11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 13 oktober 2014 13:00

 Josephine Freje

I februari nästa år tar Josephine Freje över som programledare för Plus. (foto: Andreas Nilsson)

Ny programledare för Plus

I vår tar grävande reportern Josephine Freje över som programledare för Plus.

– Det känns otroligt viktigt och spännande att fortsätta jobbet som Åsa gjort och få alla lurendrejare att skaka, säger hon.

Åsa Avdic lämnar Plus efter fyra år och går vidare till Gomorron Sverige.

Från och med säsongstarten i februari 2015 är det inte längre Åsa Avdic som slänger dåliga företag och produkter i tunnan i SVT:s konsumentprogram Plus. Josephine Freje, som bland annat jobbat som reporter för Uppdrag granskning och SR:s Kaliber, tar över.

– Det är ett hedersuppdrag att få jobba med Plus . Det är uppenbarligen ett program som behövs. Alla blir vi någon gång blåsta, men vi måste sluta skämmas och tillsammans se till att de som lever på att luras inte kommer undan, säger hon.

"Gräv-Josse"

Josephine Freje har fått Pennskaftspriset och RFSL:s regnbågspris, nominerats till Guldspaden för sina tidigare granskningar och samt gjort sig  känd som ”Gräv-Josse” i P3.

Hon kommer närmast från gatutidningen Faktum, som säljs av hemlösa och socialt utsatta i södra och västra Sverige.

– Jag kommer göra samma sak på Plus som på Faktum: gräva i frågor som rör folk utan makt som har blivit lurade av folk med makt. Vi på Plus ska finnas där för alla konsumenter och göra vårt bästa för att städa upp i den djungel av mygel som finns, säger Josephine Freje.

Åsa Avdic

Åsa Avdic

Gomorron Sverige

Efter höstens säsong av Plus, som startar i SVT1 den 23 oktober, går Åsa Avdic vidare till Gomorron Sverige, där hon börjar i december.

Åsa blir en av de fem ordinarie programledarna tillsammans med Marianne Rundström, Lotta Bouvin, Hiba Daniel och Alexander Norén.

- Att bli en av de fasta programledarna på Gomorron Sverige är ett drömjobb för mig, som ursprungligen kommer från radion och älskar direktsändningar, säger Åsa Avdic.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör