5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 13 november 2014 16:11

Faksimil från Aftonbladet

Aftonbladets krönikör Markus Larsson hyllar Minimello.

Minimello hyllas i både svensk och utländsk press

Minimellos framgångar fortsätter. Formatet har blivit omskrivet internationellt och nyligen tokhyllades det av Aftonbladets krönikör Markus Larsson. Och nu finns årets låtar utgivna digitalt, på många plattformar.

Brittiska tidningen The Guardians reporter Stuart Heritage lyfter fram Minimello I I en artikel som avslutas med orden: ”It’s aimed at children, obviously, but I desperately want this to replace The X Factor”.

Rockens framtid - Minimello

Toarullar spöar skiten ur Idol” är rubriken på Markus Larssons krönika i Aftonbladet häromdagen. Han skriver vidare: ”Jag har sett rockens framtid och dess namn är Minimello”.

Larsson hyllar Minimellos skapare och programledare Ylva Hällen, och han avslutar artikeln med orden: ”När de underbara pappskallarna får spel och slår sönder scenen finns det ju inte så mycket mer att säga än: ’Han är inte klok, den där Angry Edward’”.

The Guardian

The Guardian hyllar också Minimello.

Musiken utgiven

Musiken till årets säsong har precis getts ut digitalt, på tjänster som Spotify, iTunes och Wimp. Pernilla Lindborg Gobom, affärsutvecklare på SVT International, berättar om de roliga och ibland absurda konversationer hon haft med skivbolaget.

- Det blir ju lite komiskt när man på fullt allvar diskuterar toarullsartisterna ”Rocky & Simone” eller ”SilverSigrid” med en representant för ett skivbolag, skrattar Pernilla Lindborg Gobom. Men det är ett underbart program och det känns väldigt kul att musiken finns tillgänglig på många plattformar.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör