11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 18 januari 2016 16:49

Tidskrifter vill använda PS-material

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter vill att kvalitetsinnehåll från PS-bolagen skulle kunna få användas även av kommersiella medier.

Det är Sveriges Tidskrifters ordförande Unn Edberg som i en debattartikel i Dagens Media föreslår att i stället för att begränsa public service så skulle exempelvis tidskrifter kunna få publicera material producerat av public service ­ – som ett sätt värna kvalitetsjournalistiken.

”Hur vore det om de tre public service- bolagen SVT, SR och UR skiftade fokus från att distribuera sitt innehåll i sina egna kanaler till att skapa kvalitetsinnehåll tillgängligt för andra att använda? Tänk om vi på tidningar fick tillgång till materialet på våra sajter, där vi fick del av annonspengarna som den ökade trafiken genererat.

Jag ser framför mig att Fokus på sin sajt kan publicera sina utmärkta politiska analyser kryddade med klipp från riksdagsdebatter som SVT filmat, att KP kan illustrera en text om mobbing med delar av en film från UR”, skriver Edberg som förutom att hon är Sveriges Tidskrifters ordförande är vice VD på tidningen Chef.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör