13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sabina Rasiwala
Ledarkrönikan
Sabina Rasiwala, Kommunikationsdirektör

Publicerad 2 december 2016 06:50

Vårt utbud ska engagera, underhålla och berika

Vad är television i en tid när rörlig bild finns i telefonen? 

Och public service, vad är det? när tillgängligheten är oändlig på underhållning, nyheter och drama.

Vi behövde ta ett steg tillbaka, stanna upp, och fundera på vad som händer runt omkring oss. Vilka är vi och vad ska SVT vara i framtiden? Vilken roll ska SVT spela i samhället?  Vi finansieras av alla, och vi måste förtjäna förtroendet.

Strategiska riktlinjer

Under ett år återkom SVT:s företagsledning till frågeställningarna, tillsammans med medarbetare, kollegor på andra mediebolag, forskare och styrelse.

Fackförbunden engagerades i diskussionen och vi frågade publiken i undersökningar och i möten. Vad är SVT:s roll i framtiden? I september konkretiserade vi och tog fram strategiska riktlinjer, en ny vision och en beskrivning av vårt uppdrag som kommer att tjäna oss de kommande tre åren. 

SVT:s uppdrag

SVT:s uppdrag är skapa ett utbud som engagerar, underhåller och berikar – i allmänhetens tjänst.  

Med Sveriges ledande journalister och kreatörer skapar vi ett utbud som väcker känslor, som engagerar, startar debatter och som får oss att tänka efter och kanske agera. 

Utbudet är underhållande, det slår an en sträng och bygger vidare på en berättartradition, oavsett ämne.

Vårt utbud berikar, det tillför något - ny information, en fördjupning och en insikt som du inte hade innan. Något som du kanske inte visste att du saknade men som ger dig fler perspektiv eller en nyans till. 

Viktigare än någonsin

SVT:s roll i samhället är viktigare än någonsin. Detta i en tid där polariseringen och de filterbubblor som skapas leder till en ökad känsla av splittring och en brist på tillit, trygghet och tillhörighet.

Vår utmaning är att ge människor en känsla av samhörighet och att överbrygga de informations- och kulturklyftor som finns i samhället. I flödet av information och desinformation ökar behovet av oberoende och kvalitetssäkrad information.  

Vi bidrar till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta. Det är SVT:s nya vision.  

Och det är vackert så.  

SVT:s roll i samhället är viktigare än någonsin. Detta i en tid där polariseringen och de filterbubblor som skapas leder till en ökad känsla av splittring och en brist på tillit, trygghet och tillhörighet.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

17 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör