24 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Programledarna Sofia Rågenklint och Alexandra Goncalves.

  Många positiva reaktioner på Brottsligt


  Programmet Brottsligt som sändes i Barnkanalen den 15 oktober handlade om sexuella övergrepp mot barn.Många tittare har hört av sig efteråt och varit mycket positiva och tackat SVT att man tagit upp d... "Det här var nog det viktigaste som Barnkanalen någonsin sänt. När jag själv var liten så fanns bara läskiga program som Efterlyst och Insider att titta på som tog upp dessa ämnen, men det var sent på kvällen och de riktades bara till vuxna. Det behövs fler program som handlar om dessa brott, men med barnperspektiv som inte orsakar onödig skrämsel. Som barn lärde TV:n mig att bara bli rädd för främmande gubbar i skogspartier om natten, men aldrig nämndes att den mesta faran kanske finns bland oss, dold under vänlighet."
  "TACK för att ni gjorde det här! Såg nyss tillsammans med min nioåring, hoppas att fler föräldrar gjorde det. Många barn ser på Lilla Aktuellt i skolan (däribland mitt), och jag skulle önska att även det här blev obligatorisk visning för barnen." "Alltså det här är så oerhört starkt ämne och så oerhört viktigt att ta upp! Ni ska ha en stor eloge för att sända det här! Helt klart det viktigaste och bästa ni någonsin har sänt! Heja er!" "Så fruktansvärt bra och viktigt ! Tack för att ni på ett lättförståeligt sätt tog upp detta svåra ämne." "Kanon att ni tar upp sånt här <3 Underbart att läsa att många vuxna har tittat tillsammans med sina barn" "<3 De som varit utsatta förstår att de är inte ensamma om "sin" händelse. De som INTE är offer kan bli mer på sin vakt. Vore bra om ni tog upp nästa steg = Vilken hjälp/stöd som finns efteråt = Vägen tillbaka/återgå till att försöka komma in i vardagen igen. Handlar det om minderåriga så finns de liksom inget plåster på såren att tillgå."
  "Vi tittade tillsammans med våra två döttrar 6 och 8 år, fick otroligt bra och viktiga frågor av dem som ledde till en bra diskussion! Både jag och min man tyckte det kändes skönt att få hjälp med att lyfta den viktiga frågan! Tack Barnkanalen för ett bra och viktigt program!"
  "Otroligt viktigt och bra avsnitt. Mina barn valde själva att vi skulle titta på det i morse för de hade sett det och ville visa. Hemskt tungt och jobbigt att det ska behövas"
  "Vilket fantastiskt bra program! Så viktigt att vi alla pratar om det. Ni gjorde det på ett respektfullt men ärligt sätt som var lätt för barnen att förstå. Jag kunde som förälder fortsätta prata om det efter programmet och möta barnens frågor.
  "Tusen tack till alla er som bidragit till det här programmet! I ett allt mer ärligt Sverige där vi uppmuntrar barn att prata om jobbiga saker istället för att lida i tysthet, som man fick göra förr."
  "jättebra att ni gör ett sånt program! de som inte utsatts skadas inte av det. de som har blivit/är utsatta kan sätta ord på det som sker och söka hjälp och skydd. Bra "
  "Tittade ihop med barnen igår. Ett väldigt bra program överlag som tar upp viktiga saker. Tack för det SVT!" "Ett otroligt viktigt program och så fint sammanställt av såväl Stopp min kropp videon som Maria och Martin som berättade om deras historia. Tittat hela familjen och hade en fin pratstund efteråt med mycket frågot och tankar från barnen. Vi önskar få programmet som underlag till alla skolor och idrottsföreningar runt om i landet - otroligt bra föreläsningsmaterial / diskussionsunderlag för elever <3"
  "Fantastisk programserie som vågade beröra detta ämne på ett respekfullt sätt. Tittade med min 7-åring och vi båda satt knäpptysta och kramades och diskuterade det i efterhand. Så otroligt viktigt! Fortsätt diskutera dessa svåra ämnen som ofta är obekväma att prata om, 1000 rosor till er!" Om Brottslingt: "Det här handlar om brott som är bland de absolut värsta tänkbara"öppnas i nytt fönster
 • Patrik Sjöberg

  Patrik Sjöberg i terapi


  "Tack för ett mycket gripande och viktigt program! Ett program alla borde se! Starkt gjort att dela med dig av djupt personliga tankar och känslor! Lycka till med allt!" "Tack för ett bra program. Det är verkligen modigt av Patrik att berätta offentligt och så viktigt att uppmärksamma. Detta händer om och om igen." "Mycket bra program! Så modigt av dig Patrik och vilket viktigt bidrag för att öka förståelsen kring sexuella övergrepp." ”Vill hälsa och tacka Patrik för att han är så modig! Han har fått mig och jag tror många andra, vilket helvete det är när barn blir utsatta av oss vuxna! Tack enengång Patrik!”
  "Tack för dokumentären "Patrik Sjöberg i terapi". Nu hoppas man bara att ni även spelat in teaterpjäsen kring hans uppväxt, som visades kort del av i dokumentären, så den också kan visas på SVT." "Vilket starkt program! Tack snälla för att vi fick vara med. Så modigt av dej!" "Måste vara det värsta som kan ske när vuxna sviker ett barn. Så starkt av Patrik att medverka i ett så viktigt program." "Låt denna dokumentär bli obligatorisk i grundskolan!"
 • Vår tid är nu

  Publiken hissar "Vår tid är nu"


  Första avsnittet av SVT:s nya dramaserie Vår tid är nu hade 1 488 000 tittare - och många har hört av sig till SVT via sociala medier, mail och telefon och lovordat serien.Här är några röster: "Glädje nu! Att slippa mord (nästan alla välgjorda svenska serier på sistone) och övergrov humor. Hälsa alla i produktionen! Och hälsa o tacka dem som fattar beslut om satsningar som denna!"
  "Mycket lovande! Ser fram emot fortsättningen!"
  "Riktigt bra! Den kommer att arta sig mkt bra! Susanne Reuter o Peter Dalle som klipporna och omgiven av mkt duktiga unga skådespelare!"
  "Fin miljö och handling, men för oss med ögonproblem är ljussättningen fruktansvärt irriterande."
  ”Så bra! Hoppas den håller hela vägen!”
  ”Fantastisk <3 Otroligt snyggt filmat, fina miljöer och ett bra manus. Man vill verkligen följa familjen och den begynnande romansen emellan kökspojken och husets dotter. Suberbt spelat av samtliga skådespelare. Helt underbar.”
  ”Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT”
  "Tack SVT för en jättebra serie!! Fastnade direkt för den här serien och längtar redan till nästa avsnitt." "Tack för en riktigt bra serie jag kommer kolla varje avsnitt nu." "Hyllningarna rullar in, och i kväll är det äntligen premiär! #VårTidÄrNu #drama #dramaserie #SVT #premiär" "Tack för ett underbart program med Vår tid är nu :) Kram" "Tack för ännu en bra serie. SVT är bäst." "ÄLSKAR premiäravsnittet av ”Vår tid är nu” på @svt - kolla på Play ifall ni missat!" "Åter igen ett magiskt jobb med ännu en lyckad serie, gång på gång så levererar ni riktigt bra TV. Älskar verkligen SVT." "Vår tid är nu får 10 stjärnor av 10." "Började väldigt bra med duktiga skådespelare och miljö. Bra filmat som alltid med SVT." "Oerhört bra första avsnitt! Kommer att följa denna serie - på SVTplay." "Bra skådespeleri, bra manus och dramaturgi och fina miljöer."
  ”Superbra!” "Reuter är suverän!" "Den här serien tror jag kommer att ses av många. Jättebra början! " "Efter att ha sett avsnitt 1 kan jag bara konstatera att det här kommer att bli en kanonbra serie."
 • Falsk identitet

  Falsk identitet


  "Riktigt bra serie agenterna framstår som vanliga människor med ett ovanligt arbete och det är bitvis olidligt spännande!"
  "Den bästa serien på länge!!!"
  "Lördagarna är räddade med Falsk identitet tack SVT."
  "Här ska SVT ha stort tack för att de visar denna lysande serie. Kul med nåt som inte är amerikanskt i agentgenren."
  ”Serien är så grymt bra!”
  "Har skrivit - flera gånger - för att fråga när tredje säsongen av Falsk identitet skulle visas på SVT. Nu vill jag bara säga TACK till alla inblandade!"
 • Reporter Ali Fegan.

  Uppdrag granskning om Sjöfartsverket


  ”Har berömt UG och Ali på flera ställen - men gör det än en gång! Jag satt som nitad framför tv:n, det var så ur-spännande!! Och höra Alis lugna frågor, det måste vara ett helvete att bli utfrågad av UG, om man har något att dölja!” ”Tycker UG gör ett kanonjobb! Över 50 miljoner i övertid, det är ju klart att besättningen blir sura när deras svindyra avtal för skattebetalarna men bra avtal för besättningen blir granskat och ska omförhandlas.” ”Uppdrag granskning är snart det enda som är värt att titta på, jo Agenda och Dokument utifrån ligger också bra till!” ”Det är så uppenbart att dom mörkar från Generaldirektören ner till "kommunikationspersonen" och Lars Widell läste innantill när han svarade. Och KU och myndigheter mot korruption verkar också vara inblandade eller bekanta med de berörda. Och vilka tragiska Piloter .” ”Fantastiskt bra reportage, Ali med kollegor!” ”Perfekt journalistik, heder åt er och ert demokratiska uppdrag! Synd bara att allt ansvar undvikits och snarare belönats, men det är ju inte ert fel.” ”Tack för att UG vill, vågar och kan granska den här typen av skumraskaffärer. Det är patetisk hur de ansvariga svarar. De ansvariga skulle få sparken omgående och dessutom bli skyldiga att betala skadestånd. Bra jobbat Ali med flera!” ”Usch vilken rutten affär. Fina jobb har dom ansvariga gått vidare till. Tack för att ni granskar hur våra skattepengar används.” ”Det känns bra och viktigt att betala licensavgift för er fria granskning. Tack!” ”UG har levererat igen. Undersökande journalistik av bästa märke!” ”Vill utnämna UG till mitt bästa tv-program.” ”Ali och övriga teamet bakom denna långa bevakning av Sjöfartsverket, vilket fantastiskt jobb! Det är så övertydligt. Jag tänker spontant att om en statlig myndighet agerar på detta sätt, är det unikt? Eller får ni indikationer på att det sker på andra myndigheter? Rent logiskt borde det vara så.” 
 • Partiledardebatt i Agenda.

  Partiledardebatt i Agenda


  "Är det inte bättre man slänger in lite sand i mitten och spadar och hinkar och sen kan partiledarna sitta där och kasta sand på varandra . För det är samma skit mot varandra hela tiden." "För en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltid per slags ideologi som får uttala sig." Flera reagerade på att den utlovade 360-sändningen inte fungerade: "Hur kan SVT annonsera en funktion utan att informera hur man kommer åt den? Sökt på internet och på SVT utan att hitta någon info!!!" "Snälla@svt kan ni inte köra Snapchat filter på alla politiska debatter från och med nu?" "Ni var inte tillräckligt demokratiska när SD fick avsluta, vilket gjorde att han fick tala mycket snabbare än de andra, när de andra kunde göra långa utvikningar." "Det är synd att SVT så älskar format som stimulerar plakatformulerad konflikt och så lite prioriterar samtal där innehåll och djup ges förtur när politiker möts i TV." "Vad är det för problem som programledarna har som tillrättavisar vissa när de avbryter med struntar blankt i när vissa andra konstant avbryter? ...vidare för en sann balans borde endast 3 av oppositionspartierna delta i debatten. Alternativt borde de rödgröna få ha två extra personer i debatten. Tre mot fem är högst obalanserat med hänsyn till taltidning per ideologi som får uttala sig." Inte seriöst arrangerad debatt. Debattörerna får inte lika mycket fördelad tid. Inte fördelad heller efter senaste opinionsmätningen." Urdåligt att näst största partiet bara fått komma till tals vid ett kort tillfälle under en timmes debatt medan 4-procentaren Fridolin fått hålla lådan vid flera tillfällen. Fy skäms! Programledarna har missat gravt"
 • Skolklass

  Vill se mer av verkliga världen


  ”Tycker det är för lite av den verkliga världen i tv, den som vi lever och verkar i – vad händer i Sverige? Vad händer på verkstäder, ute på landsbygden, vad händer i skolorna? Ni har mest en massa program med musik och artister hela tiden. Det, eller deckare och matlagning. Det är torftigt och enahanda, och säger ingenting om folks liv och verklighet – det är bara distraktion och sinnesslö underhållning. Inget djup, ingen förankring i människors vardag. Ni skildrar ingenting, ni tar ingenting på allvar, det är en fördumning som sker, och ni tycks gå i spetsen för denna utveckling.”
 • Ett djur slaktas i Landgång.

  Slakt i Landgång


  ”Det här är ett matprogram. Och så har ni ett inslag där ett djur styckas i bitar hängandes upp och ned. Jag har inte kunnat sova på två dagar efter att ha sett det. Det var helt fruktansvärt och blodet sprutade överallt.” ”fy fan ... slakten av geten .ser aldrig mer ert program. plåga djur är verkligen inget man vill se på tv” ”PROGRAMMET I KUBA DÄR NI ÄR PÅ ETT RELIGIÖS OFFERRIT DET VAR UNDER ALL KRITIK! BRUTAL TV! ÄCKLIGT OCH BRUTALT! ” "Idag kom den sista landgång som också var den sämsta! Knappas något om CUBA och HAVANNA?" ”I kvällens program visades, helt utan förvarning, en brutal slakt av en stackars get. Detta gjorde mig väldigt illa berörd!”
 • Den 17 september var det kyrkoval. (foto: SVT)

  Missnöje med utebliven valvaka


  Flera tittare har hört av sig och varit kritiska och missnöjda över att SVT inte sänt någon valvaka från Kyrkovalet på söndagen den 17 september.”Det här valet är ingen kioskvältare men i dagsläget är det viktigare än någonsin. Ni borde ha en bättre bevakning!”
 • Utdelning av pris vid Kristallengalan fredagen 1 september.

  "Märkligt visa glädje genom att svära"


  "Tyvärr blev jag så besviken på ordval av deltagarna i Kristallen. De känns obildade som är tvungna att ta till för att uttrycka sig." "Som svensklärare för invandrare hoppas man att ens elever inte såg programmet." "Kan detta vara ett inslag i ett Debattprogram hos SVT: "vilket ansvar har man hos SVT för det språkbruk som används i olika program?" Vad tycker SVT:s ledning om det aktuella, respektlösa språkbruket i programmet Kristallen. Vore intressant att veta."
  "Håller med angående svordomar i tacktal. Varför? Heja Alexandra som höll sig till kraftuttrycket "fanken" tack för det."
  "Jag är förundrad över att så många utbildade kunniga människor behöver använda så mycket svordomar och då speciellt i tacktalen som väl borde vara något positivt ock glädjande. Det vittnar om en stor fattigdom i det svenska ordförrådet."

  Varför svärs det så mycket på TV är det inte märkligt att visa sin
  glädje genom att svära!?
  "Såg Kristallen men det var sista gången. Det verkar som att pristagarna tror att man måste svära. Svordomar och könsord ingår visserligen i språket för att det ska bli fullständigt. Kan själv dra till med en svordom om jag slår mig på tummen med hammaren men man går inte omkring och svär. Det är både torftigt och primitivt för att inte säga ohyfsat, ouppfostrat, obildat, okultiverat, oartigt, obelevat, oborstat." ”Ja, det var verkligen inget trevligt att titta på. Nästan ALLA som var med använde onödiga svordomar. Jag kan förstå att man svär till när något negativt händer, men detta var alltså människor som fick priser och beröm – vad har DE att svära åt?!”  ”Ni måste få anställda och gäster att sluta upp med att svära – hemskt för oss tittare att lyssna på detta. Programmet Kristallen var en orgie i svordomar.”
 • First Aid Kitt

  Sänd First Aid Kit-konserten igen


  "Hej! Jag har precis lyssnat på First Aid Kid:s konsert där de tolkar Leonard Cohen. Och jag är helt tagen! Fantastisk konsert, bland det absolut bästa som visats i SVT! TACK! Det här programmet måste spridas över världen, inte minst till Kanada och USA! Jag är övertygad om att tv-tittarna där kommer att älska det."
  "Snälla, visa konserten där First Aid Kit tolkar Cohen på Dramaten fler gånger…"
 • Bilkö

  Vill ha ett trafikprogram


  "Undrar varför ni inte har ett trafikprogram som informerar och ger goda råd om trafiken och fordon. Så som det är i dag bör ni ge mer info om vad som händer i trafiken och i fordonstekniken. Kom ihåg att det inte bara ska handla om bilar utan (ALLA) fordon så som cyklar, mopeder, motorcyklar, fyrhjulingar samt kopplingsfordon mm. Detta är ett stort behov av i dag när det händer så mycket inom trafik & fordon."
 • Den vita stenen

  Klassiska barnprogram


  "Jag undrar när Barnkanalen ska börja sända gamla program igen som Herkules Jonssons storverk, Trolltider, Den vita stenen, I väntan på en Snilleblixt och andra äldre SVT-program. Tänkte på detta eftersom ni sänder ett gammalt 60-talsprogram som Pippi Långstrump många gånger i repris, men att andra program knappt visas. Även om en del av dessa finns på Öppet Arkiv så tycker jag att barn idag också måste få se de här klassiska programmen. Som kompensation för de snabba och skrikiga dataanimerade programmen som sänds ibland på kanalen".
 • Svensson, Svensson

  Svensson, Svensson


  ”Svensson Svensson måste vara Sveriges mest älskade humorserie. Man kan se den hur många gånger som helst. Karaktärerna kan man sitta och njuta av, framförallt de olika scenerna med sina repliker. Kan inte mer än säga att de är helt fantastiska. Därför är jag så oerhört glad och tacksam för att "Öppet arkiv" väljer att lägga ut de här svenska filmerna som man minns sen barnsben. :) Vad säger ni själva om familjen Svensson Svensson? Är det något avsnitt som ni bara älskar att titta på om och om igen? Vilken karaktär sticker ut mest? :) Tack Öppet arkiv! Ni är bäst! <3”
 • Hasse å Tage i Mosebacke Monarki.

  Helkväll med Hasse och Tage


  "Öppet arkiv i all ära, men jag har ett förslag: önskar en helkväll i tvåan, gärna en lördag, med Hasse (och Tage) där man kan avsluta med någon av hans filmer. Jag är övertygad om att ettan denna kväll får färre tittare, vi som passerat 50 är ju majoritet när det gäller tv-tittande. Är inte detta ett bra förslag?"
  ”Med anledning av Hasses bortgång skulle jag vilja att ni visar klippet Guben i låddan."