5 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Anna-Karin Celsing, ordförande för SVT:s styrelse
Sista ordet
Anna-Karin Celsing, Ordförande för SVT:s styrelse

Publicerad 9 juni 2014 09:00

Vem vill du se som vd för SVT?

Mitt viktigaste uppdrag som styrelseordförande just nu är att hitta en ny VD för SVT. Den styrelsen slutligen utser blir ledare för Sveriges viktigaste mediebolag.

Rekryteringen är påbörjad och nu vill jag välkomna dig som jobbar på SVT att bidra till processen.

Här befinner vi oss just nu: En rekryteringskommitté som består av mig själv och styrelsemedlemmarna Svante Weyler och Kerstin Alnebratt är utsedd. Solveig Liljehammar Carlson (SJF-klubben) och Gun Karlsson (Unionen) är rekryteringskommitténs referensgrupp. Tillsammans med rekryteringsbyrån Novare arbetar vi i en metodisk process för att hitta rätt kandidat.

Vi utgår från ett SVT som står starkare än på länge. Utbudet toppar mätningar både vad gäller popularitet och förtroende. Vi har ett sändningstillstånd med stabila förutsättningar i sex år framöver, och i riksdagen finns ett brett stöd för public service.

Public service

Från detta gynnsamma läge, vad blir en kommande VD:s främsta uppgifter? Styrelsen har slagit fast tydliga och mätbara mål kring vikten av att ytterligare öka värdet av public service – såväl för samhället i stort som för den enskilda tittaren. Samtidigt är vårt genomslag fortsatt i fokus.

För att nå våra mål krävs att SVT kan erbjuda såväl ett brett som smalt utbud av högsta kvalitet och relevans. Våra program och tjänster ska vara ständigt aktuella i såväl tilltal som teknik för att säkerställa att vi är tillgängliga för alla grupper i samhället.

Vår nästa VD behöver vara lika tryggt förankrad i public service-uppdraget som väl insatt i och öppen för de stora förändringar vår bransch står inför.

Hitta bästa kandidaten

Eva stannar till slutet av november, vilket ger oss tid att hitta den absolut bästa kandidaten för jobbet. Det viktigaste är att den här rekryteringen blir bra.

Vi är nu i en inledande fas där vi vill lyfta på alla stenar för att vara helt säkra på att vi inte missar någon.

Därför vänder jag mig nu till dig som arbetar på SVT. Har du några egna reflektioner eller kanske förslag på vem du skulle vilja se som nästa VD?

Vi tar gärna emot dina inspel på svt@novare.se, senast 16 juni. Det går också bra att ringa Fredrik Hillelson på Novare, tel 0735 20 00 62. Alla samtal och svar kommer att behandlas konfidentiellt.

Jag vill tacka på förhand för ert engagemang och hoppas på många bidrag in i denna så viktiga rekrytering.

Vi är nu i en inledande fas där vi vill lyfta på alla stenar för att vara helt säkra på att vi inte missar någon.

Därför vänder jag mig nu till dig som arbetar på SVT. Har du några egna reflektioner eller kanske förslag på vem du skulle vilja se som nästa VD?

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör