13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Charlotta Friborg

Charlotta Friborg (foto: Stina Stjernkvist)

Publicerad 7 juni 2017 09:10 - Uppdaterad 16 juni 2017 11:05

Charlotta Friborg ny  ansvarig utgivare för Riksnyheterna

Charlotta Friborg tar över som programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna efter Ulf Johansson. Charlotta börjar sitt nya uppdrag den 1 augusti 2017.

Charlotta Friborg blir ansvarig utgivare och programchef för Rapport, Aktuellt, Gomorron, Nyheter på lätt svenska, SVT Forum, svtnyheter.se, SVT Nyheter, SVT Nyheter-appen, text-tv och SVT Väder.

Charlotta Friborg började som online-chef samt ställföreträdande ansvarig utgivare på Riksnyheterna vid årsskiftet. Hon kom då närmast från Upsala Nya Tidning där hon var chefredaktör och vd.

- Charlotta Friborg är en av landets mest erfarna och modiga publicister. Hon är dessutom en skicklig och uppskattad ledare. Jag är uppriktigt glad över att ha rekryterat henne till jobbet som är ett av mediesveriges absolut viktigaste, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter och Sport.

Självständig journalistik

- Vi lever i en alltmer polariserad tid där det behövs ärlig och självständig journalistik. Riksnyheterna är en fantastisk redaktion, med engagerade och djupt kunniga medarbetare. Att få leda en redaktion av denna kaliber är ett otroligt fint uppdrag, säger Charlotta Friborg.

Charlotta Friborg kommer att ingå i divisionens ledningsgrupp som övergripande ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna för såväl riksnyheterna och sporten och nyheternas samhällsredaktioner.

Göteborg

Nuvarande programchef och ansvarig utgivare Ulf Johansson har beslutat sig för att efter fem år som programchef på Riksnyheterna att gå vidare inom SVT. Fr o m 1 september, börjar han som projektledare för SVT Opinion och Opinion live på Samhällsredaktionen i Göteborg.

- Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Charlotta under det här året och vet vad hon lyckats med publicistiskt och digitalt redan nu. Hon kommer fortsätta att utveckla Riksnyheterna tillsammans med medarbetarna på ett fantastiskt sätt, säger Ulf Johansson.

Charlotta Friborg har tidigare bland annat varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten samt redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör