 2020.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör