6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kenneth Sundin

Kenneth Sundin öpppnar present från kollegorna i Malmö.

Publicerad 1 december 2017 11:19 - Uppdaterad 1 december 2017 12:10

Kenneth Sundin avtackades i Malmö

Kenneth Sundin, redaktionssekreterare /reporter på SVT Nyheter Skåne, har gått i pension och avtackades den 29 november i Malmö.

Kenneth började som JHG-praktikant 1988 på Aktuellt och blev fast anställd som reporter på Sydnytt 1990. Han har även varit redaktör på Sydnytt och arbetat med Sydsvenska journalen.

Under åtta år var Kenneth klubbordförande för SJF.

Göran Eklund, redaktionschef för SVT Skåne, höll tal och tackade Kenneth för många och långa år som reporter, men också som facklig på SVT.

Kollegorna hade gjort en film om Kenneths reportertips och livsgärning som journalist. Och de två kollegorna Per Lärka och Richard Lööf höll tal med minnen av lång vänskap och kamratskap i jobbet.

- Han grävde alldeles i början av sin karriär fram en nyhet som toppade Aktuellt i flera dagar. Han avslöjade att hundratals svenskar i onödan smittas av hepatit C via blodtransfusioner. Avslöjandet ledde till att blodtester började göras på sjukhus. Han hade räddat liv! sa Per Lärka i sitt tal.

- Som reporter och kollega är Kenneth rena drömmen för vilken redaktör som helst: intresserad, nyfiken, engagerad, positiv och kunnig, sa Petra Hultman, redaktör på SVT Nyheter Skåne.

Göran Eklund håller tal för Kenneth.

Göran Eklund håller tal för Kenneth.

Kollegorna hade gjort en fin film om Kenneths år som reporter på SVT.

Kollegorna hade gjort en fin film om Kenneths år som reporter på SVT. Här är han, tillsammans med kollegan Linda Ekström, på reportageresa i Afghanistan.

Per Lärka håller tal.

Per Lärka håller tal.

v
Kenneth Sundin

Kenneth Sundin

Fina whiskyglas från kollegorna.

En glad Kenneth tackade genom att hålla upp whiskeyglas som han fått av redaktionen tillsammans med en fin whiskey från Ven i Skåne.

s
v

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

11 gillar detta

Mer Vimmel

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör