23 mars

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Morgans mission

  Morgans mission


  "Tack för att du tar upp detta! Har levt med mobbing på arbetsplatsen till och från."
  "Tack @svt för att ni än en gång visar vad som är viktigt i Morgans program om #mobbning länk till annan webbplats."
  "Tack för ett viktigt och nödvändigt program! Berör ALLA!"
  "Härligt!! Så Viktigt ämne!!! 💖 "
  "Mycket bra, förekommer på varje arbetsplats, och chefer som inte gör nåt och försvarar dom som utför mobbning"
  ”Tack för att ni gör ett program som belyser smärtan av att bli mobbad på en arbetsplats. Har själv varit med om det för tre år sedan men sorgen och smärtan gör sig påmind varje dag.”

 • Bäst i test

  Bäst i test


  "Tack SVT! Det var länge sen jag såg och hörde mina föräldrar skratta så mycket "
  "Jag skrattade nästan ihjäl mig när jag såg detta. Det gjorde så ont i hela magen så mycket jag skrattade att jag typ sjönk ihop i fosterställning och kunde inte sluta skratta. 😂😂😂 "
  "Toppenprogram 👍 🏼 👍 🏼 roligt att få sig ett gott skratt 😃😃 "
  "Skrattade så jag tjöt när jag såg detta nu. Måste kolla nästa program också."
  "Så jädra kul!!! Det trodde jag inte, men jag ville ge programmet en chans och satan vad jag och maken skrattade!! Även döttrarna på 14 och 13 år tyckte att det var skitkul! Bra jobbat SVT!"

 • Gabriel, tidigare Johnny, är dömd till ett långt fängelsestraff.

  Uppdrag granskning: Pojkarna från Fittja


  Uppdrag gransknings Pojkarna från Fittja har väckt starka känslor hos tittarna.I den andra delen sökte Janne Josefsson upp Gabriel som sitter av ett långt fängelsestraff på Salbergaanstalten. "Extremt bra reportage i #uglänk till annan webbplats @svt idag! Om revorna i samhället och hur #skolalänk till annan webbplats och sociala myndigheterna tyvärr sviker" "JÄVLA bra program ikväll!!! Så belysande vad som händer i våra förorter med totalt havererad skola och socialtjänst!!!" "Sådana program behövs verkligen som ögonöppnare. Programmet i kväll lämnar ingen oberörd, om man har sett det." "Så otroligt bra och viktigt program i två delar. Rört mig djupt i hjärta" "Nåt av det bästa jag sett. Detta berör...." "Wow! Länge sedan jag såg något så här intimt och gripande. Hur bär du dig åt Janne?! Tack för ett fantastiskt arbete!" ”Sån journalistik! Janne förtjänar ett pris! "Vackert och skrämmande på samma gång! Väldigt talande reportage på många vis. Som tur är har ju samhället lärt sig en del sedan dess, men mycket kvarstår ännu. Så fint att se återföreningen mellan Musa och familjehemmet. Önskar att alla barn som behöver leva i familjehem ska få den fina känslan!"  "Fantastisk program och det är bara att lyfta på hatten till alla killar som medverkade i ditt program och tacka dem för att vi fick en verklig bild av deras liv i dag!"
  ”Ett underbart program! Otroligt bra resumé över hur det kan gå! Tack och vi hoppas det blir flera program som detta!”
 • Christian (Adam Pålsson).

  Innan vi dör


  "Älskar att betala tv-avgift SVT!"
  ”Detta är en så otroligt bra serie! Tack SVT!”
  " Tittar på Innan vi dör. Utan ljud. Med stängda ögon. Det är så äckligt spännande - jag mår fysiskt illa! #innanvidörlänk till annan webbplats #svtlänk till annan webbplats @svt@svtplay"
  "Håller med alla här om att detta är en jättebra och grymt spännande serie. Dock har jag en invändning och det är det dåliga ljudet, tyvärr ganska vanligt i svenska serier. Det är helt enkelt svårt att höra en del av dialogen och jag tror att det är mest beror på att vissa skådespelare inte är tillräckligt bra på tydlig artikulation (med små medel) jämfört med till ex de riktigt proffsiga engelsmännen där detta fenomen aldrig händer. Det hjälper inte heller att höja ljudet. Det hade behövt vara textat." Serien har fått mig att längta till söndagarna! Längesen det var en riktigt bra serie på SVT!! Tack!
  Tack för en välgjord och spännande thrillerserie! Ser fram mot söndagskvällarna.
  "Så himla spännande och otroligt bra skådespelare 👏👏 Ont i magen av nervositet 😭 "
  "Fem rattar och ett plus för lull-lullet."
  "Sååååååå späääääääänande"
  ”Vi växer fast framför TV:n vid varje avsnitt av denna utomordentligt spännande serie! Världsklass!!”

 • Mellanakten i Melodifestivalen.

  Mellanakten i Mello


  ”Jag är helt chockad – på ett POSITIVT sätt. Jag hade ingen aning om att Clara Henry var så bra på att sjunga! En fantastisk låt med ett bra budskap som borde varit med i tävlingen och bra mycket bättre en många av bidragen. Dessutom hade hon en fantastisk klänning på sig! Jag säger bara: Stå på dig Clara!”
  Som vanligt hakar alla upp sig på hur de ser ut och alla vill bestämma hur de ska se ut... låt oss kvinnor se ut som vi vill se ut. Bling eller Birkenstock. Huvudsaken är väl hur man ÄR som medmänniska och person.
  Bäst 👏👏👏💪💪❤❤
  Bästa på hur länge som helst på alla vis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • I tältet bakom huset i Motala öppnar Eleonor och Robin den stora släktfesten och bil efter bil rullar in med gäster.

  Eleonors resa


  Många, många från resandefolket har ringt och är mycket upprörda över programmet.
  ”Det här programmet går ut med en lögn om resandefolket. Vi lever inte så här, de pratar inte rätt språk och Eleonor pratar om familjer som hon inte känner. Ni måste gå ut tydligt med att det handlar om en enda familj och deras släkt och att de inte är representativa för oss andra. Vi resande lever som vilka svenskar som helst. Tror ni att vi äter trafikdödade djur?”
  ”Många av våra släktnamn nämns som hon inte har något samröre med. Det framgår inte av programmet att det är påhittat. Ni måste ha en förtext till programmet att det bara handlar om en familj och inte handlar om gruppen resande som helhet. SVT cementerar gamla fördomar mot oss. Vi har varit trakasserade i århundraden. Nu börjar det om.”
  ”Hur kan ni visa detta?!!!!”
  ”Hon är en Gajo (icke-rom)!”
  ”Man känner sig kränkt!”
  ”Ni tar upp släktnamn som inte finns, ni säger att språket är romani. Ni får oss att framstå som ett folk som röker, dricker, stjäl och vägrar arbeta! Ni visar en väldigt skev bild.”
  ”Hur kan ni sända ett sådant fruktansvärt skamligt program ?”
  ”Jag kan inte se den här skiten, efter det här kommer våra barn att bli retade i skolan!”
  ”Det här programmet känns inte äkta. Eleonor talar ett språk som inte finns!”
  Vi är en hel släkt som har tittat på det här programmet och vi är alla lika rosenrasande!”
  ” Ni skämmer ut oss romer! Vi framställs som mindre vetande ”
  ” Programmet är rena diskrimineringen mot vår folkgrupp!”
  ”Jag skäms ihjäl när jag ser Eleonor Frankemo. Alla resande som ser programmet mår dåligt. SVT borde be om ursäkt offentligt.”
  "Snälla lägg ner resterande avsnitt av Elenors resa då hon skämmer ut ett helt folkslag det hon säger o gör är inget som resande står bakom. Vi är vare sig nervsjuka eller är narkomaner eller beter oss på ett sådant sätt som dom beskriver. Sedan språket som dom har hittat på är ingen romani som talas av riktiga resande"

 • Robin Bengtsson i Melodifestivalen

  För mycket svordomar i SVT


  Tittarservice har tagit emot många negativa kommentarer att ordet "fucking" var med i ett av bidragen i Melodifestivalen.
  "Hur tänkte ni när ni tog med en låt som upprepar "fucking" som ett mantra (Bengtssons)? Hur förväntar ni er att den ska sändas i de civiliserade delarna av Europa? En ren förolämpning, helt obegripligt att ni inte förstår att det dels inte har i ett familjeprogram att göra, dels är en högst problematisk låt att visa upp för andra länder."
  ”Jag har barn som tittar och ni bör påverka att F-ordet inte får användas?!”
  "Har inte hört ordet fucking så ofta på tv sen jag av misstag lyssnade på en raplåt."
  ”Snart är det bara en massa slang och engelska. Dessutom: Måste det sväras så jättemycket i programmen. Ibland är det ju knappt en mening utan en svordom” Det stora fågeläventyret”Tråkigt att ni inte kan be de medverkande att INTE SVÄRA när de ska vara med i tv! Det låter så fruktansvärt illa. Det vore väl en enkel sak att be de medverkande att TÄNKA på att de ska vårda sitt språk? Men ni kanske inte tycker det är ett problem?” ”Hälsa den där Bagge att han borde sluta svära så mycket! När han sitter och är domare eller så i andra program som han är med i, då svär han inte, så då kan han väl låta bli att svära när han är med i det här fågelprogrammet?!”

 • Fosterland

  Fosterland


  Flera tittare visar sitt stora missnöje med SVT:s hållning och agerande i frågan om den fällande domen mot reportageteamet bakom ”Fosterland”. Det har blivit en av de stora frågorna på Tittarservice u... "Min fråga är; om jag åker fast för brott så får jag sparken från mitt företag – varför gäller inte detta på SVT? Var går gränsen? Kan man smuggla in droger för att hjälpa en cancersjuk vän med smärtlindring? Licenspengar ska lindra fallet. Journalistiskt är det totalt haveri."
  "Betalade ni rättegångskostnaderna när Bobbo Krull körde rattfull för 10 år sedan också? Nej, just det, han fick inte vara kvar i rutan… det är skillnad på folk och folk, helt klart!"
  "Jag tycker det är HELT FEL att public service inte sköter detta ordentligt! Ni ska INTE betala advokater för era medarbetare när de medvetet begår brott! Ni har NOLL trovärdighet kvar."
  "Det här blir som ringar på vattnet…jag tror inte att de ansvariga på SVT förstår vidden av vad de ställt till med. Förtroendet för SVT får sig en knäck helt klart."
  "Nu har ni vrängt till det här ordentligt! SVT går ut med att det är ok att begå brott, ja i vart fall om man är anställd av SVT. Ni uppmuntrar alltså till brott genom att inte markera. Jag har stor respekt för journalisterna som nu fällts i domstol, dom har handlat etiskt riktigt men det är inte det de handlar om här, det handlar om företagets renommé, public service trovärdighet. Ni måste upplysa journalisterna om vilken enormt stor skada dom tillfogat televisionen. Jag är illa berörd av detta och jätteledsen för vad dom ställt till."
  "Alla med statlig anställning kan nu i lugn och ro ägna sig åt människosmuggling utan att få något straff det har idioterna på SVT visat. Hur kan SVT:s ledning ställa sig bakom detta? Det vittnar om en brist på respekt för vanligt folk, det är ju för fan vi som får betala för den person som SVT:s journalister smugglat in i vårt land. Att ni försvarar lagbrott som görs av era anställda under arbetstid är faktiskt skandalöst dåligt."
  "Om Önnevall själv betalar för den insmugglade pojkens uppehälle och skolgång skulle jag inte säga något om saken men nu flinar han bara trots fällande dom. Han bör avskedas!"
  ”Hur kan SVT betala advokatkostnader med mina och folkets licenspengar när era medarbetare begår kriminella handlingar?” ”Tror ni att andra arbetsgivare betalar advokatkostnader när en anställd blir dömd före en kriminell handling? Det är inte rätt att ni använder våra licensmedel till människosmugglarna.” ”Jag är en hederlig privatperson i Sverige och vill inte betala för SVT:s kriminella verksamhet. Jag säger upp TV-licensen.” ”Jag vill å det bestämdaste protestera mot att ni låter licensbetalarna bekosta Fredrik Önnevalls advokatkostnader.”
  SVT-bloggen med svar från SVT-cheferlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Från Pirr i Barnkanalen

  Pirr i Barnkanalen


  ”Vi har slutat titta på Barnkanalen helt och hållet! Ni kan döpa om er till porrkanalen!”
  ”Det är respektlöst att visa detta för dagisbarn! Ska de få veta hur det känns att ta på sig själv? Det är sjukt!”
  ”Min fyraåring springer runt här hemma och skriker kuk nu efter att han sett det här programmet på Barnkanalen kl 16.30. Direkt efter att vi kommit hem från dagis. Detta är inte ok!” ”Jag tycker att programmet i sig är bra MEN inte såhär tidigt på dagen… Kan ni snälla lägga detta program (och liknande) senare? Ni pratade om utlösning, kuk och onani på Barnkanalen när mina små barn som är alldeles för små för att förstå sitter och tittar på Barnkanalen. 16.30 är en mycket olämplig tid för program som uppenbart riktar sig till lite äldre barn.”

 • Donald Trump

  "Ingen objektiv bevakning"


  "Upplever inte SVT som objektiva när ni framför rapporter från USA och President Trump. Märk väl – jag är personligen inte förtjust i Trump men SVT måste tänka mera på Public service-uppdraget"

  "Ni måste försöka bli lite mera balanserade när det gäller rapporteringen från USA och President Trump. Ni ska absolut granska och ifrågasätta – men som sagt balans annars blir ni inte trovärdiga. USA har haft val och Donald Trump blev vald till president – ni måste acceptera det"
  SVT Forum – Trump och omvärlden: "Tittade idag på en debatt från Utrikespolitiska institutet där sex "experter" diskuterade Trump. Alla hade i stort sett samma åsikter. Jag är väl medveten om att inte SVT arrangerade denna debatt men det innebär ju inte att ni inte har något ansvar. Ni har ju ansvar för VAD ni sänder ut! Min undran är naturligtvis hur man inbjuder till debatt med personer av samma åsikt – då blir det ju ingen debatt".
 • Kiss

  Mer hårdrock i SVT


  "Kiss spelar i Sverige i år, det skulle vara något om ni kunde visa det. Sen vad som skulle vara riktigt roligt vore om ni nu har kvar rättigheterna till att köra festivalen från Dortmund 1983. Vi var många som satt och såg detta, med band som OZZY, MAiden, Preist, MSG o Krokus. Ett annat förslag är ju att göra en ny Hårdrocksnatt, som gick för ett antal år sedan, det var en fröjd. Ni kan även visa Lemmy."

 • Gary Moore

  Mer Gary Moore


  Drygt 100 personer har skrivit in och önskat att SVT sänder Gary Moore-dokumentären "White knuckles and blue moods". "Gary Moore, kanske en av världen främsta gitarrister. Vi är många som berörts av denna toppartist. Ser verkligen fram emot att få se dokumentären." "En dokumentär om Gary Moore vore en perfekt uppföljning till den om Thin Lizzy som ni sände förra året. Ett lysande beslut av SVT då. Med förhoppning om Gary Moore i rutan." "Önskar ödmjukast att ni sänder dokumentären om Gary Moore. Genom hans långa karriär, spelade han inom många genrer och inspirerade ännu fler spirande gitarrister i Sverige och utomlands." "Visa dokumentären om en av, eller kanske den främste gitarrist som funnits. Gary hade allt och dessutom var han en spännande personlighet. Vi som betalar licenspengar vill se lite kvalitetsmusik till skillnad från Mello som ni vräker över oss."

 • Wild kids

  Syntolka Wild kids


  "Jag önskar en syntolkad version av På Spåret och Wild Kids i SVT Play.”
 • Hédi Fried

  Ge Hédi Fried ett eget program


  "Ett eget program med Hédi som deltog i Skavlan" "Sänd hennes föreläsningar."

 • En nyfödd bebis i sin mammas famn.

  Program om första tiden med småbarn


  "Jag tycker att ni för tillfället har dåligt utbud vad gäller sexualkunskap, graviditet, förlossning och första tiden med småbarn. Jag önskar mer sådant på SVT Play!"