22 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp d... "Det här var nog det viktigaste som Barnkanalen någonsin sänt. När jag själv var liten så fanns bara läskiga program som Efterlyst och Insider att titta på som tog upp dessa ämnen, men det var sent på kvällen och de riktades bara till vuxna. Det behövs fler program som handlar om dessa brott, men med barnperspektiv som inte orsakar onödig skrämsel. Som barn lärde TV:n mig att bara bli rädd för främmande gubbar i skogspartier om natten, men aldrig nämndes att den mesta faran kanske finns bland oss, dold under vänlighet."
  "TACK för att ni gjorde det här! Såg nyss tillsammans med min nioåring, hoppas att fler föräldrar gjorde det. Många barn ser på Lilla Aktuellt i skolan (däribland mitt), och jag skulle önska att även det här blev obligatorisk visning för barnen." "Alltså det här är så oerhört starkt ämne och så oerhört viktigt att ta upp! Ni ska ha en stor eloge för att sända det här! Helt klart det viktigaste och bästa ni någonsin har sänt! Heja er!" "Så fruktansvärt bra och viktigt ! Tack för att ni på ett lättförståeligt sätt tog upp detta svåra ämne." "Kanon att ni tar upp sånt här <3 Underbart att läsa att många vuxna har tittat tillsammans med sina barn" "<3 De som varit utsatta förstår att de är inte ensamma om "sin" händelse. De som INTE är offer kan bli mer på sin vakt. Vore bra om ni tog upp nästa steg = Vilken hjälp/stöd som finns efteråt = Vägen tillbaka/återgå till att försöka komma in i vardagen igen. Handlar det om minderåriga så finns de liksom inget plåster på såren att tillgå."
  "Vi tittade tillsammans med våra två döttrar 6 och 8 år, fick otroligt bra och viktiga frågor av dem som ledde till en bra diskussion! Både jag och min man tyckte det kändes skönt att få hjälp med att lyfta den viktiga frågan! Tack Barnkanalen för ett bra och viktigt program!"
  "Otroligt viktigt och bra avsnitt. Mina barn valde själva att vi skulle titta på det i morse för de hade sett det och ville visa. Hemskt tungt och jobbigt att det ska behövas"
  "Vilket fantastiskt bra program! Så viktigt att vi alla pratar om det. Ni gjorde det på ett respektfullt men ärligt sätt som var lätt för barnen att förstå. Jag kunde som förälder fortsätta prata om det efter programmet och möta barnens frågor.
  "Tusen tack till alla er som bidragit till det här programmet! I ett allt mer ärligt Sverige där vi uppmuntrar barn att prata om jobbiga saker istället för att lida i tysthet, som man fick göra förr."
  "jättebra att ni gör ett sånt program! de som inte utsatts skadas inte av det. de som har blivit/är utsatta kan sätta ord på det som sker och söka hjälp och skydd. Bra "
  "Tittade ihop med barnen igår. Ett väldigt bra program överlag som tar upp viktiga saker. Tack för det SVT!" "Ett otroligt viktigt program och så fint sammanställt av såväl Stopp min kropp videon som Maria och Martin som berättade om deras historia. Tittat hela familjen och hade en fin pratstund efteråt med mycket frågot och tankar från barnen. Vi önskar få programmet som underlag till alla skolor och idrottsföreningar runt om i landet - otroligt bra föreläsningsmaterial / diskussionsunderlag för elever <3"
  "Fantastisk programserie som vågade beröra detta ämne på ett respekfullt sätt. Tittade med min 7-åring och vi båda satt knäpptysta och kramades och diskuterade det i efterhand. Så otroligt viktigt! Fortsätt diskutera dessa svåra ämnen som ofta är obekväma att prata om, 1000 rosor till er!" Om Brottslingt: "Det här handlar om brott som är bland de absolut värsta tänkbara"öppnas i nytt fönster
 • Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg i terapi


  "Tack för ett mycket gripande och viktigt program! Ett program alla borde se! Starkt gjort att dela med dig av djupt personliga tankar och känslor! Lycka till med allt!" "Tack för ett bra program. Det är verkligen modigt av Patrik att berätta offentligt och så viktigt att uppmärksamma. Detta händer om och om igen." "Mycket bra program! Så modigt av dig Patrik och vilket viktigt bidrag för att öka förståelsen kring sexuella övergrepp." ”Vill hälsa och tacka Patrik för att han är så modig! Han har fått mig och jag tror många andra, vilket helvete det är när barn blir utsatta av oss vuxna! Tack enengång Patrik!”
  "Tack för dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi". Nu hoppas man bara att ni även spelat in teaterpjäsen kring hans uppväxt, som visades kort del av i dokumentären, så den också kan visas på SVT." "Vilket starkt program! Tack snälla för att vi fick vara med. Så modigt av dej!" "Måste vara det värsta som kan ske när vuxna sviker ett barn. Så starkt av Patrik att medverka i ett så viktigt program." "Låt denna dokumentär bli obligatorisk i grundskolan!"
 • Vår tid är nu

  Publiken hissar "Vår tid är nu"


  Första avsnittet av SVT:s nya dramaserie Vår tid är nu hade 1 488 000 tittare - och många har hört av sig till SVT via sociala medier, mail och telefon och lovordat serien.Här är några röster: "Glädje nu! Att slippa mord (nästan alla välgjorda svenska serier på sistone) och övergrov humor. Hälsa alla i produktionen! Och hälsa o tacka dem som fattar beslut om satsningar som denna!"
  "Mycket lovande! Ser fram emot fortsättningen!"
  "Riktigt bra! Den kommer att arta sig mkt bra! Susanne Reuter o Peter Dalle som klipporna och omgiven av mkt duktiga unga skådespelare!"
  "Fin miljö och handling, men för oss med ögonproblem är ljussättningen fruktansvärt irriterande."
  ”Så bra! Hoppas den håller hela vägen!”
  ”Fantastisk <3 Otroligt snyggt filmat, fina miljöer och ett bra manus. Man vill verkligen följa familjen och den begynnande romansen emellan kökspojken och husets dotter. Suberbt spelat av samtliga skådespelare. Helt underbar.”
  ”Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT”
  "Tack SVT för en jättebra serie!! Fastnade direkt för den här serien och längtar redan till nästa avsnitt." "Tack för en riktigt bra serie jag kommer kolla varje avsnitt nu." "Hyllningarna rullar in, och i kväll är det äntligen premiär! #VårTidÄrNu #drama #dramaserie #SVT #premiär" "Tack för ett underbart program med Vår tid är nu :) Kram" "Tack för ännu en bra serie. SVT är bäst." "ÄLSKAR premiäravsnittet av ”Vår tid är nu” på @svt - kolla på Play ifall ni missat!" "Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT." "Vår tid är nu får 10 stjärnor av 10." "Började väldigt bra med duktiga skådespelare och miljö. Bra filmat som alltid med SVT." "Oerhört bra första avsnitt! Kommer att följa denna serie - på SVTplay." "Bra skådespeleri, bra manus och dramaturgi och fina miljöer."
  ”Superbra!” "Reuter är suverän!" "Den här serien tror jag kommer att ses av många. Jättebra början! " "Efter att ha sett avsnitt 1 kan jag bara konstatera att det här kommer att bli en kanonbra serie."
 • Falsk identitet

  Falsk identitet


  "Riktigt bra serie agenterna framstår som vanliga människor med ett ovanligt arbete och det är bitvis olidligt spännande!"
  "Den bästa serien på länge!!!"
  "Lördagarna är räddade med Falsk identitet tack SVT."
  "Här ska SVT ha stort tack för att de visar denna lysande serie. Kul med nåt som inte är amerikanskt i agentgenren."
  ”Serien är så grymt bra!”
  "Har skrivit - flera gånger - för att fråga när tredje säsongen av Falsk identitet skulle visas på SVT. Nu vill jag bara säga TACK till alla inblandade!"
 • Reporter Ali Fegan.

  Uppdrag granskning om Sjöfartsverket


  ”Har berömt UG och Ali på flera ställen - men gör det än en gång! Jag satt som nitad framför tv:n, det var så ur-spännande!! Och höra Alis lugna frågor, det måste vara ett helvete att bli utfrågad av UG, om man har något att dölja!” ”Tycker UG gör ett kanonjobb! Över 50 miljoner i övertid, det är ju klart att besättningen blir sura när deras svindyra avtal för skattebetalarna men bra avtal för besättningen blir granskat och ska omförhandlas.” ”Uppdrag granskning är snart det enda som är värt att titta på, jo Agenda och Dokument utifrån ligger också bra till!” ”Det är så uppenbart att dom mörkar från Generaldirektören ner till "kommunikationspersonen" och Lars Widell läste innantill när han svarade. Och KU och myndigheter mot korruption verkar också vara inblandade eller bekanta med de berörda. Och vilka tragiska Piloter .” ”Fantastiskt bra reportage, Ali med kollegor!” ”Perfekt journalistik, heder åt er och ert demokratiska uppdrag! Synd bara att allt ansvar undvikits och snarare belönats, men det är ju inte ert fel.” ”Tack för att UG vill, vågar och kan granska den här typen av skumraskaffärer. Det är patetisk hur de ansvariga svarar. De ansvariga skulle få sparken omgående och dessutom bli skyldiga att betala skadestånd. Bra jobbat Ali med flera!” ”Usch vilken rutten affär. Fina jobb har dom ansvariga gått vidare till. Tack för att ni granskar hur våra skattepengar används.” ”Det känns bra och viktigt att betala licensavgift för er fria granskning. Tack!” ”UG har levererat igen. Undersökande journalistik av bästa märke!” ”Vill utnämna UG till mitt bästa tv-program.” ”Ali och övriga teamet bakom denna långa bevakning av Sjöfartsverket, vilket fantastiskt jobb! Det är så övertydligt. Jag tänker spontant att om en statlig myndighet agerar på detta sätt, är det unikt? Eller får ni indikationer på att det sker på andra myndigheter? Rent logiskt borde det vara så.” 
 • Claes Elfsberg

  Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka


  ”Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka som programledare för Nyheterna. Vi tittare vill se alla åldrar representerade.”
  "Så trevligt att åter få se Claes Elfsberg som nyhetsankare igår kväll. Han passar så bra i den rollen och jag hoppas att han får vara med ett tag till!" "Tack för att vi fick se o höra Claes Elfsberg på Rapport ikväll. Sååå bra! :)" ”Det är så kul att se Claes Elfsberg i rutan igen. Han har sådan pondus och han utstrålar trygghet!”
 • Arvinge okänd

  Arvinge okänd


  "TACK!! En av de bästa serier jag sett på länge! En rak och chosefri berättelse, lätt att ta med sig ut i det verkliga liv vi lever själva. En sedelärande historia, värd att praktisera även i nutid. Manar oss verkligen att ta vara på de tillfällen vi har att både mötas, och kunna försonas innan vi förlorar någon vi håller/hållit kär. - En eloge också till Kattis och Niklas för deras personliga och känslofulla sätt de hanterar sin uppgift. En vacker bukett rosor såväl till er som SVT som lanserar ett program med så hög kvalitet och äkthet!"
  "Mycket positiv överraskning"
  "Känner mig omskakad efter det senaste programmet (även det första). Förundras över livet och att man tappar bort sina familjemedlemmar, det är tyvärr väldigt lätt. Har egna erfarenheter." ”Mycket intressant och spännande program”
 • Premiär för Morgonstudion på måndagen.

  Tittarna hissar Morgonstudion: "Rappt och modernt"


  Efter premiären av Morgonstudion på måndagen var det många som tyckte till om programmet.”Rappt modernt nyhetsprogram”, ”bra format för nyhetsrapportering”, ”fräscht upptempo” tyckte några.”Stressigt”... "Bra format för nyhetsrapportering. Man är snabbt uppdaterad om vad som hänt." "Blir nog bra det här :) Lycka till Morgonstudion!" ”Det här är ett rappt, modernt nyhetsprogram, inget fundersamt soffmys.” "Man får vara tacksam för Andre Pops! Alltid väl förberedd, proffsig och seriös! Värdefullt en morgon som denna när det skakar i en studio med många nya former!" "Mycket bra SVT. Fräscht upptempo som det ska vara på morgonen. Tittar mycket på CNN men nu kanske man kan få snabba nyheter från Sverige och Världen på svenska."
  "Jag representerar de äldre tv-konsumenterna och det är så innerligt skönt att slippa sofforna och få nya proffsiga programledare👍... TACK för denna morgonen - jag gillade det."
  "Mycket bra, helt rätt väg att gå"
  "Bra att ni gör något. Det gamla morgonprogrammet var tråkigare än att stirra in i en vägg!"
  "För oss som ser andra länders morgonprogram ligger ni helt i tiden. Mycket bra och sakligt. Toppenbra 😉" "Duktiga programledare." Jag tycker Morgonstudion är jättebra😄😄😄😄😄"
  "Nytänk och fräscht tycker jag, lycka till"
  "Tycker det var jättebra med nytänk! 👍👍👍" Tittarna dissar Morgonstudion: "Stressigt och rörigt"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe premiären av Morgonstudion på SVT Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Gülseren (Nurgül Yesilçay) & Cihan (Erkan Petekkaya).

  Förväxlingen


  "Äntligen ikväll, fortsättning av Förväxlingen säsong 2, som jag har längtat efter. TACK, STORT TACK, SVT." "Tack SVT för att ni har börjat sända serien Förväxlingen igen!!! När första säsongen gick ställde jag in tv:n, schemalade programmet så att tv:n automatiskt skulle ändra kanal till SVT2 när programmet började. Denna ändring har jag inte förstått hur man stänger av så det har varit inställt så hela tiden hehe.. Men jag vill säga att jag blev SÅ glad när jag satt i köket 19.30 ikväll och hörde inledningsmelodin till min favoritserie! Tack igen! :D "
  "Jag vill bara säga att jag som 60-åring är så väldigt glad över att Förväxlingen börjar igen! Både min mamma och min moster (90 år) ska också följa serien.”
  "Tack alla ni i svt som Gjør dagerna mine helt underbar med at sicka Förvaxlingen :) "
  "Tusen tack SVT för att vi äntligen kan se forts på Förväxlingen!"
  "Ingen fråga, bara ett stort tack. Detta är sommarens höjdpunkt, när jag i går såg att Förväxlingen ska komma tillbaka på måndag. Utan någon förvarning eller månadslånga trailers, så får jag veta att min favoritserie kommer tillbaka. Enda nackdelen med den är att den ligger samtidigt med Rapport. Nu har jag något att se fram mot hela hösten, kanske vintern."
  ”Förväxlingen är väldigt bra och det är kul att ni har köpt in en till säsong!
 • Blå huset

  Det blå huset


  ”Det här är en av dom bästa dokumentärer jag har sett! Helt FANTASTISK! Såg trailern och tänkte att jag måste gå in på SVT Play och titta, och det är jag otroligt tacksam över att jag gjorde! Det var så fint att få följa dessa underbara människor! Jag är så lycklig över att det finns människor som vill visa upp den här sidan av samhället och livet nu när allt ska vara så modernt och högteknologiskt! Sänd gärna fler dokumentärer av den här typen, jag har gillat alla som ni har sänt hittills!
  "Det bästa ni kan sända i TV, det är sådana här dokumentärer. De är verklighet som berör! De visar vad verkliga människa är!"
  "Tack SVT för det fina programmet "Det blå huset " Så fint och rörande beskrivning av vanliga människor i vårt land. Underbart att se."
  "Jättebra dokumentär 👍👍👍 "
  "Så vacker!"
  "Väldigt fin och kärleksfull dokumentär"
  "Underbar dokumentär. Så mycket vänlighet och stillsam inställning till livet. Se den❤️"
  "Kvalitet i varje filmmillimeter! Sista resterna av snart flydda tider! Helt i klass med underbara filmen om Rosa och Hugo, som gick för några år sedan. Se den!!!"

Tidigare tittarna tycker