11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 31 oktober 2017 13:30

Tomas Wahlund

Tomas Wahlund (foto: Sveriges Radio)

Tomas Wahlund slutar på SVT

Tomas Wahlund slutar sitt uppdrag som platschef i Umeå.

Tomas tillträdde sin tjänst på SVT den 1 mars i år och har sedan dess också ingått i Sverigeledningen. Han har därutöver haft ett uppdrag som gruppchef i Umeå för redaktionell personal.

Vid Tomas tillträde var platschefuppdraget inte slutligt utformat inom Allmän-tv:s Sverigeorganisation. Tomas har därför tillsammans med övriga platschefer och Sverigeledningen varit starkt engagerad i att definiera uppdraget på ett tydligt och konkret sätt i förhållande till den grundläggande arbetsbeskrivningen.

När det arbetet nu är klart har Tomas Wahlund själv kommit fram till att tjänsten - såsom den nu förtydligats och utformats – inte motsvarar de förväntningar han personligen haft på uppdraget i Umeå. Han har därför efter en tids övervägande beslutat att lämna tjänsten och uppdraget.

Stefan Zetterberg, allmän-tv-chef, säger:

- Divisionsledningen och Sverigeledningen beklagar att Tomas kommit fram till denna slutsats. Tomas har kompetens och egenskaper som varit till stor nytta under det arbete som utförts och det var vår förhoppning att vi tillsammans skulle kunna arbeta vidare med SVT Umeås utveckling.

Han fortsätter:

- Vi har dock stor respekt för att Tomas Wahlund nu gör sitt val på detta sätt och vill därför tacka för hans insatser i och för Umeå, under den här tiden.

Tomas Wahlund avslutar:

- Det känns på många sätt tråkigt att lämna Umeå som är en mycket trevlig arbetsplats med många fina och bra personer där ett flertal har blivit mina vänner. Men detta känns ändå som det långsiktigt rätta att göra.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör