11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Thomas Nilsson
Ledarkrönikan
Thomas Nilsson, Kanal- och tablåchef

Publicerad 18 december 2015 07:00 - Uppdaterad 18 december 2015 13:44

Nu ser jag fram emot att se Gina tända ljuset

Med några dagar kvar till julafton tänker kanal- och tablåchef Thomas Nilsson på bandyplanens mittfältare.

De som sliter där på mitten av planen och kanske inte får så mycket cred. Men utan deras insats skulle det inte bli några framgångar överhuvudtaget.

Martin Karlsson, Johan Malmquist och Petter Björlin och några till har en sak gemensamt; de är alla mittfältare i Villa Bandyklubbs A-lag. Just nu ligger Villa BK 2:a i elitseriens tabell, efter Västerås.

Och är det inte Västerås, så är det Sandviken eller Edsbyn som år efter år släcker drömmen för oss hängivna Lidköpingsbor som hoppas på GULD till stadens stolthet. (Förlåt, Hammarby deltar i denna tävling också - trots storstadens automatiska underläge mot bruksortens bandykultur).

Segrarna byggs upp

Nåväl, mittfältet var temat; det är på mittfältet segrarna byggs upp, det är runt mittstrecket som anfallarens geniala avslutning konstrueras och det är på mittfältet som målvakt och försvar får hjälp eller ställs utan chans att reda upp motståndarens anfall.

Jag tänker på detta när jag på julafton vandrar mot TV-huset i Stockholm, lagom i tid för att hinna in i programkontrollen för att se julvärdar som Weise, Dorsin, Mede, Pops, Moreaus etc tända ljuset, och sedan se när sändningsingenjören låter mixerbordet klippa till Kalle Anka, som då går ut till Sveriges alla TV-apparater.

Ovärderlig insats

Vad har nu detta med bandyplanens mittfält att göra?

Jo, sändningsingenjörer och redaktörer, controllers på ekonomiavdelningen, personalhandläggare på HR, servicetekniker i studio och kontrollrum, kommunikatörer och pressmarknadsförare, planerare, webb och play-redaktörer och många, många fler är alla, på samma sätt, aktiva på mittfältet för SVT.

De gör alla en ovärderlig insats, varje dag, varje timme - år ut och år in. Man hör mycket sällan talas om de som jobbar på mittfältet - och tyvärr ofta mest när något gått fel eller sönder.

Men, det är som sagt, på mittfältet som framgången byggs upp.

Ständig utveckling

Drift av företaget SVT och vårt utbud av kanaler och tjänster, broadcast såväl som online, är idag en mycket komplex och samverkande enhet som kräver ständig utveckling, hantering och övervakning.

Utan de som dagligen engagerar sig på SVT:s mittfält är vi på plan 3 i Kontorshuset chanslösa. Den begåvade producenten står utan arbetsverktyg och den initierade reportern blir utan bild och ljud.

För inte tala om det kaos som skulle uppstå utan seriös drift av service, ekonomi och personalfrågor.

Fladdrande blått tv-ljus

Nu ser jag fram emot att se Gina tända ljuset och höra Kalle Anka-signaturen tona upp.

Och när jag sedan går hemåt i ett folktomt Stockholm, under det att SVT skapar fladdrande blått tv-ljus i fönstren, tackar jag min lyckliga stjärna att få arbeta på ett företag i hela svenska folkets tjänst, med kvalitet och genomslag som mål.

Och dessutom tillsammans med så många engagerade mittfältare.

Så, oberoende om ni jagar i anfallet, sliter i försvarslinjen eller skapar möjligheter på mittfältet, hoppas jag alla får en riktigt

God Jul och Gott Nytt År!

Utan de som dagligen engagerar sig på SVT:s mittfält är vi på plan 3 i Kontorshuset chanslösa.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

66 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör