5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 23 maj 2016 13:13 - Uppdaterad 23 maj 2016 13:46

Christian Wikander

Christian Wikander (foto: Per Westergård)

Christian Wikander - ny dramabeställare

Christian Wikander har utsetts till beställare av drama på SVT och kommer därmed att ingå i företagets programledning.
- Det är fantastiskt roligt att få förtroendet att fortsätta utveckla SVT:s dramautbud. SVT är en stor och viktig spelare, både nationellt och internationellt, säger han.

Christian Wikander har lång och bred erfarenhet inom svensk dramaproduktion. Han har arbetat som regissör, producent och även som manusförfattare till serier som Rederiet och Tre kronor. Christian Wikander kom till SVT 2005 och är idag programchef för drama.

- Mitt huvuduppdrag som programbeställare blir att hitta de allra mest relevanta berättelserna för den svenska publiken, säger han. Extra viktig är den föreslagna förändringen i svensk filmpolitik som väntas träda i kraft 2017. Vi räknar med att SVT har en ännu tydligare roll och jag ser fram emot att vara med och driva den utvecklingen.

I Christian Wikanders uppdrag ingår också att långsiktigt driva idé- och programutveckling för SVT:s dramasatsningar samt att ansvara för SVT:s satsningar inom svensk film.

- Jag är väldigt glad att Christian Wikander blir vår nya dramabeställare. Han har lång erfarenhet av dramautveckling och ett brett internationellt kontaktnät. Dessutom har han den nödvändiga erfarenheten av att arbeta strategiskt med allt ifrån rättigheter till distribution och utveckling av nya typer av innehåll, säger Lena Glaser, programdirektör.

- Christian för med sig en bred erfarenhet av allmän-tv till programledningen och kommer att vara med och spela en viktig roll i det strategiska arbete som ska peka ut riktningen framåt för våra program och tjänster, tillägger hon.

Andreas Bedinger, allmän-tv-chef i Stockholm, ansvarar för rekryteringen av ny programchef efter Christian Wikander.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Presschef

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör