24 november

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Publiken dissar

 • Innan snön faller.

  Innan snön faller


  "Mitt i den hätska debatten kring sexuella trakasserier mot kvinnor ("metoo") sänder ni en film om en pojke som vill heders-mörda sin ex-flickvän. Kan mycket väl vara så att denna film vänder och blir en "uppvaknande-historia" men jag är tveksam. Är detta lämpligt att ens visa i Sverige 2017?. Känns avgrunds-djupt från där diskussionen är idag..."
 • Skavlan

  För mycket Trump i Skavlan


  "Blir väldigt trött på att Trump ska tas upp i varje avsnitt (negativt), ni börjar likna propaganda-tv..... börjar kännas som att ens skattepengar går till en amerikansk valkampanj, vilket inte är ok."
 • Allt för Sverige.

  Svordomar i Allt för Sverige


  Flera tittare har hört av sig efter premiärprogrammet och varit upprörda över att deltagarna fick lära sig svenska svordomar. ”Är svordomar verkligen det första man ska lära folk när dom kommer hit?” ”Svordomar ska användas så lite som möjligt och absolut inte läras ut!”
  ”Jag tycker att programledaren tramsar sig! Svär och leker med mat! Löjligt!” ”I programmet i söndags fick amerikanerna lära sig svenska svordomar. Det är väl ett ovanligt dumt inslag. Jag är ingen moraltant, men jag tycker att ni ska göra program som hela familjen kan titta på, även barnen.” ”Jag undrar vad ni vill ge för bild av Sverige som lär amerikanarna en massa svordomar och fula ord. Ett för övrigt jättetrevligt program som vi väntat på. Men vilket lågvattenmärke att framställa Sverige på det sättet. Vad ska folk tro om oss??? Att vi är ett land som förbannar och svär på varandra. Lär dem istället allt det fina och vackra vi har istället. Många har reagerat på detta och jag vill verkligen att ni tar tag i detta. Vi vill inte vara ett land som blir förlöjligat.” ”Jag sitter och tittar på programmet med mina barnbarn och blir både förfärad och ledsen över hur ni helt utan eftertanke lär ut svordomar till de amerikanska gästerna. Det må vara hänt men ni har väl ett ansvar på SVT för hur ni tilltalar den yngre publiken! Jag är jättebesviken på SVT för detta!” ”Denna punkt med svordomar tycker jag inte passar i detta program. Varför skall vi lära ut svordomar? Det kommer dom att lära sig ändå! Dom skall väl lära sig svenska?”
 • Partiledardebatt i Agenda.

  Partiledardebatt i Agenda


  "Är det inte bättre man slänger in lite sand i mitten och spadar och hinkar och sen kan partiledarna sitta där och kasta sand på varandra . För det är samma skit mot varandra hela tiden." "För en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltid per slags ideologi som får uttala sig." Flera reagerade på att den utlovade 360-sändningen inte fungerade: "Hur kan SVT annonsera en funktion utan att informera hur man kommer åt den? Sökt på internet och på SVT utan att hitta någon info!!!" "Snälla@svt kan ni inte köra Snapchat filter på alla politiska debatter från och med nu?" "Ni var inte tillräckligt demokratiska när SD fick avsluta, vilket gjorde att han fick tala mycket snabbare än de andra, när de andra kunde göra långa utvikningar." "Det är synd att SVT så älskar format som stimulerar plakatformulerad konflikt och så lite prioriterar samtal där innehåll och djup ges förtur när politiker möts i TV." "Vad är det för problem som programledarna har som tillrättavisar vissa när de avbryter med struntar blankt i när vissa andra konstant avbryter? ...vidare för en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltidning per ideologi som får uttala sig." Inte seriöst arrangerad debatt. Debattörerna får inte lika mycket fördelad tid. Inte fördelad heller efter senaste opinionsmätningen." Urdåligt att näst största partiet bara fått komma till tals vid ett kort tillfälle under en timmes debatt medan 4-procentaren Fridolin fått hålla lådan vid flera tillfällen. Fy skäms! Programledarna har missat gravt"
 • Skolklass

  Vill se mer av verkliga världen


  ”Tycker det är för lite av den verkliga världen i tv, den som vi lever och verkar i – vad händer i Sverige? Vad händer på verkstäder, ute på landsbygden, vad händer i skolorna? Ni har mest en massa program med musik och artister hela tiden. Det, eller deckare och matlagning. Det är torftigt och enahanda, och säger ingenting om folks liv och verklighet – det är bara distraktion och sinnesslö underhållning. Inget djup, ingen förankring i människors vardag. Ni skildrar ingenting, ni tar ingenting på allvar, det är en fördumning som sker, och ni tycks gå i spetsen för denna utveckling.”
 • Ett djur slaktas i Landgång.

  Slakt i Landgång


  ”Det här är ett matprogram. Och så har ni ett inslag där ett djur styckas i bitar hängandes upp och ned. Jag har inte kunnat sova på två dagar efter att ha sett det. Det var helt fruktansvärt och blodet sprutade överallt.” ”fy fan ... slakten av geten .ser aldrig mer ert program. plåga djur är verkligen inget man vill se på tv” ”PROGRAMMET I KUBA DÄR NI ÄR PÅ ETT RELIGIÖS OFFERRIT DET VAR UNDER ALL KRITIK! BRUTAL TV! ÄCKLIGT OCH BRUTALT! ” "Idag kom den sista landgång som också var den sämsta! Knappas något om CUBA och HAVANNA?" ”I kvällens program visades, helt utan förvarning, en brutal slakt av en stackars get. Detta gjorde mig väldigt illa berörd!”
 • Den 17 september var det kyrkoval. (foto: SVT)

  Missnöje med utebliven valvaka


  Flera tittare har hört av sig och varit kritiska och missnöjda över att SVT inte sänt någon valvaka från Kyrkovalet på söndagen den 17 september.”Det här valet är ingen kioskvältare men i dagsläget är det viktigare än någonsin. Ni borde ha en bättre bevakning!”
 • Utdelning av pris vid Kristallengalan fredagen 1 september.

  "Märkligt visa glädje genom att svära"


  "Tyvärr blev jag så besviken på ordval av deltagarna i Kristallen. De känns obildade som är tvungna att ta till för att uttrycka sig." "Som svensklärare för invandrare hoppas man att ens elever inte såg programmet." "Kan detta vara ett inslag i ett Debattprogram hos SVT: "vilket ansvar har man hos SVT för det språkbruk som används i olika program?" Vad tycker SVT:s ledning om det aktuella, respektlösa språkbruket i programmet Kristallen. Vore intressant att veta."
  "Håller med angående svordomar i tacktal. Varför? Heja Alexandra som höll sig till kraftuttrycket "fanken" tack för det."
  "Jag är förundrad över att så många utbildade kunniga människor behöver använda så mycket svordomar och då speciellt i tacktalen som väl borde vara något positivt ock glädjande. Det vittnar om en stor fattigdom i det svenska ordförrådet."

  Varför svärs det så mycket på TV är det inte märkligt att visa sin
  glädje genom att svära!?
  "Såg Kristallen men det var sista gången. Det verkar som att pristagarna tror att man måste svära. Svordomar och könsord ingår visserligen i språket för att det ska bli fullständigt. Kan själv dra till med en svordom om jag slår mig på tummen med hammaren men man går inte omkring och svär. Det är både torftigt och primitivt för att inte säga ohyfsat, ouppfostrat, obildat, okultiverat, oartigt, obelevat, oborstat." ”Ja, det var verkligen inget trevligt att titta på. Nästan ALLA som var med använde onödiga svordomar. Jag kan förstå att man svär till när något negativt händer, men detta var alltså människor som fick priser och beröm – vad har DE att svära åt?!”  ”Ni måste få anställda och gäster att sluta upp med att svära – hemskt för oss tittare att lyssna på detta. Programmet Kristallen var en orgie i svordomar.”
 • Premiär för Morgonstudion.

  Tittarna om Morgonstudion: "stressigt och rörigt"


  Efter premiärsändningen av Morgonstudion på måndagen har många tittare tyckt till om programmet. Positivt såväl som negativt.Många tyckte programmet var "stressigt och rörigt" medan andra tyckte det v... "Kopia av Aftonbladet och stressigt. Hej då SVT - Hej TV 4!"
  "Nog var det trevligare med morgonsoffan med det mer behagliga tempot. Jag får tillräckligt med hysterisk information på jobbet. Försöker SVT härma de utländska nyhetsrapporteringarna?"
  "Vilka har varit målgruppen för denna nya satsning? Hur stor del av befolkningen/SVT-publik klarar av och vill starta dagen med detta stressiga program? Tänker särskilt på talhastighet, synintryck, snabba otydliga vändningar vad gäller inslag!"
  "Håller med många som tyckt till om ny morgon-tv och som tyckt att det är stressigt och med mycket rörig bakgrund. Jag antar att ni egentligen vänder er till en yngre målgrupp och vill locka till er flera tittare där. Men det är bara att konstatera att yngre personer inte tittar på morgon-tv och inte kommer att göra det heller framöver!"
  "Nya Morgonstudion kommer nog tappa tittare till Nyhetsmorgon nu i början. De behövde förändra men jag är inte säker på att det vi såg idag räcker?"
  "Känns som åldersdiskriminering, snabbt o otydligt med snabba övergångar, i munnen på varann ibland, jag blir nervös. Hoppas på bättring."
  "Är som en lång nyhetssändning. Känns kallt, kalt o tråkigt. Ledsen, men för att orka se mer än en halvtimme behöver i varje fall jag lite mer värme. Får bli 4:an ett tag framöver så får programmet en ny chans om en vecka eller två."
  "Nja....tänker att det var allt bättre förr. Möjligt att man vänjer sej men idag känns det som om det blir TV4 nu....trots reklam. Det blir lugnare så."
  "Min spontana reaktion är att det känns som att jag tittar på Aftonbladet TV."
  "Första intrycket är en stressad och forcerad rapportering. Jag har svårt att höra vad de säger då de pratar så fort så de snubblar på orden. Likaså deras gäster.... Svårt att fokusera med all textinformation och bilder som ligger och rullar i bakgrunden. Varför ska SVT sträva efter ett sånt hysteriskt upptempo? Vart är myset o variationen? Ska de sitta bakom samma bord hela morgonen? Vad är SVT:s tanke? Har valt SVT på morgonen för att det varit ett lugnare tempo att vakna upp till, men får väl se hur detta utvecklar sig."
  "Ska ge det lite längre tid för bedömning. Men första intryck var för stressigt och rörigt för ett morgonprogram."
  Tittarna hissar Morgonstudion: ”Rappt och modernt”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe premiärsändningen av Morgonstudion (SVT Play)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Sista gången Yukiko Duke och Magnus Utviks recenserar böcker i Gomorron Sverige.

  Boktips i Gomorron


  "Det är med stor sorg och saknad jag idag för sista gången har tagit del av Yukiko Duke och Magnus Utviks boktips.Det har varit ett mycket stimulerande programinslag.De har en fantastisk förmåga att skapa läsintresse och att informera om nya böcker.Tänk om SVT! Besviken!"

Tidigare tittarna tycker