13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kampanj på SVT:s kontaktsida för att nå de arabisktalande med SVT Språkplay-appen.

Kampanj på SVT:s kundportal för att nå arabisktalande med SVT Språkplay-appen.

Publicerad 7 december 2017 07:00 - Uppdaterad 11 december 2017 20:50

Nu kan SVT publicera text på arabiska

I veckan startade SVT en kampanj för att fler ska upptäcka SVT Språkplay– gratisappen för dem som vill lära sig bättre svenska.

Tack vare att det nu går att skriva arabiska på SVT:s kundportal blir det lättare att nå även de arabisktalande med Språkplay-kampanjen.

SVT Språkplay är en app för att lära sig mer svenska – och titta på tv samtidigt. Appen erbjuder textade TV-program med interaktivt språkstöd från svenska till 18 språk.

I måndags startade en riktad annonskampanj för SVT Språkplay för att nå både de som nyligen kommit till Sverige och de som varit här några år.

Högerställd text

g

Landningssidan för kampanjen har adressen svt.se/sprakplay och ligger på SVT:s kundportal kontakt.svt.se. Den i sin tur är en molntjänst från Kundo som efter begäran från SVT nu har gjort det möjligt att publicera högerställd text på kontakt.svt.se.

- Därmed kan nu inte bara kampanjens landningssida utan alla SVT:s hjälpartiklar publicera information på arabiska. Det innebär bland annat att vi lättare kan erbjuda information om SVT:s utbud och tjänster till en målgrupp vi idag har svårt att nå, säger Nadra Mechouk, som tillsammans med Martin Seth och Camilla Hagert på SVT HR Kommunikation, leder kampanjarbetet på SVT.

Näst största språket

I nuläget går det inte att publicera högerställd text i SVT:s publiceringssystem Escenic.

- Men jag hoppas att även Escenic kommer utvecklas för att klara arabiska. Det är Sveriges näst största språk nu så det är ju bra om vi kan integrera SVT ännu mer i vårt flerspråkiga land, säger Erik Hedin, projektledare SVT Språkplay.

Information om SVT Språkplay-appen.

Information om SVT Språkplay-appen.

Språkplay-kampanjen

https://svt.se/sprakplay finns en hjälpartikel på engelska, arabiska och svenska som landningssida för SVT Språkplay-kampanjen.

Sidan toppas med en instruktionsvideo på engelska med information om hur SVT Språkplay fungerar. Det finns även länkar till en arabisk och svensk version av videon.

Erik Hedin, Are Nundal och Niss Jonas Carlsson.

Erik Hedin, projektledare SVT, Are Nundal, beställare SVT, och Niss Jonas Carlsson, ordförande för Språkkraft. (foto: Marika Ireblad)

Om SVT Språkplay

SVT Språkplay har idag språkstöd för engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.

SVT Språkplay har tagits fram av den ideella organisationen Språkkraft i samarbete med SVT. Projektledare är Erik Hedin (SVTi) och beställare är Are Nundal.

Fakta:

SVT Språkplay har idag språkstöd för engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör