13 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 13 november 2014 18:03 - Uppdaterad 13 november 2014 18:30

SVT-ledningen svarar på Journalistklubbens kritik

- Vi ser att vi genom mallning, nya arbetssätt och nya samarbeten skapar förutsättningar för att fler medarbetare kan arbeta med journalistik, skapa mervärde för publiken och ge oss större genomslag, svarar SVT-ledningen på Journalistklubbens kritik av omorganisationen av den regionala nyhetsverksamheten.

Läs deras svar:

Vårt ansvar är att hela tiden leta efter sätt att effektivisera verksamheten och på olika sätt skapa förutsättningar för mesta och bästa möjliga journalistik. Vi ser att vi genom mallning, nya arbetssätt och nya samarbeten skapar förutsättningar för att fler medarbetare kan arbeta med journalistik, skapa mervärde för publiken och ge oss större genomslag.

De nya arbetssätt som medarbetarna i samarbete med sändningsprojektet tagit fram visar på ett framgångsrikt sätt att vi kommer att kunna sända våra nyhetssändningar framgent med färre medarbetare bundna inne i våra kontrollrum än tidigare – vi avser att fortsätta på den inslagna vägen och starta tio nya regionala nyhetsprogram och sajter med start den 2 mars 2015.

Den enda reella förändringen handlar om att fem program under en tid framöver behöver en person i kontrollrummet under utsändning mellan klockan 18.00 – 22.00, den kompetensen finns redan i våra funktionsplaner på våra regionala nyheter i form av produktionskoordinatorer, redaktörer och programledare. Örebro är den enda ort som behöver en mindre förstärkning för att även klara morgon och helg, något vi kommer att säkerställa.

Planerna att genomföra remote-utsändningar av våra regionala nyheter ligger fast, det enda som skett är att utrullningen skjuts fram något i tid på fem orter, något som ger oss möjlighet att tidigarelägga den i HD och med fler livemöjligheter.

SVT är det enda medieföretag som expanderar och anställer lokala- och regionala journalister för att stärka journalistiken i Sverige, SVT:s roll i lokalsamhället och bredda bilden av Sverige nationellt.

Olov Carlsson, divisionschef SVT Nyheter & Sport

Christina Ågren, programchef regionala nyheter SVT

SVT är det enda medieföretag som expanderar och anställer lokala- och regionala journalister för att stärka journalistiken i Sverige, SVT:s roll i lokalsamhället och bredda bilden av Sverige nationellt.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Christina Ågren, programchef regionala nyheter SVT

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör