20 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Mikael Johansson
Stafetten
Mikael Johansson, Praktikant på Babel

Publicerad 17 september 2014 07:00 - Uppdaterad 17 september 2014 12:21

God stämning ökar kreativiteten

Camila-Catalina Fernandez skickade Stafettfrågan vidare till Mikael Johansson på Babel med frågan: "Hur är det att vara praktikant på Babel - och hur känns det att komma ut i arbetslivet?"

Mikael svarar:

För drygt fem veckor sedan stod jag utanför entrén till Sveriges Television i Stockholm, redo för en spännande och lärorik höst inne på Sverige största tv-fabrik. Efter 3 års medieteknisk utbildning och ett år på min nuvarande utbildning, tv-produktionsspecialist, är det nu dags att bege sig ut i verkligheten.

Självklart söka till SVT

Jag har alltid tyckt att SVT producerar kvalitativ tv och är imponerad av dess höga lägstanivå. De allra flesta i min klass har sökt sig till produktionsbolag men för mig var det en självklarhet att söka praktik på SVT.

Nu har jag varit praktikant på Babelredaktionen i drygt fem veckor och måste säga att jag trivs väldigt bra.

Många hejar

Det som genomsyrar hela SVT-huset är vänlighet och jag kände mig verkligen välkommen. Många som hejar, håller upp dörrar och är allmänt vänliga.

På Babelredaktion känner jag mig som en del av teamet och jag får göra relevanta och varierande arbetsuppgifter. Jag har hört många skräckhistorier från praktikplatser, där praktikanten utnyttjats och enbart fått koka kaffe. Jag har inte kokat kaffe en enda gång.

Jag känner att jag kan tillföra något till redaktionen och att jag kan applicera det jag lärt mig i det verkliga arbetslivet. Det är en härlig familjär stämning på redaktion och det känns alltid roligt att bege sig till arbetsplatsen. Så som det ska vara.

Vi måste våga misslyckas

Jag tycker att en bra arbetsplats ska ge utrymme för egna idéer och kreativitet. Vår avdelningschef på Kultur, Eva Beckman, säger att vi måste våga misslyckas. Denna inställning älskar jag. Att vi uppmanas till att våga tro våra idéer, vara kreativa och våga testa nytt.

En av mina arbetsuppgifter på Babel är att jag är ansvarig för uppdateringar och strategier på Babels sociala medier.

Webb-tv

Jag tycker det är väldigt spännande med sociala medier, webb-tv och den digitaliseringen som pågår just nu. Hur ska man lycka fånga in den nya unga digitaliserade generationen?

Jag vet att hela SVT är väl medvetna om den förändring som pågår just nu, då traditionellt tv-tittande mer och mer går mot webb-tv-tittande. Detta är en spännande tid och jag är övertygad om att SVT kommer lösa digitaliseringen på bästa möjliga sätt med rätt inställning och experimenterande.

Känns bra att vara en tillgång

Jag tycker det känns roligt att få komma ut i arbetslivet och det känns bra att kunna vara en tillgång på praktikplatsen. Jag är också glad att jag valde att praktisera på SVT och Babel. Varje dag lär jag mig något nytt de kompetenta och erfarna medarbetarna på redaktionen.

Tack för det.


Jag skickar vidare Stafettfrågan till Lowe Östberg på Lilla Aktuellt: "Hur ser framtiden ut på webben? Hur ska man lyckas fånga upp den nya digitaliserade generationen?

Vår avdelningschef på Kultur, Eva Beckman, säger att vi måste våga misslyckas. Denna inställning älskar jag.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

17 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör