10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Nu finns alla läckra recept från olika SVT-program samlade på Recept på svt.se.

Nu finns alla läckra recept från olika SVT-program samlade på Recept på svt.se.

Publicerad 22 september 2015 07:00 - Uppdaterad 23 september 2015 08:15

Ny receptsajt på svt.se samlar alla recept på ett ställe

Äppelpaj, squashbiffar, citronkyckling och hjortronmousse är några av alla de cirka 5000 smarriga recept som nu kan hittas enkelt på svt.se/recept

I över ett halvår har ett programteam från SVTi  jobbat tillsammans med redaktionen för Go’kväll och webben i Umeå för att skapa en ny sida för alla recept från SVT.

I förra veckan var det premiär för svt.se/recept – SVT:s nya sida där alla kan botanisera runt för att hitta just det recept som passar. 

- Det är jätteroligt att sidan är igång och att vi enhetligt har samlat alla recept från SVT på ett ställe, säger Johanna Sävelind, utvecklingsansvarig för webben vid SVT Umeå.

- Vi på SVT har en stor tillgång i våra populära kockar som lagar mat i olika tv-program och nu kommer de att synas ännu tydligare både i programmen och på webben, fortsätter hon.

Vi har levererat en muffins

- Vi har jobbat mycket med att utveckla och förbättra söket. Programteamet har gjort ett väldigt bra jobb, säger Erik Neppelberg konceptutvecklare från SVTi.

- Vi bestämde oss tidigt för att ha en rimlig ambitionsnivå och kunna göra en säker leverans av sidan. Vi har tre nivåer som vi långsiktigt jobbar mot; muffins-, tårt- och bröllopstårtenivå. Nu har vi levererat en muffins.

I över sex månader har ett programteam från SVTi  jobbat tillsammans med redaktionen för Go’kväll och webben i Umeå för att skapa en ny sida för alla recept från SVT.

Gemensamt tårtkalas via Skype.

Gemensamt tårtkalas över Skype firar att svt.se/recept har sett dagens ljus. Övre bilden är från Umeå: fr höger: Anton Karlsson, Nils Pejryd, Malin Sunna, Joakim Silverdal, Lotta Strömland och Johanna Sävelind (saknas: Matilda Sandberg) Nedre bilden är från Stockholm: fr höger: Alexander Ekman, Katarina In de Betou, Peter Wissmar, Cecilia Donnelly, Serdil Akyuz, Rhoda Carlsson, Erik Neppelberg (saknas: Niklas Holmberg och Patrik Jacobsson).

Receptet i tv-rutan

Recept är ett enormt populärt innehåll på webben och det är många aktörer som slåss om uppmärksamheten. SVT har erbjudit recept kopplade till matprogram sedan lång tid tillbaka. När t ex Ella Nilsson lagade mat i Café Umeå lades hela receptet ut i tv-rutan och texten låg kvar i minst en minut med bakgrundsmusik.

Idag går det lite rappare och vi hänvisar till recepten genom pratpuffar i programmen och grafik.

Svt.se/recept går ännu längre, här finns en egen sida på webben, nyhetsbrev och konton på både Facebook, Instagram och Pinterest.

-Vi ska finnas på de plattformar där användarna är, skapa en relation och erbjuda mervärde. En public köksservice, säger Erik Neppelberg.

Tittarna har hjälpt till

För Go’kväll som sänder fem dagar i veckan och lagar mat två av dessa dagar känns det toppen med en ny satsning.

Många av programmets tittare har också hjälpt till med idéer, tankar och inspel. Närmare 20 000 av de 85 000 prenumeranterna på Gokvälls nyhetsbrev har svarat på en enkät om Recept-sidan.

Man har också gjort djupintervjuer med tittare för att sidan ska bli så bra och användarvänlig som möjligt.

Recept från elva SVT-kockar finns samlade på nya Receptsajten.

Recept från elva SVT-kockar finns samlade på nya Receptsajten.

Buggar

Den sista veckan har arbetet inför lanseringen av svt.se/recept varit minst sagt intensiv. Ända in i det sista har buggar fixats.

- Vi har pratat med varandra konstant i Slack-kanalen (digital kommunikationskanal /reds. anm), vilket har varit väldigt roligt och bra. Det är många frågor som direkt får svar i den kanalen där alla är uppkopplade. Alla har samma information hela tiden, trots att vi sitter geografiskt långt ifrån varandra, säger Peter Wissmar utvecklingsansvarig på SVTi.

- När vi började det här jobbet samlades vi för att skaffa oss en gemensam bild av vad vi ville att sidan ska innehålla, den öppenheten och kommunikationen har följt projektet under hela tiden, fortsätter Johanna Sävelind.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Projektledare på Go’kväll

19 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör