7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Anna Stål Isaksson

Anna Stål Isaksson, programredaktör på SVT Programetik (foto: SVT)

Publicerad 3 november 2016 06:30 - Uppdaterad 7 november 2016 16:08

Nu ska Programetik analysera GRN:s beslut

Den senaste nyheten från SVT Programetik lanseras den här veckan och handlar om analys.

En gång i kvartalet kommer Anna Stål Isaksson, programredaktör på Programetik, göra en analys av den senaste periodens beslut i Granskningsnämnden - fällningar och frianden.

- Jag har hört önskemål runt om i företaget om att få analyser och jag tycker själv att analysen är en viktig del av Programetiks arbete så det här känns som ett spännande och relevant steg att ta, säger Albert Svanberg, chef för SVT Programetik.

Frågeställningar

Fälls SVT oftare för bristande opartiskhet än saklighet? Har det blivit fler fall av otillbörligt gynnande? Hur ser trenderna ut och vilka kan förklaringarna vara?

Det är exempel på frågeställningar som Anna Stål Isaksson kommer titta på och bena i. Anna har arbetet på SVT i många olika journalistiska roller under drygt 30 år och på Programetik sedan 2005.

- Det är roligt att kunna lyfta blicken och försöka spana efter trender och se hur utvecklingen går. Förhoppningsvis blir det intressant för andra i företaget, inte minst de som arbetar i programverksamheten, säger Anna Stål Isaksson.

Se mönster och trender

- Anna Stål Isaksson har följt Granskningsnämndens beslut och praxis under lång tid och är rätt person för att kunna se mönster och trender - också över tid - i de beslut som tas där. Jag tror och hoppas detta kommer bli både nyttig och uppskattad läsning för många i företaget, säger Albert Svanberg.

Första analysen publicerades på onsdagen på Programetiks sida på Intranätet och skickades också ut till alla som finns på sänd-listan för det Infobrev som Programetik publicerar varannan måndag med de senaste besluten.

Annas analys kommer publiceras en gång i kvartalet.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör