11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 7 oktober 2016 08:55 - Uppdaterad 7 oktober 2016 09:57

SVT krävde stopp för reklamen med Söderlund

Ann Söderlund

Ann Söderlund i Djävulsdansen. (foto: SVT)

Ann Söderlunds medverkan i reklamfilm, kort efter att hon var programledare för SVTs Djävulsdansen är ett avtalsbrott. Nu tycks kampanjen ha stoppats tills vidare.

Ann Söderlund medverkar i en reklamfilm för ett färgföretag som började sändas den 28 september. Det är den första filmen av åtta där Ann Söderlund gör reklam för företaget. Mindre än två veckor tidigare sändes det sista avsnittet av SVTs Djävulsdansen, som Ann Söderlund var programledare för.

– Det är absolut inte förenligt med det avtal vi har med Ann Söderlund, säger Martin Vårdstedt tf chef på SVT Kultur och samhälle till Vipåtv.

Programledare får inte medverka i kommersiella sammanhang under tiden programmen sänds och inte heller precis innan eller efter sändningarna.

Stoppad kampanj

Nu övervägs vilka åtgärder som ska vidtas från SVT:s sida.

– Vi har krävt att kampanjen stoppas, och så här långt är den borta från TV4 och Expressen. Övriga åtgärder blir en senare fråga, vi för en dialog med Ann, säger Martin Vårdstedt.

När andra medier frågat har Ann Söderlund sagt att hon inte vill kommentera utan att det handlar om en sak mellan henne och SVT.

Hade aldrig godkänts

Att filmer som Ann Söderlund gjort med färgföretaget skulle ha premiär i höst meddelades i en pressrelease från företaget redan i början av augusti. Men det var först när reklamen dök upp i TV4 som Söderlunds medverkan uppmärksammades.

­– Jag blev mycket förvånad, hade vi fått frågan hade vi aldrig godkänt det, säger Martin Vårdstedt.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör