20 februari

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 9 maj 2017 12:20 - Uppdaterad 9 maj 2017 14:20

Eva Hamilton

Eva Hamilton (foto: SVT)

Eva Hamilton ny ordförande för Film & TV-Producenterna

SVT:s tidigare VD Eva Hamilton valdes den 9 maj till ny ordförande för Film & TV-Producenterna.

Eva Hamilton efterträder Björn Rosengren som kliver av ordförandeposten efter 10 år.

– Det här är en jättespännande bransch där mycket händer, men det finns så mycket som skulle kunna göras för att ge den bättre förutsättningar. Svenska film-, tv- och reklamfilmsproducenter har under senare år haft stora internationella framgångar, ändå saknas en samordnad näringspolitik som skulle kunna bidra till robusta lösningar på problem som gäller för t ex rättigheter och finansiering, säger Eva Hamilton i en kommentar.

Johan Holmer, generalsekreterare Film&TV-Producenterna:
– Vi är väldigt stolta och glada att kunna välkomna Eva. Med sin erfarenhet och sin person kommer Eva tillföra mycket till Film&TV-Producenterna. Björn har under sina 10 år som ordförande byggt upp Film&TV-Producenterna till den organisation den är idag och lagt grunden för det viktiga arbete som ligger framför oss.

 

Film&TV-Producenterna är branschorganisationen för Sveriges produktionsbolag inom film, tv och reklamfilm. Organisationen deltar bland annat i samtalen kring den framtida finansieringen av svensk film samt arrangerar reklamfilmsgalan Roy och tv-galan Ria. Tillsammans omsätter medlemmarna över 5 miljarder kronor om året och står för merparten av svensk film och tv-produktion.

Film&TV-Producenterna är en av grundarna av Stiftelsen Det Svenska TV-priset, som årligen arrangerar Kristallens seminarium och gala.

Marika Ireblad

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress