11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 31 oktober 2016 15:56

Maria Ringborg och Anders Nordlund.

Maria Ringborg och Anders Nordlund.

Maria Ringborg och Anders Nordlund - nya onlinechefer

Nu är det klart att Maria Ringborg och Anders Nordlund ansluter till online-teamet på Riksnyheterna från 1 januari 2017.

Maria Ringborg som digital dagchef tillsammans med Magnus Nildén. Anders Nordlund blir gruppchef online tillsammans med Teresa Skeppholm, Filip Struwe och Karin Eder Ekman.

- Att Maria Ringborg och Anders Nordlund förstärker, vårt redan nu starka team, på online känns jättebra. Deras gemensamma erfarenheter med digital utveckling i kombination med en djup kunskap om journalistik på digitala plattformar kommer att göra oss mycket starkare. De tillför också en bred erfarenhet av ledarskaps- och medarbetarutveckling, säger Ulf Johansson, chef för Riksnyheterna.

Livechef på DN.se

Maria Ringborg kommer närmast från Dagens Nyheter där hon arbetar som livechef på DN.se samt redaktör för DN Prio. Hon har lång erfarenhet av arbete som nyhetschef både för papperstidningen och onlineredaktionen och har dessutom arbetat med flera av de digitala satsningar som Dagens Nyheter genomfört de senaste åren.

- Det ska bli så roligt och spännande att vara med och utveckla SVT:s online-journalistik. För mig är det också det en dröm som går i uppfyllelse att få jobba inom Public Service, säger Maria Ringborg.

Digital produktutveckling

Anders Nordlund har lång erfarenhet även han från Dagens Nyheter, både som redaktionschef och arbete med verksamhetsutveckling inte minst för den digitala produktutvecklingen. Anders har också lång erfarenhet av ledarskaps- och medarbetarutveckling. Idag arbetar Anders som presschef och ansvarig för att utveckla det egna berättandet, content marketing, i Region Gävleborg.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör