13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sabina Rasiwala
Ledarkrönikan
Sabina Rasiwala, Kommunikationsdirektör

Publicerad 30 mars 2016 13:00 - Uppdaterad 30 mars 2016 14:53

Vi vill väcka längtan och lust att se drama

Just nu sätter vi strålkastarljuset på våra dramaproduktioner.

Hur det går? Mycket bra!

Drygt 20 procent fler unika besökare hittade till dramautbudet på SVT Play jämfört med veckan innan vi började berätta om satsningen på ett samlat sätt.

Och den här veckan är åtta av titlarna på "topp 10-listan" i Play dramaserier.

Men vi tar det från början.

Just nu satsar SVT mer än på länge på nytt svenskt drama. Samtidigt har nya avtal med Teaterförbundet och Dramatikerförbundet möjliggjort att vi kan visa flera dramaserier som producerades mellan 2005 och 2015 i SVT Play.

En helg med Molanders

Men innan jag går vidare, ett personligt erkännande: jag har aldrig sett Molanders. Jag har förstått att det är en riktigt bra serie och jag har läst om den. Men jag hann inte riktigt med när det begav sig.

Nu ser jag fram mot en helg tillsammans med familjen Molander i Alingsås, hemma i min soffa, under en filt med en kopp te. Eller en natt med Torka aldrig tårar utan handskar, även om jag sett den förut. Bara för att jag vill se den igen.

Vi vill ge publiken möjlighet att upptäcka en serie, för att sedan förlora sig i den - och alla andra timmars berättande, igenkännande, uppmuntrande, mördande spännande svenskt drama.

Träffa i mage och hjärta

SVT Kommunikations dramateam har tagit fram en kampanj som har som mål att träffa i magen och hjärtat. En kampanj som väcker längtan och lust att titta på drama i SVT.

Kampanjen pekar hela tiden mot svtplay.se/drama

Uppgiften har också varit att hitta sätt att nå tittare vi inte når i våra egna kanaler, med ett tilltal som attraherar.

Vi vill också lyfta fram SVT:s betydelse för svenskt (och även nordiskt) drama och hjälpa publiken att hitta till dramautbudet i Play.

Fyller en viktig funktion

Förutom Molanders står även det senaste avsnittet av Springfloden och Det mest förbjudna om Kerstin Thorvalls liv högt upp på min egen lista.

SVT Play fyller en allt viktigare funktion i vår vardag. Även om det finns mycket att ta igen och återupptäcka vill vi självklart även lyfta fram det vi visar just nu.

Det fina med dramautbudet i SVT Play är att äldre serier samsas med det som sänts den senaste veckan, som t.ex. 30 grader i februari, Krig och fred, True detective och Fallet OJ Simpson.

Varje månad tillkommer fler titlar ur arkivet och de ligger uppe ett halvår.

Ingen annanstans hittar man så mycket svenskt drama som i SVT Play.

Kampanjfilm för drama

Kolla på kampanjfilmerna här:

Taletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Avskedetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kampenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Copytexten:

”På SVT Play hittar vi dramaserier i världsklass. Serier som är modiga och underhållande, som väcker debatt och hjälper oss förstå vår historia. Serier som handlar om Sverige och världen i dag och serier som ger en stunds avkoppling. Bra drama som sätter sina spår”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

32 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör