11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 6 februari 2017 18:06

Förbundskapten Erik Hamrén

Förbundskapten Erik Hamrén presenterade den svenska truppen till fotbolls-EM i Frankrike på en presskonferens i maj. (foto: Anders Wiklund / TT)

SVT kan få böta 50000 kronor för otillbörligt gynnande

SVT har fällts av Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande.

Programmet var en direktsänd presentation där Svenska Fotbollförbundet avslöjade fotbollsspelarna som blivit uttagna till landslaget för att representera Sverige under fotbolls-EM 2016. Alla spelare hade en tröja på sig med logotyp.

Alla spelare som stod på scenen hade på sig varsin fotbollströja med fem olika märken på. Tre av märkena, ett litet på varje bröst samt ett stort på magen, bestod av AB Svenska Spels vita och röda logotyp samt namnet på företaget.

En anmälare ansåg att uppvisandet av den logotyp som fanns på de uttagna lagmedlemmarnas tröjor innebar ett otillbörligt gynnande av ett kommersiellt intresse då den var väl synlig och visades under långa stunder.

Eftersom Svenska Spels logotyp syntes under så lång tid valde Granskningsnämnden att fälla trots att miljön delades mellan SVT och Fotbollsförbundet.

Fällningen kan komma att kosta SVT 50 000 kronor.

Detta var det enda beslut som rörde SVT vid årets första sammanträde. Övriga ärenden, alla friade, handlade om SR-program och olika beställ-tv-tjänster.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör