11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Desirée Kemi-Wikzén
Stafetten
Desirée Kemi-Wikzén, Intake på Plus

Publicerad 18 september 2015 07:00

Jag har skakats om lite grann

Maria Viklands lämnade över Stafettpinnen till Plus intake, Desirée Kemi-Wikzén, med frågan "Du har gjort praktik på Fryshuset i Stockholm. På vilket sätt har det påverkat dig och ditt jobb? Vad tog du med dig därifrån?"

Desirée svarar:

Jag hade en fantastisk och omtumlande vecka på Fryshuset i Stockholm, och träffade massor av människor som delade med sig av sina erfarenheter, sina jobb och sina liv.

Det var intressant att möta människor som inte vet vad Plus är, som inte känner till Sverker och Tunnan, och än mindre Åsa eller Josephine, och flera som sällan ser på SVT, om jag ska generalisera. Det är i alla fall inte dagligdags jag möter dem.

Jobba mer uppsökande 

Jag tror på att jobba mer uppsökande för att hitta dem som inte hittar oss. Det kommer att ta tid, men med envishet, mod och tålamod ska det gå. Jag hoppas bara att vi kan ta oss den tiden, mitt i den produktionsstress vi befinner oss i.

När jag berättade om de tester vi gör på Plus, var det flera som kom med jättebra idéer. Vi spånade till och med fram ett tänkt upplägg för ett test, som jag nu jobbar med och hoppas kunna genomföra. Det var ett kul sätt att jobba på, som jag hoppas kunna göra fler gånger, som ett led i det där uppsökande arbetet.

Prata, få idéer och inspiration

Jag hade med mig min dator och telefon, så jag kunde jobba en del med mitt ”vanliga-måste-jobb”, men en stor del av tiden kunde jag hänga jag med Fryshuspersonalen för att prata, få idéer, inspiration, kunskap och kontakter, som är ovärderliga.

Så jag är djupt tacksam att jag fick, och tog, chansen. Och jag är djupt, djupt tacksam över min fantastiska handledare Raisa Lång Velazco, som gav mig så mycket tid och värme.

Mycket skratt och god stämning

Jag funderade också mycket över stämningen där. Den är glad, energifylld, varm och omtänksam med mycket skratt.

Jag frågade om den, men ingen hade väl ett riktigt bra svar på hur det kommer sig att det är så. Många kramas på morgonen och säger ”God morgon, vad roligt att se dig” (typ) och när de går hem kramas de och säger ”Tack för idag, vi ses imorgon”.

Vi här i Umeå är ju norrlänningar de flesta av oss, så sådant där kramande två gånger om dagen ligger inte för oss ;) men lite gladare och kramigare kunde vi kanske bli, om vi anstränger oss.

Jag ansträngde mig med det när jag kom tillbaka till redaktionen, men jag märker ju nu efter ett antal veckor att jag tappat den ambitionen. Skärpning utlovas.

Tanken är att någon från Fryshuset ska komma hit en vecka och jag hoppas verkligen att det blir av. Men det kommer att bli en kulturkrock, i detta allvarsamma hus ;) Nä, nu överdriver jag. Vi är glada, roliga, kramiga och varma. Också.

En gnutta kramighet

Så, Maria Viklands. Hur har veckan påverkat mig? Jag har skakats om lite grand, jag har fått massor av nya idéer, tankar och kontakter. Och jag tog förhoppningsvis med mig en gnutta kramighet och glädje.

Kram på er!

Stafetten lämnar jag vidare till Ahti Aasa, redaktör på SVT Meänkieli, med frågan ”Vad tror du kommer att hända med meänkieli på sikt?"

...en stor del av tiden kunde jag hänga jag med Fryshuspersonalen för att prata, få idéer, inspiration, kunskap och kontakter, som är ovärderliga.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

10 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör