1 maj

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken hissar

 • Besprutningsmaskin - bekämpningsmedel i storskaliga vinodlingar. Frankrike.

  Sista skörden


  ”Vilket fantastiskt program! Det här programmet borde alla se! Det var så lätt att förstå, mycket informativt , ett mycket viktigt ämne att ta upp!
  Skicka filmen till politikerna! Utan liv ingen jord och utan jord inget liv !”
  "Så otroligt viktigt program!! Alla borde se"
  ”Stor tack för denna dokumentär! Otroligt välgjord och viktig! Jag ska titta på alla tre repriserna som kommer och tycker att den borde visas i alla skolor! Gör gärna en fortsättning!”
  ”Fantastiskt kunnigt folk i den här dokumentären!”
  ”Det är verkligen tragiskt att man ska behöva göra en sån här serie men jag är väldigt tacksam över att ni sänder den! Så bra! Jag skulle önska en fortsättning där man t.ex. skulle kunna prata om näringsinnehåll i olika grödor!”
  "Se den här filmen. Skrämmande och nödvändig. Skrämmande nödvändig.!"
  "Wow! Tack fantastiska Tina-Marie & Mikael Qwiberg för ännu en viktig film fylld av kunskap!"
  "Det här är ett program som alla borde se. Det gäller vår framtid och våra liv."
  "Tack för ett viktigt och intressant program!"
 • Direktsändning

  "Tack SVT för er fantastiska insats!"


  Många tittare har hört av sig under helgen till Tittarservice och framfört sitt tack för SVT:s nyhetsrapportering från terrorattacken i fredags i Stockholm.Här är några röster: ”Jag vill tacka för er fantastiska arbetsinsats under så tunga omständigheter. ” ”En eloge till nyhetsrapporteringen om det fina sättet att tala om det som hänt i Stockholm i dag. Det är svåra saker, lätt att piska upp. Viktigt att visa mod, att besinna sig. Fast det är svårt. Vi får hålla ihop. Vi behöver varandra.” ”Tack för det fantastiska arbete ni gör. Det är ett tufft jobb att arbeta när man är i chocktillstånd. Ni gör det så bra!” ”Jag är fylld av beundran för era insatser under gårdagskvällen. Speciellt Ted Wigren är fantastiskt duktig och viken arbetsinsats. Jag såg honom på eftermiddagen och sen när jag varit ute med hunden och slog på TV:n efter midnatt så satt han där fortfarande. En stor eloge till hela redaktionen!” ”Toppenbra nyhetsrapportering!” ”Vilka HJÄLTAR ni var i fredags! Det var så förbannat bra att jag aldrig sett något liknande. Trots att ni hade så lite information att gå på lyckades ni upprätthålla en relevant nyhetssändning från tretiden till sen kväll! Fantastisk uthållighet! En stor eloge till Anna Hedenmo, Karin Hübinette, Mats Knutson och alla andra på nyhetsredaktionen! JÄTTEBRA!” ”En eloge till SVT medarbetare och de journalister som arbetat under helgen. Tack SVT!” ”Nyhetsrapporteringen från det hemska attentatet har ni skött föredömligt. Jag är stolt och nöjd över hur SVT har klarat sin uppgift denna gång." "Det har iof blivit många omtag i era sändningar men trots det så har ni gjort ett mycket bra jobb." ”Stor eloge för rapporteringen efter händelserna. Flaggan i topp för SVT. Men - samsänd inte i båda kanalerna! Det skapar bara en skräck hos befolkningen. Många mår inte bra av att titta på sånt här. Man ska få välja.” "Det är första gången ni gjort ett tillfredsställande jobb som nyhetskanal. Tack så mycket för ett kanonjobb!" "Återigen; jag är SÅÅÅÅ imponerad över er på SVT! Att så snabbt få folk på plats, sminkade, pålästa, adekvata experter, mitt i stressen... Bugar! Stor eloge!! ❤️ "" "Tack för ni har Hans Brun i studion. Han är så vettig och inger ett lugn. Han ställer rätt frågor och förklarar varför polisen gör som de gör." "Tack Svt för det heltäckande nyhetsflödet angående terrorattacken!" "Tack snälla Sveriges Television för en proffsig bevakning av terrordådet." "En stor eloge till alla er som jobbade med sändningarna direkt efter attacken 💐 Det kan inte ha varit lätt att t.ex stå ute på stan och live-rapportera precis efter. Starkt och bra jobbat!!" "SVT Nyheter, Kärleksmanifestationen ”Jag vill verkligen tacka er för att ni sände kärleksmanifestationen från Sergels Torg på eftermiddagen. Det värmde och gav hopp i allt elände.”
  "Det var ett fint ögonblick att få hedra alla som har hjälpt till vid attacken som berörde vårt Sverige. ""Stort tack SVT för livesändningen av kärleksmanifestationen på Sergels torg idag, så att jag kunde "vara med" från andra sidan jorden. Mycket uppskattat!" Tyst minut för offren"Tack för att ni sände den ,det var så mäktigt att se både kungahus ,stadsminister, partiledare och alla andra vara så deltagande i ceremonin genom att vara klädda i svart och på så sätt visa sin vördnad. Fina tal och musik. Pampigt att höra klockorna i Stadshustornet .Verkligen en allvarsstund som kändes ända in i märgen och även en liten tår rann utmed kinden." 
 • Det stora fågelöventyret

  Det stora fågeläventyret


  ”Det bästa program som ni har visat på länge. Alla medverkande och programledarna är så trevliga. Fler sådana program!” “Bra jobbat, Anders o partner! Oerhört trevligt program - följt med och lärt mig en massa..”
  “ Äntligen ett program som lärt mig så mycket och gett mig nya ögon när jag är ute i naturen. Synd att inte få se det fler gånger.”
  “Ett toppenprogram! Väldigt trevligt jag har verkligen fått upp ögonen för pippi!” “Ska det läggas ner? Nej! Bästa på länge, ovanlig och rolig programidé som man dessutom lär sig något av i varje avsnitt. Och nu vill jag bara ge mig ut och skåda fåglar!”
  “Snälla ni, lägg inte ner ett program som är så uppskattat! Äntligen ett program som är både underhållande och lärorikt! ”

 • Kontrapunkt

  Kulturfrågan Kontrapunkt


  ”Det här är första gången jag ringer er men nu måste jag verkligen berömma er! Så fantastiskt roligt att detta program är tillbaka! Jag är ingen nörd på klassisk musik och sånt men det här var verkligen roligt att titta på!” "Heja bildningen! Äntligen ett program som tar höjd!" ”Först tänkte jag 'vad in i h-e är det här?' Sedan började vi titta och insåg att man både kan lära sig något och ta det lugnt samtidigt!” "TACK för ett jätteroligt program!" "Jättebra! Kommer att fortsätta titta." "Frågesportprogrammet #Kulturfrågan kontrapunkt var kul, lärorikt och intressant. Bra @svt #svtkultur" Tack för Kontrapunkt! Ni på SVT behöver inte oroa er för att det inte "finns något för alla"! Reklamkanalerna 3 och 4 m.fl. tar hand om skrikskrattavdelningen på ett föredömligt sätt så ägna er gärna åt kvalitet, som ikväll.” ”Nu har ni verkligen lyckats göra bra TV!! Blev mycket positivt överraskad när jag såg den nygamla satsningen på "Kontrapunkt!" Mycket bra!! Äntligen ett underhållningsprogram som utmanar något mer än celler och muskler befinnandes strax nedanför ryggslutet!... Glädjande nog hade jag något rätt i varje fråga som ställdes i kväll men framför allt lärde jag mig mycket!! Så ska public-service-TV fungera!! Som folkbildare!! Snälla SVT!! Fortsätt på inslagen väg och låt oss slippa alla dess idiotiska underhållningsprogram som ni envisas med att sända men som ingen vill ha!! Måste också få säga att "Planet Earth" är väldigt bra!!” ”Strålande på alla punkter! Verkligen intressant, trevligt och roligt!
  God fortsättning!”
  ”Tack för Kontrapunkt! Äntligen ett jättebra tävlingsprogram där man får skärpa sig och lära sig! Mer sånt!”
 • Domstolen

  Domstolen


  "Dags för svenska domare att stå upp för #rättsäkerheten. Neka häkningar med restriktioner. Se till att #åklagarna gör jobbet innan. @svt"
  "Mycket bra program. Skrämmande hur staten pga långa utredningar håller människor som sen visar sig oskyldiga häktade i år. För att sen få en spottstyver i skadestånd. Skäms på er Staten!!!!!"
  "Tack för ett jättebra program! Vore intressant att klargöra skillnaden mellan domstolsförhandling i Sverige och övriga Europa eftersom vi har behov av så långa häktningstider."
  "Intressant program!"
  "Väldigt bra och intressant program. Tack SVT." "Bra program men skrämmande!" "Tack för program som avslöjar sanningar om svenska förhållanden, som detta. Blev mycket illa berörd av hur människor behandlas i Sverige. Man skulle tro att det var i nån diktatur."
 • Morgans mission

  Morgans mission


  "Tack för att du tar upp detta! Har levt med mobbing på arbetsplatsen till och från."
  "Tack @svt för att ni än en gång visar vad som är viktigt i Morgans program om #mobbning länk till annan webbplats."
  "Tack för ett viktigt och nödvändigt program! Berör ALLA!"
  "Härligt!! Så Viktigt ämne!!! 💖 "
  "Mycket bra, förekommer på varje arbetsplats, och chefer som inte gör nåt och försvarar dom som utför mobbning"
  ”Tack för att ni gör ett program som belyser smärtan av att bli mobbad på en arbetsplats. Har själv varit med om det för tre år sedan men sorgen och smärtan gör sig påmind varje dag.”

 • Bäst i test

  Bäst i test


  "Tack SVT! Det var länge sen jag såg och hörde mina föräldrar skratta så mycket "
  "Jag skrattade nästan ihjäl mig när jag såg detta. Det gjorde så ont i hela magen så mycket jag skrattade att jag typ sjönk ihop i fosterställning och kunde inte sluta skratta. 😂😂😂 "
  "Toppenprogram 👍 🏼 👍 🏼 roligt att få sig ett gott skratt 😃😃 "
  "Skrattade så jag tjöt när jag såg detta nu. Måste kolla nästa program också."
  "Så jädra kul!!! Det trodde jag inte, men jag ville ge programmet en chans och satan vad jag och maken skrattade!! Även döttrarna på 14 och 13 år tyckte att det var skitkul! Bra jobbat SVT!"

 • Gabriel, tidigare Johnny, är dömd till ett långt fängelsestraff.

  Uppdrag granskning: Pojkarna från Fittja


  Uppdrag gransknings Pojkarna från Fittja har väckt starka känslor hos tittarna.I den andra delen sökte Janne Josefsson upp Gabriel som sitter av ett långt fängelsestraff på Salbergaanstalten. "Extremt bra reportage i #uglänk till annan webbplats @svt idag! Om revorna i samhället och hur #skolalänk till annan webbplats och sociala myndigheterna tyvärr sviker" "JÄVLA bra program ikväll!!! Så belysande vad som händer i våra förorter med totalt havererad skola och socialtjänst!!!" "Sådana program behövs verkligen som ögonöppnare. Programmet i kväll lämnar ingen oberörd, om man har sett det." "Så otroligt bra och viktigt program i två delar. Rört mig djupt i hjärta" "Nåt av det bästa jag sett. Detta berör...." "Wow! Länge sedan jag såg något så här intimt och gripande. Hur bär du dig åt Janne?! Tack för ett fantastiskt arbete!" ”Sån journalistik! Janne förtjänar ett pris! "Vackert och skrämmande på samma gång! Väldigt talande reportage på många vis. Som tur är har ju samhället lärt sig en del sedan dess, men mycket kvarstår ännu. Så fint att se återföreningen mellan Musa och familjehemmet. Önskar att alla barn som behöver leva i familjehem ska få den fina känslan!"  "Fantastisk program och det är bara att lyfta på hatten till alla killar som medverkade i ditt program och tacka dem för att vi fick en verklig bild av deras liv i dag!"
  ”Ett underbart program! Otroligt bra resumé över hur det kan gå! Tack och vi hoppas det blir flera program som detta!”
 • Christian (Adam Pålsson).

  Innan vi dör


  "Älskar att betala tv-avgift SVT!"
  ”Detta är en så otroligt bra serie! Tack SVT!”
  " Tittar på Innan vi dör. Utan ljud. Med stängda ögon. Det är så äckligt spännande - jag mår fysiskt illa! #innanvidörlänk till annan webbplats #svtlänk till annan webbplats @svt@svtplay"
  "Håller med alla här om att detta är en jättebra och grymt spännande serie. Dock har jag en invändning och det är det dåliga ljudet, tyvärr ganska vanligt i svenska serier. Det är helt enkelt svårt att höra en del av dialogen och jag tror att det är mest beror på att vissa skådespelare inte är tillräckligt bra på tydlig artikulation (med små medel) jämfört med till ex de riktigt proffsiga engelsmännen där detta fenomen aldrig händer. Det hjälper inte heller att höja ljudet. Det hade behövt vara textat." Serien har fått mig att längta till söndagarna! Längesen det var en riktigt bra serie på SVT!! Tack!
  Tack för en välgjord och spännande thrillerserie! Ser fram mot söndagskvällarna.
  "Så himla spännande och otroligt bra skådespelare 👏👏 Ont i magen av nervositet 😭 "
  "Fem rattar och ett plus för lull-lullet."
  "Sååååååå späääääääänande"
  ”Vi växer fast framför TV:n vid varje avsnitt av denna utomordentligt spännande serie! Världsklass!!”

 • Mellanakten i Melodifestivalen.

  Mellanakten i Mello


  ”Jag är helt chockad – på ett POSITIVT sätt. Jag hade ingen aning om att Clara Henry var så bra på att sjunga! En fantastisk låt med ett bra budskap som borde varit med i tävlingen och bra mycket bättre en många av bidragen. Dessutom hade hon en fantastisk klänning på sig! Jag säger bara: Stå på dig Clara!”
  Som vanligt hakar alla upp sig på hur de ser ut och alla vill bestämma hur de ska se ut... låt oss kvinnor se ut som vi vill se ut. Bling eller Birkenstock. Huvudsaken är väl hur man ÄR som medmänniska och person.
  Bäst 👏👏👏💪💪❤❤
  Bästa på hur länge som helst på alla vis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tidigare tittarna tycker