15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Markus Sterkys egen bild från regnkaoset på Cannes huvudgata Rue d’Antibes på lördagkvällen.

Markus Sterkys egen bild från regnkaoset på Cannes huvudgata Rue d’Antibes på lördagkvällen. (Foto: Markus Sterky)

Publicerad 5 oktober 2015 21:36 - Uppdaterad 7 oktober 2015 16:44

SVT-medarbetare mitt i franska regnstormen

Flera SVT-medarbetare hamnade mitt i det kraftiga oväder som drabbade franska medelhavskusten i lördags, där flera människor omkom i vattenmassorna. SVT:arna var på plats i Cannes för tv-mässorna MIPJunior och MIPCOM.

Helgen 3-4 oktober ägde screeningmässan MIPJunior rum i Cannes, där programinköpare från hela världen tittar på nya barnprogram. Och denna vecka fortsätter tv-mässan, nu under namnet MIPCOM.

Markus Sterky

Markus Sterky

Detta gjorde att flera SVT-medarbetare var på plats i Cannes när ovädret slog till med full kraft på lördagkvällen. Så här berättar Markus Sterky, programstrateg och formatinköpare på SVT:

- Jag vadade fram med vatten upp till knäna på huvudgatan Rue d’Antibes, det var helt galet. Jag bar mina väskor på huvudet för att försöka rädda packningen så gott jag kunde på väg till hotellet.

Parasoll flöt förbi

Linda Granath och Helena Nylander, inköpare av barnprogram på SVT, satt på en restaurang i centrala Cannes när ovädret härjade som värst.

- Först regnade jättemycket men sedan blev det bara värre och värre. På gatan utanför där vi satt flöt det förbi trafikkoner och parasoll och annan bråte, säger Linda och Helena.

De berättar också att söndagens MIPJunior-screening på Hotel Martinez fick ställas in på grund av strömavbrott och vattenskador på hotellet.

Det mesta av ovädrets skador har redan hunnit städas upp, men på några platser i Cannes kan man fortfarande se leriga gator, nedsmutsade bilar och högar med skräp.

Det mesta av ovädrets skador har redan hunnit städas upp, men på några platser i Cannes kan man fortfarande se leriga gator, nedsmutsade bilar och högar med skräp. (Foto: Niklas Ahlgren)

Mässhallen drabbad

Ovädret drabbade även den stora mässhallen Palais des Festivals i Cannes, när förberedelserna pågick som bäst. Ögonvittnen berättar om hur vatten forsade från en öppning i taket, genom ett helt våningsplan och nerför rulltrappan till våningen nedanför.

Igår söndag var det fortfarande små vattenpölar utanför SVT:s, DR:s och YLE:s gemensamma monter, men på det hela taget var ingen större skada skedd. Värre var det för andra utställare som fick broschyrer och material förstörda i vattenflödet.

På måndagen öppnade ändå MIPCOM-mässan som planerat och de 13 600 deltagarna kunde inta Palais des Festivals.

Små vattenpölar framför SVT:s, DR:s och Yle:s monter i mässhallen

Små vattenpölar framför SVT:s, DR:s och Yle:s monter i mässhallen. (foto: Niklas Ahlgren)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör