19 september

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Claes Elfsberg

  Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka


  ”Välkomnar att Claes Elfsberg är tillbaka som programledare för Nyheterna. Vi tittare vill se alla åldrar representerade.”
  "Så trevligt att åter få se Claes Elfsberg som nyhetsankare igår kväll. Han passar så bra i den rollen och jag hoppas att han får vara med ett tag till!" "Tack för att vi fick se o höra Claes Elfsberg på Rapport ikväll. Sååå bra! :)" ”Det är så kul att se Claes Elfsberg i rutan igen. Han har sådan pondus och han utstrålar trygghet!”
 • Arvinge okänd

  Arvinge okänd


  "TACK!! En av de bästa serier jag sett på länge! En rak och chosefri berättelse, lätt att ta med sig ut i det verkliga liv vi lever själva. En sedelärande historia, värd att praktisera även i nutid. Manar oss verkligen att ta vara på de tillfällen vi har att både mötas, och kunna försonas innan vi förlorar någon vi håller/hållit kär. - En eloge också till Kattis och Niklas för deras personliga och känslofulla sätt de hanterar sin uppgift. En vacker bukett rosor såväl till er som SVT som lanserar ett program med så hög kvalitet och äkthet!"
  "Mycket positiv överraskning"
  "Känner mig omskakad efter det senaste programmet (även det första). Förundras över livet och att man tappar bort sina familjemedlemmar, det är tyvärr väldigt lätt. Har egna erfarenheter." ”Mycket intressant och spännande program”
 • Premiär för Morgonstudion på måndagen.

  Tittarna hissar Morgonstudion: "Rappt och modernt"


  Efter premiären av Morgonstudion på måndagen var det många som tyckte till om programmet.”Rappt modernt nyhetsprogram”, ”bra format för nyhetsrapportering”, ”fräscht upptempo” tyckte några.”Stressigt”... "Bra format för nyhetsrapportering. Man är snabbt uppdaterad om vad som hänt." "Blir nog bra det här :) Lycka till Morgonstudion!" ”Det här är ett rappt, modernt nyhetsprogram, inget fundersamt soffmys.” "Man får vara tacksam för Andre Pops! Alltid väl förberedd, proffsig och seriös! Värdefullt en morgon som denna när det skakar i en studio med många nya former!" "Mycket bra SVT. Fräscht upptempo som det ska vara på morgonen. Tittar mycket på CNN men nu kanske man kan få snabba nyheter från Sverige och Världen på svenska."
  "Jag representerar de äldre tv-konsumenterna och det är så innerligt skönt att slippa sofforna och få nya proffsiga programledare👍... TACK för denna morgonen - jag gillade det."
  "Mycket bra, helt rätt väg att gå"
  "Bra att ni gör något. Det gamla morgonprogrammet var tråkigare än att stirra in i en vägg!"
  "För oss som ser andra länders morgonprogram ligger ni helt i tiden. Mycket bra och sakligt. Toppenbra 😉" "Duktiga programledare." Jag tycker Morgonstudion är jättebra😄😄😄😄😄"
  "Nytänk och fräscht tycker jag, lycka till"
  "Tycker det var jättebra med nytänk! 👍👍👍" Tittarna dissar Morgonstudion: "Stressigt och rörigt"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe premiären av Morgonstudion på SVT Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Gülseren (Nurgül Yesilçay) & Cihan (Erkan Petekkaya).

  Förväxlingen


  "Äntligen ikväll, fortsättning av Förväxlingen säsong 2, som jag har längtat efter. TACK, STORT TACK, SVT." "Tack SVT för att ni har börjat sända serien Förväxlingen igen!!! När första säsongen gick ställde jag in tv:n, schemalade programmet så att tv:n automatiskt skulle ändra kanal till SVT2 när programmet började. Denna ändring har jag inte förstått hur man stänger av så det har varit inställt så hela tiden hehe.. Men jag vill säga att jag blev SÅ glad när jag satt i köket 19.30 ikväll och hörde inledningsmelodin till min favoritserie! Tack igen! :D "
  "Jag vill bara säga att jag som 60-åring är så väldigt glad över att Förväxlingen börjar igen! Både min mamma och min moster (90 år) ska också följa serien.”
  "Tack alla ni i svt som Gjør dagerna mine helt underbar med at sicka Förvaxlingen :) "
  "Tusen tack SVT för att vi äntligen kan se forts på Förväxlingen!"
  "Ingen fråga, bara ett stort tack. Detta är sommarens höjdpunkt, när jag i går såg att Förväxlingen ska komma tillbaka på måndag. Utan någon förvarning eller månadslånga trailers, så får jag veta att min favoritserie kommer tillbaka. Enda nackdelen med den är att den ligger samtidigt med Rapport. Nu har jag något att se fram mot hela hösten, kanske vintern."
  ”Förväxlingen är väldigt bra och det är kul att ni har köpt in en till säsong!
 • Blå huset

  Det blå huset


  ”Det här är en av dom bästa dokumentärer jag har sett! Helt FANTASTISK! Såg trailern och tänkte att jag måste gå in på SVT Play och titta, och det är jag otroligt tacksam över att jag gjorde! Det var så fint att få följa dessa underbara människor! Jag är så lycklig över att det finns människor som vill visa upp den här sidan av samhället och livet nu när allt ska vara så modernt och högteknologiskt! Sänd gärna fler dokumentärer av den här typen, jag har gillat alla som ni har sänt hittills!
  "Det bästa ni kan sända i TV, det är sådana här dokumentärer. De är verklighet som berör! De visar vad verkliga människa är!"
  "Tack SVT för det fina programmet "Det blå huset " Så fint och rörande beskrivning av vanliga människor i vårt land. Underbart att se."
  "Jättebra dokumentär 👍👍👍 "
  "Så vacker!"
  "Väldigt fin och kärleksfull dokumentär"
  "Underbar dokumentär. Så mycket vänlighet och stillsam inställning till livet. Se den❤️"
  "Kvalitet i varje filmmillimeter! Sista resterna av snart flydda tider! Helt i klass med underbara filmen om Rosa och Hugo, som gick för några år sedan. Se den!!!"
 • Den 17 september var det kyrkoval. (foto: SVT)

  Missnöje med utebliven valvaka


  Flera tittare har hört av sig och varit kritiska och missnöjda över att SVT inte sänt någon valvaka från Kyrkovalet på söndagen den 17 september.”Det här valet är ingen kioskvältare men i dagsläget är det viktigare än någonsin. Ni borde ha en bättre bevakning!”
 • Utdelning av pris vid Kristallengalan fredagen 1 september.

  "Märkligt visa glädje genom att svära"


  "Tyvärr blev jag så besviken på ordval av deltagarna i Kristallen. De känns obildade som är tvungna att ta till för att uttrycka sig." "Som svensklärare för invandrare hoppas man att ens elever inte såg programmet." "Kan detta vara ett inslag i ett Debattprogram hos SVT: "vilket ansvar har man hos SVT för det språkbruk som används i olika program?" Vad tycker SVT:s ledning om det aktuella, respektlösa språkbruket i programmet Kristallen. Vore intressant att veta."
  "Håller med angående svordomar i tacktal. Varför? Heja Alexandra som höll sig till kraftuttrycket "fanken" tack för det."
  "Jag är förundrad över att så många utbildade kunniga människor behöver använda så mycket svordomar och då speciellt i tacktalen som väl borde vara något positivt ock glädjande. Det vittnar om en stor fattigdom i det svenska ordförrådet."

  Varför svärs det så mycket på TV är det inte märkligt att visa sin
  glädje genom att svära!?
  "Såg Kristallen men det var sista gången. Det verkar som att pristagarna tror att man måste svära. Svordomar och könsord ingår visserligen i språket för att det ska bli fullständigt. Kan själv dra till med en svordom om jag slår mig på tummen med hammaren men man går inte omkring och svär. Det är både torftigt och primitivt för att inte säga ohyfsat, ouppfostrat, obildat, okultiverat, oartigt, obelevat, oborstat." ”Ja, det var verkligen inget trevligt att titta på. Nästan ALLA som var med använde onödiga svordomar. Jag kan förstå att man svär till när något negativt händer, men detta var alltså människor som fick priser och beröm – vad har DE att svära åt?!”  ”Ni måste få anställda och gäster att sluta upp med att svära – hemskt för oss tittare att lyssna på detta. Programmet Kristallen var en orgie i svordomar.”
 • Premiär för Morgonstudion.

  Tittarna om Morgonstudion: "stressigt och rörigt"


  Efter premiärsändningen av Morgonstudion på måndagen har många tittare tyckt till om programmet. Positivt såväl som negativt.Många tyckte programmet var "stressigt och rörigt" medan andra tyckte det v... "Kopia av Aftonbladet och stressigt. Hej då SVT - Hej TV 4!"
  "Nog var det trevligare med morgonsoffan med det mer behagliga tempot. Jag får tillräckligt med hysterisk information på jobbet. Försöker SVT härma de utländska nyhetsrapporteringarna?"
  "Vilka har varit målgruppen för denna nya satsning? Hur stor del av befolkningen/SVT-publik klarar av och vill starta dagen med detta stressiga program? Tänker särskilt på talhastighet, synintryck, snabba otydliga vändningar vad gäller inslag!"
  "Håller med många som tyckt till om ny morgon-tv och som tyckt att det är stressigt och med mycket rörig bakgrund. Jag antar att ni egentligen vänder er till en yngre målgrupp och vill locka till er flera tittare där. Men det är bara att konstatera att yngre personer inte tittar på morgon-tv och inte kommer att göra det heller framöver!"
  "Nya Morgonstudion kommer nog tappa tittare till Nyhetsmorgon nu i början. De behövde förändra men jag är inte säker på att det vi såg idag räcker?"
  "Känns som åldersdiskriminering, snabbt o otydligt med snabba övergångar, i munnen på varann ibland, jag blir nervös. Hoppas på bättring."
  "Är som en lång nyhetssändning. Känns kallt, kalt o tråkigt. Ledsen, men för att orka se mer än en halvtimme behöver i varje fall jag lite mer värme. Får bli 4:an ett tag framöver så får programmet en ny chans om en vecka eller två."
  "Nja....tänker att det var allt bättre förr. Möjligt att man vänjer sej men idag känns det som om det blir TV4 nu....trots reklam. Det blir lugnare så."
  "Min spontana reaktion är att det känns som att jag tittar på Aftonbladet TV."
  "Första intrycket är en stressad och forcerad rapportering. Jag har svårt att höra vad de säger då de pratar så fort så de snubblar på orden. Likaså deras gäster.... Svårt att fokusera med all textinformation och bilder som ligger och rullar i bakgrunden. Varför ska SVT sträva efter ett sånt hysteriskt upptempo? Vart är myset o variationen? Ska de sitta bakom samma bord hela morgonen? Vad är SVT:s tanke? Har valt SVT på morgonen för att det varit ett lugnare tempo att vakna upp till, men får väl se hur detta utvecklar sig."
  "Ska ge det lite längre tid för bedömning. Men första intryck var för stressigt och rörigt för ett morgonprogram."
  Tittarna hissar Morgonstudion: ”Rappt och modernt”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterSe premiärsändningen av Morgonstudion (SVT Play)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Sista gången Yukiko Duke och Magnus Utviks recenserar böcker i Gomorron Sverige.

  Boktips i Gomorron


  "Det är med stor sorg och saknad jag idag för sista gången har tagit del av Yukiko Duke och Magnus Utviks boktips.Det har varit ett mycket stimulerande programinslag.De har en fantastisk förmåga att skapa läsintresse och att informera om nya böcker.Tänk om SVT! Besviken!"
 • Dick Bewarp

  Cowboykåken


  ”Varför måste de lägga in en massa svordomar? Man orkar inte höra! Det går att prata utan att svära. Varför säger ni inte åt dem? Vi är inte vana vid det.”
  ”Måste han svära i varje mening, det är lite provocerande kanske.”
 • Hasse å Tage i Mosebacke Monarki.

  Helkväll med Hasse och Tage


  "Öppet arkiv i all ära, men jag har ett förslag: önskar en helkväll i tvåan, gärna en lördag, med Hasse (och Tage) där man kan avsluta med någon av hans filmer. Jag är övertygad om att ettan denna kväll får färre tittare, vi som passerat 50 är ju majoritet när det gäller tv-tittande. Är inte detta ett bra förslag?"
  ”Med anledning av Hasses bortgång skulle jag vilja att ni visar klippet Guben i låddan."
 • Pensionärer

  Program om fattig-pensionärer


  "Ta upp fattigpensionärernas situation i något program - typ SVT Forum. Fattigdomsfällan som hemmafruar fastnade i och som nu har det mycket knapert."
 • Dokumentärfilmaren Tom Alandhs film om hans fosterföräldrar Oscar och Greta.

  Oscar och Greta och huset de byggde


  "Önskar mer av dessa program. Något att visa och lära kommande generationer." "Fantastiskt dokumentär. Som det mesta annat Tom Alandh har gjort."  "Riktigt mysig o trevlig dokumentär!" "Så fin och varm dokumentär om hur två människor deltog i uppbyg gnaden av det svenska folkhemmet med dess välfärd." 
 • Jan Johansen och Gladys Del Pilar i En sång om glädje.

  Mer kristna program


  ”Lite mer kristna program, tack. ”En sång om glädje” exempelvis.”
 • Saltkråkan

  Saltkråkan


  "Sänd serien igen fast på en bra tid. Man kan aldrig se Saltkråkan för mycket!"