11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 februari 2015 06:00 - Uppdaterad 20 februari 2015 07:16

ats Ågren, Rickard Olsson och Doreen

Ikväll gäller det! Fr v Mats Ågren, Rickard Olsson och Doreen Månsson på plats i New York. (foto: Pernilla Ståhl)

I natt kan två SVT-program vinna  Emmy

SVT har inte mindre än två nomineringar till internationella Emmy Kids Awards, som går av stapeln i New York ikväll. Det är dokumentärserien ”Snoffe, döden och jag” som tidigare vunnit flertalet priser, bland annat Kristallen, samt familjeprogrammet Wild kids.

På plats vid galan i New York är Rickard Olsson, programledare för Wild kids, och producenten Mats Ågren som gjort Snoffe, döden och jag. Programledaren Doreen Månsson ska även dela ut pris till bästa ”Mini-Serie”.

- Det känns fantastiskt att vara nominerad, det är ju det finaste pris man kan få. Jag är enormt stolt, men också nervös inför galan, säger Mats Ågren.

Barnprogram om döden

”Snoffe, döden och jag” vann en Kristallen 2013 för bästa barn- och ungdomsprogram. Dokumentärserien handlar om döden och tar upp frågor såsom: Vad är döden? Varför är vi rädda för döden? Var tar man vägen när man dör?  Programledaren Emelie Svensson, 12 år, träffar barn och pratar om deras tankar om sorg och död i samband med att deras husdjur har gått bort.

”Snoffe, döden och jag” tävlar i kategorin ”Factual” och övriga nominerade är chilenska ”What's your Dream?” australiensiska ”Heart & Soul” och japanska ”Think like a Crow! - The Scientific method”.

Emelie i Snoffe, döden och jag

Emelie i Snoffe, döden och jag (foto: Karin Alfredsson)

"Pirrigt och nervöst"

- Jag har aldrig varit nominerad till en Kristall, så jag hoppar över det och går direkt på Emmy istället. Wild kids är ett av världens bästa familjeprogram, ett fantastiskt format. Det känns pirrigt och nervöst inför galan, säger Rickard Olsson.

- Wild kids har nog blivit nominerad därför att det är ärligt och på riktigt. Man ser i ögonen på barnen att det är på allvar, både glädje och sorg, det är som livet själv och det är därför det är så bra, säger Rickard Olsson vidare.

Wild kids

Wild kids är ett av SVT:s mest populära barnprogram och just nu söker Barnkanalen nya barn till en ny säsong för inspelning i augusti. Den säsongen som blivit nominerad är Wild kids från 2013.

- Vi sänder precis nu klart säsong åtta av Wild kids i Barnkanalen. Wild kids är de stora känslornas program och ingen säsong är den andra lik eftersom formatet är i ständig utveckling, säger Lisa Andrae som är projektledare för Wild kids på SVT.

Wild kids tävlar i kategorin ”Non-scripted entertainment” och övriga nominerade är tyska ”A Hero on Tuesdays”, nya zeeländska ”Let´s get inventin” och sydkoreanska ”Where are we going, Dad?”.

- Jag har jobbat med barn-tv väldigt länge och jag ser dessa två nomineringar som en stor seger för alla oss som jobbar med barnprogram, en påminnelse om hur bra vi är. Det är två så otroligt bra program så jag skulle bli väldigt förvånad om vi inte åtminstone vinner ett av priserna, säger Doreen Månsson.

Emmy Kids Awards äger rum fredagen den 20 februari kl 21.00 amerikansk tid (kl 03.00 svensk tid). Vipåtv bevakar galan på plats i New York.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör