13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 11 april 2016 07:00

Förhandlingschefen svarar Unionen: "Inte sant att Almega inte vill sluta avtal"

Unionen skriver i ett debattinlägg i Vipåtv att ”konflikten handlar om så mycket mer än flexpension”.

SVT HR:s förhandlingschef Roland Pihl svarar att Almega erbjudit Unionen ett avtalsförslag med en löneökning om 2,2 %, det s k märket, och därutöver oförändrade villkor i kollektivavtalet, samt möjlighet för medlemmarna att frivilligt förstärka avsättningarna till flexpensionen.

Något som Unionen avvisat.

Almega har för Public Service-bolagens räkning överlämnat förslag till förändringar i kollektivavtalen till Unionen på samma sätt som Unionen har gjort till Almega. Unionen har gjort en sammanfattning av förslagen och publicerat dessa i avskräckande syfte.

Unionen väljer att bortse från att arbetsgivarpartens förslag är en bruttolista, precis som alltid i avtalsförhandlingar, över ändringar av kollektivavtalet, utan framställer dessa till sina medlemmar som icke förhandlingsbara krav för att kunna sluta ett avtal.

Almega och PS-bolagen har mottagit Unionens yrkanden som till sin omfattning vida överskred våra yrkanden och som givetvis har mottagits som en bruttolista från Unionen.

Fakta är att Almega har erbjudit Unionen ett rent avtalsförslag med en löneökning om 2.2 %, det s k märket, och därutöver oförändrade villkor i kollektivavtalet! Unionen har avvisat detta oförändrade avtalsförslag. Därefter har Unionen varslat om strejk!

Det är således inte sant att Almega inte håller sig till märket eller att de inte skulle vara villiga att sluta avtal med Unionen. Kompromisser har erbjudits Unionen i form av en möjlighet för medlemmarna att frivilligt förstärka avsättningarna till flexpensionen.

Det är därför så, hur ogärna Unionen än vill undvika detta faktum, att konflikten handlar om avsättningar till flexpension. 

Det är därför så, hur ogärna Unionen än vill undvika detta faktum, att konflikten handlar om avsättningar till flexpension.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Förhandlingschef, SVT HR

10 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör