23 januari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • För mycket skrivfel på SVT Nyheter tycker en tittare.

  "För mycket skrivfel"


  "Hej. Jag läser ofta SVT Nyheter men jag har börjat störa mig på att artiklar oftare har något slags skrivfel. Jag börjar undrar om författarna läser igenom sina artiklar innan de väljer skicka dem till publicering. Jag undrar om dessa fel beror på stress hos författarna? Artikeln ska snabbt ut och korrekturläsningen är därför inte så noggrann."
 • Bron

  Dåligt ljud i Bron


  " Av vilken anledning har man gjort det näst intill omöjligt att höra skådespelarnas repliker i Bron? Musiken som ligger på hela tiden får vem som helst att vilja stänga av Tv:n. Inte heller kan man kalla musiken för bakgrundsmusik. Tvärtom kan man beteckna den som förgrundsmusik. Den dränker allt tal. Skickar ni aldrig en tanke till de människor med hörselproblem som eventuellt tittar på exempelvis Bron?"
  ”Stjärnorna på slottet och Det sitter i väggarna tar musiken över så man inte hör vad dom säger. Det är även i andra program men kommer inte på fler just nu.”
 • 2017 års julvärdar, Erik Haag och Lotta Lundgren.

  Förinspelade julvärdar


  "Såg till min förskräckelse att julvärdarna skulle vara förinspelade i år."
  "… Självklart ska det vara direktsändning med en julvärd hela julafton."
  "Fick veta idag att SVT inte kommer direkt sända julvärdarna på julaftonen!! Detta är bedrövligt!! Är uppriktigt sagt ledsen för detta. Vi är så många många som sitter ensamma på julaftonen. Som inte har någon att vara tillsammans med. Julvärden har varit ett live-sällskap från Kalle till sen kväll. En människa som väljer att "offra" en julafton i sitt liv för att få den hedrande uppgiften att i direktsändning finnas där. Och nu tar SVT bort det. Fy sååå uselt gjort! Inte för att den som beslutat detta skulle bry sig om vad jag m fl tycker, men nu vet jag att jag definitivt kommer vara totalt ensam på julaftonen. Jag struntar i om det är en eller två julvärdar men dom SKA vara i direktsändning! Och kan dom inte det, välj nån annan då. Kvinna, 50 år, akademiker, ingen familj, ensam. Tack för den julklappen SVT!"
  "Kommer @svt på ngt sätt erbjuda en livesänd julvärd för de som är ofrivilligt ensamma på Julafton?"
  ”Det är viktigt att kunna knyta an till julvärden, i synnerhet för de som är ensamma. I år blir man extra påmind om sin ensamhet eftersom ni har ett par. De är även kontroversiella och är därför inget lyckat val.”
  "Våra julvärdar vill alltså vara lediga på julafton och spelar in sin hälsning. Riktigt jävla uselt skött. Så gör man inte"
 • svt.se:s förstasida

  Var är söket på  svt.se?


  "God middag, innan nya layouten av SVT hittade man högst upp Sökraden / sökrutan på SVT. När man trycker på SVT, kommer man direkt till nyheterna. Där finns inte sökraden, bara tv-tablå, sport, barn, svtplay, alla program etc. Sökrutan finns bara på svtplaysidan. Hur ska jag nu kunna hitta allt, som jag söker på Svt och inte på play? Har jag missat denna sökruta, jag hittar den inte eller har ni tagit bort den?"
  "Varför kan man inte söka på svt-hemsidan längre? Och varför finns det bara kultur nu. Förut fanns det film och något mera under där. Och sen en annan sak, konsument finns ej någonstans bara om man söker. Inte många som vet att den finns. Lägg upp den med tack." "Har haft SVT startsida som ett bokmärke på både min dator och i-pad under många år. En funktionell startsida varifrån man har översikt och via rubriker snabbt tar sig till tablå, svt play, program i svt och de andra länkarna på sajten. Sedan några dagar kommer jag, då jag klickar på mitt bokmärke, direkt till länken "nyheter". Likaså om jag lägger in svt.se eller googlar fram svt kommer jag direkt in på nyhetssajten /den läggs som översta träff. Uppenbarligen har ni byggt om svt-sajten och den liknar nu SJ:s urdåliga och svårnavigerade sajt. Varför har ni tagit bort den översiktliga huvudsidan med tydliga och lättillgängliga rubriker till alla länkar? Vad är syftet med den här förändringen?"
 • Full patte

  Full patte


  ”Vad tar ni för ansvar på SVT när ni mitt i kampanjen ”#metoo” sänder en sådan här sexistisk smörja? Ni jobbar effektivt mot de mål ni säger er leva upp till. Det är för jävligt illa och så smaklöst sett utfrån den debatt som just nu rasar”. ”SVT är inte ett dugg bättre än andra. Ni gör massor av program och inslag om metoo samtidigt som ni skickar program med nedbrytande innehåll, våld och sex utövad av könssterotyper av manskön. ”Vi försökte se det här programmet igår och det var ingen höjdare precis. Humor är svårt men detta är verkligen inte roligt utan helt uselt och slaskigt. De unga programmakarna bör få en spark i baken ut från SVT!”
 • Innan snön faller.

  Innan snön faller


  "Mitt i den hätska debatten kring sexuella trakasserier mot kvinnor ("metoo") sänder ni en film om en pojke som vill heders-mörda sin ex-flickvän. Kan mycket väl vara så att denna film vänder och blir en "uppvaknande-historia" men jag är tveksam. Är detta lämpligt att ens visa i Sverige 2017?. Känns avgrunds-djupt från där diskussionen är idag..."
 • Skavlan

  För mycket Trump i Skavlan


  "Blir väldigt trött på att Trump ska tas upp i varje avsnitt (negativt), ni börjar likna propaganda-tv..... börjar kännas som att ens skattepengar går till en amerikansk valkampanj, vilket inte är ok."
 • Allt för Sverige.

  Svordomar i Allt för Sverige


  Flera tittare har hört av sig efter premiärprogrammet och varit upprörda över att deltagarna fick lära sig svenska svordomar. ”Är svordomar verkligen det första man ska lära folk när dom kommer hit?” ”Svordomar ska användas så lite som möjligt och absolut inte läras ut!”
  ”Jag tycker att programledaren tramsar sig! Svär och leker med mat! Löjligt!” ”I programmet i söndags fick amerikanerna lära sig svenska svordomar. Det är väl ett ovanligt dumt inslag. Jag är ingen moraltant, men jag tycker att ni ska göra program som hela familjen kan titta på, även barnen.” ”Jag undrar vad ni vill ge för bild av Sverige som lär amerikanarna en massa svordomar och fula ord. Ett för övrigt jättetrevligt program som vi väntat på. Men vilket lågvattenmärke att framställa Sverige på det sättet. Vad ska folk tro om oss??? Att vi är ett land som förbannar och svär på varandra. Lär dem istället allt det fina och vackra vi har istället. Många har reagerat på detta och jag vill verkligen att ni tar tag i detta. Vi vill inte vara ett land som blir förlöjligat.” ”Jag sitter och tittar på programmet med mina barnbarn och blir både förfärad och ledsen över hur ni helt utan eftertanke lär ut svordomar till de amerikanska gästerna. Det må vara hänt men ni har väl ett ansvar på SVT för hur ni tilltalar den yngre publiken! Jag är jättebesviken på SVT för detta!” ”Denna punkt med svordomar tycker jag inte passar i detta program. Varför skall vi lära ut svordomar? Det kommer dom att lära sig ändå! Dom skall väl lära sig svenska?”
 • Partiledardebatt i Agenda.

  Partiledardebatt i Agenda


  "Är det inte bättre man slänger in lite sand i mitten och spadar och hinkar och sen kan partiledarna sitta där och kasta sand på varandra . För det är samma skit mot varandra hela tiden." "För en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltid per slags ideologi som får uttala sig." Flera reagerade på att den utlovade 360-sändningen inte fungerade: "Hur kan SVT annonsera en funktion utan att informera hur man kommer åt den? Sökt på internet och på SVT utan att hitta någon info!!!" "Snälla@svt kan ni inte köra Snapchat filter på alla politiska debatter från och med nu?" "Ni var inte tillräckligt demokratiska när SD fick avsluta, vilket gjorde att han fick tala mycket snabbare än de andra, när de andra kunde göra långa utvikningar." "Det är synd att SVT så älskar format som stimulerar plakatformulerad konflikt och så lite prioriterar samtal där innehåll och djup ges förtur när politiker möts i TV." "Vad är det för problem som programledarna har som tillrättavisar vissa när de avbryter med struntar blankt i när vissa andra konstant avbryter? ...vidare för en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltidning per ideologi som får uttala sig." Inte seriöst arrangerad debatt. Debattörerna får inte lika mycket fördelad tid. Inte fördelad heller efter senaste opinionsmätningen." Urdåligt att näst största partiet bara fått komma till tals vid ett kort tillfälle under en timmes debatt medan 4-procentaren Fridolin fått hålla lådan vid flera tillfällen. Fy skäms! Programledarna har missat gravt"
 • Skolklass

  Vill se mer av verkliga världen


  ”Tycker det är för lite av den verkliga världen i tv, den som vi lever och verkar i – vad händer i Sverige? Vad händer på verkstäder, ute på landsbygden, vad händer i skolorna? Ni har mest en massa program med musik och artister hela tiden. Det, eller deckare och matlagning. Det är torftigt och enahanda, och säger ingenting om folks liv och verklighet – det är bara distraktion och sinnesslö underhållning. Inget djup, ingen förankring i människors vardag. Ni skildrar ingenting, ni tar ingenting på allvar, det är en fördumning som sker, och ni tycks gå i spetsen för denna utveckling.”

Tidigare tittarna tycker