30 maj

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Molanders

  Molanders


  "Följer Molanders i @svt. Mest för den vackra klassiska musiken. Och @Malena_Ernman finns med både med sång och med roll."
  "Hej SVT. Jag vill bara säga att det är så himla roligt att ni sänder Molanders igen. Den är verkligen en av mina absoluta favoritserier. Tack! :)
 • Från semifinal 2 på torsdagskvällen.

  Att SVT inte geoblockat ESC


  "Tack på SVT for letting me watch Eurovision from the US online."
  "Thank you svtplay for having a proper signal to watch EUROVISION @BBC I'm not impressed!"
  "Thanks to svt for providing a worldwide #Eurovision live broadcast for us poor geo-blocked Americans!"
  "Shout out to SVT for broadcasting Eurovision without geoblocking"
  "Shoutout to Sweden and SVT for being so pro-pop music and streaming Eurovision for Americans. Tack!"
  "Er lyden på NRK sin sending fra ESC dålig? Opplever SVT gir bedre og mer balansert lyd."
  "Thank u SVT for always coming thru with the livestream links for us americans."

 • Dokument inifrån om Kevinmodet.

  Dokument inifrån: Fallet Kevin


  ”Vad bra att SVT tar upp detta. Ett journalistiskt mod och stor integritet. Bra och hedervärt.”
  ”Jag uppskattar att SVT tar tag i det här fallet. Det är ju länge sedan, men det verkar vara något som inte stämmer. Det var något som inte är rätt. Familjen ska få upprättelse.”
  "LÄNGE väntar på en bra dok om just detta fall!"
  "Har tänkt på det där många gånger under åren."
  "Omg kommer sitta bänkad"
  "Synd att det spelar så hög musik under programmet om Kevin, svårt att höra vad som sägs! @svt"
  "Riktigt bra dokumentär av @svt och granskning inifrån om Kevinmordet, ny rättsskandal? #dokumentinifrån #SVT #Arvika #Kevinmordet"
  "Upprörande agerande av polisen i Kevinfallet. Intressant se nästa veckas program!"
  "Tack för en intressant dokumentär, har mycket svårt att tro att bröderna var de som mördade Kevin. Som om barn skulle ha den styrkan att flytta Kevin från ett ställe till ett annat."
 • Tareq Taylor

  Trädgårdstider


  "Sitter och väntar att klockan ska bli 20.00. Äntligen dags!"
  "Ja, vilket avsnitt! Bus och trädgård i kubik, utan en massa snickrande och inredning och så Tareqs mat som kronan på verket! Bäst! Tack snälla ni!"
  "Ni är bara BÄST! TACK för ett bra program och TACK för er gemytlighet, humor och ironi, spännande att se Tareqs meny!"
  "Tareq var så jädrans bra när han ifrågasatte projektet med inbjudan av det engelska trädgårdsoraklet! Svårslaget öppningsprogram!"
 • Besprutningsmaskin - bekämpningsmedel i storskaliga vinodlingar. Frankrike.

  Sista skörden


  ”Vilket fantastiskt program! Det här programmet borde alla se! Det var så lätt att förstå, mycket informativt , ett mycket viktigt ämne att ta upp!
  Skicka filmen till politikerna! Utan liv ingen jord och utan jord inget liv !”
  "Så otroligt viktigt program!! Alla borde se"
  ”Stor tack för denna dokumentär! Otroligt välgjord och viktig! Jag ska titta på alla tre repriserna som kommer och tycker att den borde visas i alla skolor! Gör gärna en fortsättning!”
  ”Fantastiskt kunnigt folk i den här dokumentären!”
  ”Det är verkligen tragiskt att man ska behöva göra en sån här serie men jag är väldigt tacksam över att ni sänder den! Så bra! Jag skulle önska en fortsättning där man t.ex. skulle kunna prata om näringsinnehåll i olika grödor!”
  "Se den här filmen. Skrämmande och nödvändig. Skrämmande nödvändig.!"
  "Wow! Tack fantastiska Tina-Marie & Mikael Qwiberg för ännu en viktig film fylld av kunskap!"
  "Det här är ett program som alla borde se. Det gäller vår framtid och våra liv."
  "Tack för ett viktigt och intressant program!"
 • Vem vet mest?

  "Rör inte Vem vet mest!"


  ”Rör SVT det här programmet och lägger ner sändningarna på vardagarna kan ni hälsa hem. Det är det enda program som vi äldre tittar på varje dag och joxar ni till detta så kan ni glömma licenspengarna.”
  ”Det finns ingen anledning att ändra på Vem vet mest. Detta visar att vi betalar dyra licenspengar till programplanerare som inte gör något vettigt och som har för lite att göra. Avskeda dem! Behåll det som fungerar bra!”
  ”Varför ändra på ett program som är bra? Ni bryr er inte om tittarna!”
  ”Hur vågar ni ändra på detta program? Det är ju det enda som är sevärt i era kanaler!”
  ”Jag kommer genast att sluta betala TV-licens om dessa planer genomförs!”
  ”Har precis suttit och diskuterat detta med några bekanta på biblioteket här i staden och alla är lika upprörda! Varför ska SVT ständigt straffa oss äldre? Vi är ju era allra trognaste kunder som snällt betalar TV-licens år efter år, trots att ni ständigt prioriterar bort och skär ner på allt vi tycker om!”
  ”Hur kan ni göra såhär? Det här är ju det bästa program ni har! Jag är oändligt besviken!”
  ”Jag har som en liten tradition att titta på detta trevliga program varje dag och det kommer att lämna ett stort hål i min vardagsrutin om ni skär ner på sändningstiderna på detta sätt!”
  ”Ni slår sannerligen alla rekord i fräckhet! Jag blir så förbannad!”
  "Väldigt konstigt beslut av er angående "Vem vet mest". Ni borde vara rädd om de program som folk faktiskt vill se!"
  "Hej, Har förstått att ni har planer på att försämra Vem vet mest. Snälla, låt det vara kvar som det är! Vi är många som tittar. Försämra inte för oss!"
  "Låt Vem vet mest vara kvar som nu! Att ersätta dessa fem vardagshalvtimmar med tre kvart på lördagen går ju inte. Vi som tittar vill ha det kvar. Rickard som leder det vill ha det kvar. Deltagare finns så det räcker. Så vad är problemet?"
  "Det är orimligt att ett program som bygger på vad vi vet om kunskap idag ska reduceras till helgerna. Jag tycker att många andra tittare bortsett från mig håller med, SVT är inte finansierat av annonsintäkter; borde vi inte se till att fortsätta ha det som tradition med att kunna se på Vem vet mest? på vardagar? Det borde rimligare att låta tittarna bestämma vad vi ska ha på SVT, vi behöver ett format som ställer kunskap på prov."
 • Kung Carl Gustaf tar emot blommor från barn när han firas på sin 71:a födelsedag.

  Uteblivet kungafirande


  ”Vi är mycket upprörda! När kungen fyller år - det måste man väl ändå säga något om i TV. Det var inte ett ord och inte en bild!”
  "Skandalöst och nonchalant mot tittarna=licensbetalare att ni inte kunde visa åtminstone några minuter från kungens födelsedagsfirande. Det gjorde däremot TV4 och det har SVT gjort varje år tidigare. Istället sände ni fulla studenter i Lund och forsränning i Fyrisån.” ”Tycker ni verkligen att det är viktigare att rapportera om vad Trump sagt än att hylla vår kung?! Det är för jäkligt och ni borde skämmas!” ”Det är oerhört förfärligt att ni inte uppmärksamma kungens födelsedag. Vi har ju trots allt monarki i landet. En stor oförskämdhet mot hela svenska folket och vår statschef!” ”Ni visar massor från partikongresser och liknande men ingenting om kungen. Så typiskt för ett socialistfäste som Sveriges Television!” ”Det var ett fantastiskt firande av kungen på borggården med massor folk och fantastiska musiker. Men ni sände inte ens en sekund. En verklig miss från er sida!”
  Cirka 60 samtal med likartat innehåll.
 • Inför Eurovision Song Contest 2015 med Christer Björkman och Sarah Dawn Finer

  "Oerhört besviken"


  Flera tittare har hört av sig och varit besvikna över att SVT i år inte sänder ett "inför-ESC-program". " De e snart dags för Eurovision song Contest. Ville bara tala om att jag är så oerhört besviken och ledsen över att ni inte peppar oss med införprogrammen. Inför gör ju festen längre liksom. Hoppas verkligen att ni återinför någon form av de till nästa år. " ”Ååååhhh vad tråkigt att ni lagt ned detta underbara program! Mitt hjärta gråter! Det var ju så roligt och bra! Jag älskade hela grejen med att sitta och kolla in alla länders bidrag och dessa roliga programledare som skojade och höll på! SÅ tråkigt att det inte blir av i år!” "Det är trevligt att fler och fler reagerar och skriver om detta obegripliga beslut som SVT tagit. Man undrar om det är för att Christer Björkman är i Ukraina och jobbar med Eurovision sändningen i 2 månader och därför inte är hemma och försvarar programmet inför. Som tidigare har skrivits så har ju inte tittarsiffrorna varit så dåliga. Allt beror väl på vad man jämför med. Väntar fortfarande på att man skall kommentera denna nedläggning mer officiellt från SVT med en tydligare förklaring. Säger det igen : skärpning SVT"  
 • Kärleksmanifestationen på Sergels torg i söndags.

  Teckenspråks-tolkningen kring rapporteringen av terrordådet


  Många har hört av sig till SVT efter fredagens och helgens rapportering kring terrordådet och varit arga och besvikna över bristen på teckenspråkstolkning.Här är några röster: ”Jag och många andra döva är så otroligt besvikna och arga på SVT. Hur är det möjligt att det dröjer FYRA timmar innan första informationen om attacken kommer på teckenspråk? Dessutom på svårhittat ställe. Endast för de av oss om har och behärskar internet och har facebook och får tipsat till oss via andra var vi kan se info. Visst finns det många som läser bra och kan följa skrivna nyheter. Men det är inte alla som kan. Många är beroende av information på teckenspråk för att förstå till fullo. Eller för att kunna förstå alls. Det är en skam att ni inte använde er av tolk direkt! Det är så enkelt. Bara ta en tolk och ställ den bredvid er. Det behöver inte göras någon speciallayout i rutan som det är vid t ex melodifestivalen och liknande, utan tolken kan bara helt enkelt stå bredvid den talande reportern och teckna..."
  "Samtidigt när ni utvärderar teckenspråkstolkning vid extrema nyhetslägen, passa på och utvärdera bildproducentens ansvar och roll, hur en ska tänka vid val av bild. Så att vi inte behöver se kamerapersonen stå med ryggen vänd mot teckenspråkstolken vilket var fallet igår vid kärleksmanifestationen."
  "Fy skäms på er att ni valde att inte visa teckenspråkstolk på tv. Vi som inte få vara delaktig o terrordådet ni sände hela helgen. Fy skäms. Bättring tack"
  "Fint att ni direktsände från kärleksmanifestationen tidigare idag i Stockholm. Men! Vi är många som blev både provocerade och väldigt ledsna när SVT inte valde filma teckenspråkstolken trots att kamerapersonen stod halvmeter från tolken. Public service och otillgänglighet rimmar illa. Hur tänkte ni när ni exkluderade tusentals människor?"
  "Jag är besviken på SVT för ni inte tänker på oss som använder teckenspråk! En teckenspråkstolk som ställer upp helt ideellt och tolkar manifestationen och SVT filmar inte tolken som står bredvid alla som håller i mikrofonen? Är det så svårt att ta tolken med i bilden? Vi som har Facebook har förmånen att ta del av tolkningen via Facebook live men de som inte har Facebook får inte ta del av detta 😔 Jag är besviken på SVT som inte tänker på oss som använder teckenspråk!"
  "...Idag kl 14 var det en kärleksmanifestation på Sergels torg som jag åkte till dövföreningens lokal för att se då jag inte har någon egen tv. Döm till vår stora förvåning och enorma besvikelse när den utlovade tolkningen uteblev?! Tolk stod där på plats och tolkade allt som sades och sjöngs, men SVT vägrade filma henne??!!! Döva på plats försökte få SVT att filma henne men lyckades inte. Det var så löjligt. Ni hade gjort så att det var tre rutor i tv-rutan, en på blommor och en på de som stod och pratade och en på något annat. Där hade ni kunnat ha en av rutorna till tolken istället."
   Från Tittarservice svarar man: ”Vi har pratat med ansvariga för teckenspråkstolkningen och dessvärre hade vi inte kunskap förrän mycket sent om att det skulle finna en teckenspråkstolk på plats (på Kärleksmanifestationen /reds anm). Så snart vi nåddes av den informationen försökte vi hitta en lösning. Det var tyvärr inte möjligt på så kort varsel. Det är självklart mycket tråkigt och vi beklagar naturligtvis att vi inte lyckades med att nå ut i full utsträckning. Vi kommer att utvärdera våra rutiner för extrema nyhetslägen när det gäller teckenspråkstolkningen.”
 • I tältet bakom huset i Motala öppnar Eleonor och Robin den stora släktfesten och bil efter bil rullar in med gäster.

  Eleonors resa


  Många, många från resandefolket har ringt och är mycket upprörda över programmet.
  ”Det här programmet går ut med en lögn om resandefolket. Vi lever inte så här, de pratar inte rätt språk och Eleonor pratar om familjer som hon inte känner. Ni måste gå ut tydligt med att det handlar om en enda familj och deras släkt och att de inte är representativa för oss andra. Vi resande lever som vilka svenskar som helst. Tror ni att vi äter trafikdödade djur?”
  ”Många av våra släktnamn nämns som hon inte har något samröre med. Det framgår inte av programmet att det är påhittat. Ni måste ha en förtext till programmet att det bara handlar om en familj och inte handlar om gruppen resande som helhet. SVT cementerar gamla fördomar mot oss. Vi har varit trakasserade i århundraden. Nu börjar det om.”
  ”Hur kan ni visa detta?!!!!”
  ”Hon är en Gajo (icke-rom)!”
  ”Man känner sig kränkt!”
  ”Ni tar upp släktnamn som inte finns, ni säger att språket är romani. Ni får oss att framstå som ett folk som röker, dricker, stjäl och vägrar arbeta! Ni visar en väldigt skev bild.”
  ”Hur kan ni sända ett sådant fruktansvärt skamligt program ?”
  ”Jag kan inte se den här skiten, efter det här kommer våra barn att bli retade i skolan!”
  ”Det här programmet känns inte äkta. Eleonor talar ett språk som inte finns!”
  Vi är en hel släkt som har tittat på det här programmet och vi är alla lika rosenrasande!”
  ” Ni skämmer ut oss romer! Vi framställs som mindre vetande ”
  ” Programmet är rena diskrimineringen mot vår folkgrupp!”
  ”Jag skäms ihjäl när jag ser Eleonor Frankemo. Alla resande som ser programmet mår dåligt. SVT borde be om ursäkt offentligt.”
  "Snälla lägg ner resterande avsnitt av Elenors resa då hon skämmer ut ett helt folkslag det hon säger o gör är inget som resande står bakom. Vi är vare sig nervsjuka eller är narkomaner eller beter oss på ett sådant sätt som dom beskriver. Sedan språket som dom har hittat på är ingen romani som talas av riktiga resande"

 • Gustav Vasa

  Sveriges historia


  ”Jag önskar att SVT gör ett historieprogram om den svenska historien. Lite som den engelska tidsserien Tidsresenärerna. Då får alla kunskap om vårt kulturarv.”
 • Per Anders Fogelström 1992

  Mina drömmars stad


  "SVT borde med tanke på att Per Anders Fogelström fyller hundra i år sända ”Mina Drömmars Stad” från 1976 av Ingvar Skogsberg, med Per Anders Fogelström som berättarröst."
   Svar från SVT: Filmen Mina drömmars stad kommer att visas i SVT1 den dag som Per Anders Fogelström skulle fyllt 100 år, dvs tisdag 22 augusti 2017.Samma dag sänds även Ingmar Bergmans Sommaren med Monika , som bygger på Fogelströms bok med samma titel, som matinéfilm. /Niklas Ahlgren, långfilmskoordinator SVT International
 • Innan vi dör

  Innan vi dör


  Flera tittare har hört av sig och vill se en repris av SVT:s dramathriller Innan vi dör.Serien har kunnat ses på SVT Play, men avpublicerades den 18 april av rättighetsskäl.
 • Gösta Ekman som Papphammar.

  Mer Gösta Ekman


  Med anledning av Gösta Ekmans bortgång hörde många tittare av sig och önskade ett minnesprogram över Gösta Ekmans gärning.Många önskande också repriser på program där Gösta Ekman medverkat. ”Att det ledande tv-bolaget i Sverige inte ens kan sätta samman ett program som en hyllning till Gösta Ekman är både respektlöst och dåligt. Har inte SVT bättre resurser inför en situation när en av landets största komiker gått ur tiden då får ni faktiskt skärpa er..." ”Skitdåligt, okultiverat och uselt att ni inte visar någon film eller program om Gösta Ekmans stora betydelse för vårt land. Det finns väl knappast en svensk som inte har en relation till denna stora personlighet – det här borde ni tagit på allvar! Många människor känner en sorg av dödsbudet och det borde ni på SVT begripa. Jag är oerhört missnöjd! ”En av de största komikerna och en hyllad skådespelare har avlidit. Jag hade nog trott att ni skulle ha något form av extrainsatt program i afton, vi är besvikna SVT! ”Botten att ni inte har respekten att hylla Gösta Ekman!” "Snälla, gör något ordentligt av Göstas bortgång nu. Vik en lördag och kör bara filmer med honom. Det är han värd! "Visa långfilmen "En vandring i solen" med bl a Gösta Ekman." "Sänd En dåres försvarstal med Gösta Ekman och Bibi Andersson." "Visa Gösta Ekmans filmer + Jönssonligan (inte enbart i SVT Play och Öppet arkiv)." "Visa Beckfilmerna med Gösta Ekman." "Visa Mumlan med Gösta Ekman." "Men snälla SVT, kan ni inte återutsända den intervjuserie med Gösta Ekman som framlidna journalisten Ingela Agardh gjorde för styvt 10 - 15 år sedan. Det var så länge sedan, men jag minns den fortfarande med förtjusning. Den gav en så fin och helgjuten bild av honom.   Eller ligger den på Öppet Arkiv? Men sänd den som minnesprogram! Eller gör den åtminstone tillgänglig på Play."

 • Kiss

  Mer hårdrock i SVT


  "Kiss spelar i Sverige i år, det skulle vara något om ni kunde visa det. Sen vad som skulle vara riktigt roligt vore om ni nu har kvar rättigheterna till att köra festivalen från Dortmund 1983. Vi var många som satt och såg detta, med band som OZZY, MAiden, Preist, MSG o Krokus. Ett annat förslag är ju att göra en ny Hårdrocksnatt, som gick för ett antal år sedan, det var en fröjd. Ni kan även visa Lemmy."