13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Hela svenska delegationen – Monica Palmeborn, Maurice Mogard, Kristina Uddholm, Pia Molinder, Anders Sundqvist, Helena Bremberg, Birgitta Kadin, Peter Sjölund, Are Nundal

Publicerad 20 mars 2018 13:02 - Uppdaterad 20 mars 2018 13:06

Eurovision sports i Reit im Winkl

För 47:e året arrangerades Eurovision sports - en tävling för anställda vid europeiska radio- och tv-bolag som är anslutna till EBU. Tyskland var värdland och tävlingarna hölls i Reit im Winkl och under en vecka tävlade man i fem olika dicipliner: Super G, slalom, storslalom, längd och stafett.

Arrangörsskapet för Eurovision sports vandrar runt mellan bolagen inom EBU med en 8-10-års period. Sverige har stått värd vid fyra tillfällen, senast förra året då tävlingarna hölls i Åre. I år var det Tysklands tur och tävlingarna hölls i Reit om Winkl i södra Tyskland.

En av de tävlande i den svenska delegationen var Pia Molinder som här berättar om årets tävlingsvecka:

Nu har en liten delegation av radio- och teverepresentanter åter landat på svensk mark efter en härlig vecka tillsammans med andra EBU-bolags hårt arbetande medarbetare. Den årliga Eurovision sportsveckan är med andra ord över.

I år var det Tyskland som stod som värdland och vi hade alla bjudits in till Bayern och Reit im Winkl. En liten liten ort precis på gränsen till Österrike och alldeles i krokarna till Ruhpolding och Kitzbühel. Orten låg en kort bit från tävlingsbackarna uppe i Winklmoosalm och Steinplatte.

1.      
Pia Molinder vid starten för storslalom

Pia Molinder vid starten för storslalom

Flera priser i alpint

De tre första dagarna ägnades åt alpina grenar: storslalom, slalom och Super G.

Den svenska delegationen kammade hem flera priser. En guldmedalj i storslalom till Are Nundal (SVT) och en hedrande 5:e och 6:e placering för Helena Bremberg (SR) och Kristina Uddholm (SVT).

I slalom tog Helena Bremberg brons och Kristina Uddholm en fin 5:e plats. I B-kategorin (födda mellan 1961-1972) tog Pia Molinder (SVT) en hedrande 6:e plats på sina telisar.

Pia Molinder på prispallen

Pia Molinder blev 6:a i slalom.

I Super G blev det åter igen guldglans då Are Nundal slog värste konkurrenten från Tyskland med 54 hundradelar. I damernas C-kategori knep Helena Bremberg åt sig bronset för andra gången och vi andra svenskar sken ikapp med våra medaljörer. Super G kan ju låta lite avskräckande att åka men under dessa tävlingar sätts alla banor så att alla kan delta.

Jag som skriver detta deltog första gången då Sverige arrangerade spelen i Dundret år 2000. Då hade jag under flera år avstått att åka bland annat på grund av att Super G kändes som något övermäktigt livsfarligt. Nu är det precis tvärs om. I Super G åks bara ett åk och man vill ALLTID åka en gång till, lite fortare...

Are
Nundal tog silver i kombinationen storslalom/längd

Are Nundal tog silver i kombinationen storslalom/längd.

Besök i Kitzbühel

Efter Internationella kvällen, då alla länder dukar upp bord med sitt lands specialiteter, är det alltid en fridag. Vi svenskar valde att ta oss till välkända Kitzbühel. Där startade vi dagen med ett åk i den legendomspunna Die Streif. Mer känd som banan för Hahnenkammrennen. Vi fick en episk dag då det snöat i två dagar och vi nu hade strålande sol med näst intill orört puder. Inte visste vi att Kitzbühel var ett sånt mecka för offpist!

Pia Molinder i Kitzbühel

Pia Molinder i Kitzbühel

Med nytankad energi från Kitzbühel körde vi den första klassiska grenen under fredagen. Vi tog oss an dryga 5 km längd för damerna och dryga 10 km för herrarna. Helena slog till med ett silver och Kristina knep 5 platsen i damernas C-kategori. Are tampades med en begynnande förkylning och var inte sitt vanliga jag. Det gjorde att vi under lördagens stafett inte lyckades ta oss in på prisplats utan slutade på en 9:e plats av 20 möjliga. Övriga svenskar deltog i ett internationellt lag tillsammans med våra danska kollegor.

Sweden 1 – svenska stafettlaget, Maurice Mogard, Helena Bremberg, Pia Molinder och Are Nundal.

Sweden 1 – svenska stafettlaget, Maurice Mogard, Helena Bremberg, Pia Molinder och Are Nundal.

NRK värdland 2019

Nu laddar vi för nästa år då våra grannar NRK ordnar veckan i Trysil 24-31 mars. Alla som är med i någon av SRTVIF:s klubbar kan vara med. Inga krav ställs på färdigheter i backar och spår utan alla är hjärtligt välkomna!

Mer info kommer att finnas på www.srtvif.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.f3b437c95494f44b0089f3b437c95494

4 gillar detta

Mer Vimmel

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör