13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Sabina Rasiwala
Ledarkrönikan
Sabina Rasiwala, Kommunikationsdirektör

Publicerad 2 december 2015 07:00 - Uppdaterad 2 december 2015 13:03

Närmare debatten med SVT-bloggen

Under de två år som jag arbetat på SVT har diskussionen om public service blivit allt mer intensiv. Vår verksamhet debatteras och utreds i podcasts, på ledarsidorna i dagspressen, i offentliga forum och genom kommissioner.

Varje vecka måste vi fatta snabba beslut om vem som är bäst lämpad att svara på en viss fråga, var vi ska svara och om vi ska svara. I det ökande flödet finns det ett behov en yta där vi i ledningen för SVT får en möjlighet att beskriva ambitioner och vår verksamhet fritt och när vi vill. En yta som ger oss tolkningsföreträde av SVT:s verksamhet och uppdrag.

Naturligtvis ska vi fortsätta att svara när vi blir tilltalade och tillfrågade och självklart ska vi delta i debatten om oss, för vi är allas. Men jag vill ge oss möjligheten att beskriva SVT utan att det redigeras av någon annan.

Välkommen till SVT-bloggen. Du hittar den på svt.se, längst ned bredvid Tittarservice. SVT-bloggen är ett forum där vi i SVT:s ledning beskriver hur vi ser på vår utveckling, som företag och som producent av rörlig bild i ett medielandskap där infrastruktur och gränser förflyttas och förskjuts i allt snabbare takt.

Vårt uppdrag

SVT är public service och i bloggen kommer vi även resonera kring frågor om vårt uppdrag och vårt sändningstillstånd som sträcker sig ytterligare fem år fram i tiden. Hur tänker vi kring de vägval vi gör? Och hur resonerar vi kring digitalisering? Utbud? Nytänkande?

SVT-bloggen är delbar och möjlig att följa, både internt och externt. Vi som skriver är antingen medlemmar i företagsledningen eller så har vi en annan position på SVT som ger oss möjlighet att påverka SVT:s utbud. Du hittar även korta presentationer av de som kommer att blogga, den listan kommer att fyllas på. Catarina Wilson kommer att vara redaktör för SVT-bloggen.

Företagsnyheter

Att vi nu startar SVT-bloggen innebär inte att vi kommer att sluta publicera företagsnyheter på Om SVT-sidan på svt.se. Där hittar du även framöver, precis som idag, information om utnämningar, nya medarbetare, officiella kommentarer till utredningar och mycket annat. Vipåtv kommer också fortsätta beskriva vår verksamhet, men tydligare än idag ha alla oss medarbetare som målgrupp. Det finns mycket klokskap på SVT och många idéer och tankar som förtjänar att delas med andra. Vipåtv har som uppgift att fånga upp dem.

Närmare debatten

Det är min förhoppning att vi med SVT-bloggen kommer närmare debatten och att vi hittar ett lättare och snabbare sätt att uttrycka oss på.

Jag hoppas också att det ökar samstämmigheten i företaget så att alla medarbetare på ett enkelt sätt kan ta del av ledningens åsikter och tankar om oss och vår omvärld.

Till SVT-bloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

20 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör