15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Per Yng
Nyhetskrönika
Per Yng, Sportchef

Publicerad 13 februari 2015 07:00 - Uppdaterad 13 februari 2015 07:27

Nu kör vi!

Just det, vi kör och kör och kör. TV, webb, Facebook, Twitter, Instagram, Scribble, Text-TV, bloggar med mera. Dygnet runt. Alla plattformar.

Och på´t igen. Nästa dag. Nästa timme. Nästa minut.

När får vi tid att tänka?

Den moderna medietiden är här. Inte tu tal om annat. Men hur ska den hanteras?

Jag grunnar på det alltmer och härom helgen, när jag fick några timmar längst en skogsväg, tog jag mig en rejäl funderare.

Kanske inte så konstigt eftersom SVT Sport är mitt i värsta härliga VM-vintern med fyra mästerskap på sju veckor och samtidigt börjar vandringen mot en förändring av organisation och medarbetarroller för att ta fram en modern mediekostym.

Hållbart i längden?

Med de där skogsvägstankarna i skallen har jag nu försökt se hur långt skrädderiet kommit när vi nu jobbar med VM i alpint borta i USA. Livesändningar i TV och streamat, liverapportering på webben, videodagbok inifrån landslaget, webbprogrammet ”Nicht Fahrbar”, full rapportering på våra sociala konton och den vanliga nyhetservicen på Text-TV och nyhetswebb samt givetvis Sportnytt och Spegeln.

Man har fullt upp att hänga med från morgon till kväll och jag blir glad över att den kostym vi håller på att forma redan nu passar så bra som den gör.

Frågan blir förstås om den är hållbar i längden?

Svåra prov framöver

Medarbetarskap, redaktörskap och chefskap kommer att ställas inför svåra prov framöver.

En gång i tiden pratade vi på Rapport om vikten av precision i detaljer.

Nu kommer det att handla om precision i att välja rätt sak vid rätt tillfälle. Och att också ibland våga avstå för att vi både ska kunna satsa på det som är viktigast och för att vi alla ska orka leva och verka i den nya mediemiljön.

Vi måste ta oss tiden att tänka också i framtiden.

Motorfest i helgen

Den där skogsvägen förresten - där är det motorfest i helgen.

Det svenska VM-rallyt blåser förbi mitt lilla skogstorp på 100 meters avstånd. De små stigar jag normalt vandrar på är smockfulla med folk. Några hundra tror ni. Icke så. Här pratar vi om hundratusentals människor ute i värmlandsskogarna.

När rallyt slår igen bär det av till Falun och Skid-VM på hemmaplan. SVT Sports största egna produktionsåtagande på många år och därefter VM i Skidskytte och Vasaloppet - det senare en av sportvärldens svåraste produktioner.

Det är VM-Vinter i SVT.

Så otroligt tacksamt och roligt. Tänk den tanken också.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

32 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör