20 februari

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Tittarna tycker

 • Förväxlingen

  Förväxlingen


  ”Bästa serien jag har sett! Wow!” ”Såå glad att ni har köpt in fortsättningen! Tack!” ”Den här serien förgyller verkligen och gör det värt att betala TV-licensen!” ”Fantastiska skådespelare och väldigt spännande historia!”
  ”Det här är den bästa serien som sänts! Blev så glad att höra att ni ska sända 100 avsnitt till efter sommaren.”
  ”Fantastisk serie! Jag är så glad att ni har köpt in fortsättningen! Jag ska genast meddela alla här på seniorboendet där jag bor att den är tillbaka efter sommaren. Vi har varit SÅ oroliga för att den inte skulle sändas mer!”
  ”Trodde inte att jag skulle fastna för en turkisk serie, men den här är ju helt fantastisk!”
  Ganska många samtal med frågor om när säsong 2 kommer.
  ”Tusen tack SVT!”

  ”Sänd den gärna i dubbelavsnitt.”

  ”Sänd gärna två avsnitt åt gången som de gör i Turkiet”
  ”Jag ÄLSKAR den här serien! Jag bor på ett äldreboende i Bromma och jag känner jättemånga här som också älskar den!” ”Jag hade lovat mig själv att inte fastna vid någon serie men det var ett omöjligt löfte att hålla efter att jag sett ett par avsnitt av denna! Det är så spännande nu!!” ”Jag förstår inte hur skådespelarna kan vara så bra! Dom måste vara experter på det här med TV-serier i Turkiet!”
  ”En kanonbra serie! Vad kul att ni köpt in en säsong till.” ”Vilka fantastiska skådespelare det är i den utmärkta serien.” ”Tack för en underbar serie! Jag skall titta till slutet!” "Gud vad härligt! Tänk att SVT kan man lita på. Den här serien är värd hela TV avgiften. Så det är nog bara att fortsätta köpa in den här serien. TACK SÅ HEMSKT MYCKET! Det är helt suveränt!"  
 • Idévärlden

  Idévärlden


  "Måste ge credd till SVT för idévärlden. Förra avsnittet var oerhört intressant."
  " Älskar det programmet! Format, tempot, tankar som kräver att jag också tänker. Public service levererar verkligen här! "
   ”Det här typen av program har jag efterlyst länge – så vilsamt – alla får tala till punkt. Intressanta ämnen som berör de flesta.
  Programledaren är utmärkt. Hoppas denna serie får fortsätta.”
  (4 liknande samtal)

  "#idevärlden är precis vad @svt ska syssla med 💥⚡ 💥⚡ 💥 Mer prat-tv åt folket "
  "Lyssna o LÄR #idevärlden Dick Harisson ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ @svt @Skolinspektion @skolkommission @Skolverket"
  "Tack Dick och tack svt för detta intressanta, givande program!!"
  "#idevärlden @svt Skulle gärna ha en egen kanal för detta program. Jag diskuterar med dem under hela programmet."
  "Ser @GustavFridolin och Anna Ekström detta? #idévärlden @svt Hör upp regeringen! " "Tack @svt för programmet #Idevärlden" "Bra av #DickHarrison om behovet av kunskapstörst, nyfikenhet och bildning i förfall. #Idévärlden. Kvalité av @svt. #utbpol" "Intressanta åsikter o insikter av Gertrud Sandqvist, Malmö konsthögskola, om dagens konstelever o tidigare bildningsförakt i @svt Idevärlden"
  "Här har ni träffat mitt i prick. Fantastiskt program som tar upp stora frågor som de flesta av oss går och funderar över. Programledaren Erik Schuldt är en utmärkt programledare – lugn och fin framtoning i rutan." "Tusen tack SVT för Idévärlden!"

 • Bonusfamiljen

  Bonusfamiljen


  "Mycket bra att ta upp ett aktuellt ämne som många kan relatera till."
  "@svt levererar återigen. #bonusfamiljenlänk till annan webbplats Tv när den är som bäst!"
  "Bra avslutande meningar i @svt "Bonusfamiljen" #NorenDramaPåminnelselänk till annan webbplats"
  "Den är säkert jättekul om man inte lever just i detta, men så är det ju med allt i livet. De har dock fångat precis på pricken hur det kan vara o hur vuxnas ego går ut över barnen. "
  "Gillar den & kommer fortsätta titta 👀 "  "Superbra! Fortsatt lycka till! Så twistat! Å "sura" Petra!! Hahaha..."
  "hej! tack för eran nya serie. den är verkligen kul och rolig jag håller med tidningar som har hyllat detta. tv4 får akta sig för nu kommer svt."
  "Tycker det är bra att visa lite verklighet och avdramatisera det hela lite och att visa olika typer av föräldrar. / Bonusmamma" "Den va underbar! 👍 🏻 Och ja, det fanns en hel del likheter med det jag upplevt 😁 "

 • Samtidigt i Hofors.

  Samtidigt i Hofors


  "Ljuvligt program med underbara människor. I sommar ska jag turista där och hoppas på att stöta på någon ur serien. Helst Micke och tjejen med de söta illrarna." "SVT1 levererar...som vanligt Bästa tv-kanalen.."
  "Ett underbart program, vilken bra idé - det finns massor av "Hofors" där ute i vårt land!! Svt åk bara ut med en kamera.." "Vilka original! Jättehärlig serie 😉"
 • Gatans kör

  Gatans kör


  "Sorg, Kärlek och Empati. Det är många känslor som virvlar i kroppen när jag ser på "Gatans Kör" på SVT. Ett varmt och viktigt program. TACK!"

  "@svt får en ros till ikväll för
  #gatanskör länk till annan webbplats med Rickard Söderberg @GayTenor"

  "Råkade slå på detta...helt fantastiskt, och vilket engagemang från både deltagare som körledare! Ser fram emot att följa dem!"

  "Till SVT!!! Gatans kör är nog det bästa jag sett iår!! Härligt att se ett program som tar sig an hemlösa!"

  "Richard, du är toppen! Och Bosses ord träffade hjärtat! Lycka till med körgemenskapet!"

  "Äntligen ett program som belyser de utsattas situation och som ger dem en plattform att stå på. En gemenskap genom musiken. Heder åt Rickard som tar sig an detta! OCH att det görs någonting åt våra egna hemlösa! Ser fram emot nästa program"

  "Så fantastiskt program. Tårarna rullade nerför mina kinder av både glädje o sorg. Det ska bli så härligt att få följa detta gäng. Jag vill mer än gärna skänka pengar för att hjälpa! En gala med insamling till de hemlösa tycker jag att ni borde satsa på. Inte en dag försent. Rickard Söderberg, du är magisk! SVT, detta har ni gjort bra!"

  "Otroligt bra initiativ av er SVT. Jag är så trött på alla program där folk röstas ut till höger och vänster. Detta var riktigt genuint och äkta."

 • Fosterland

  Fosterland


  Flera tittare visar sitt stora missnöje med SVT:s hållning och agerande i frågan om den fällande domen mot reportageteamet bakom ”Fosterland”. Det har blivit en av de stora frågorna på Tittarservice u... "Min fråga är; om jag åker fast för brott så får jag sparken från mitt företag – varför gäller inte detta på SVT? Var går gränsen? Kan man smuggla in droger för att hjälpa en cancersjuk vän med smärtlindring? Licenspengar ska lindra fallet. Journalistiskt är det totalt haveri."
  "Betalade ni rättegångskostnaderna när Bobbo Krull körde rattfull för 10 år sedan också? Nej, just det, han fick inte vara kvar i rutan… det är skillnad på folk och folk, helt klart!"
  "Jag tycker det är HELT FEL att public service inte sköter detta ordentligt! Ni ska INTE betala advokater för era medarbetare när de medvetet begår brott! Ni har NOLL trovärdighet kvar."
  "Det här blir som ringar på vattnet…jag tror inte att de ansvariga på SVT förstår vidden av vad de ställt till med. Förtroendet för SVT får sig en knäck helt klart."
  "Nu har ni vrängt till det här ordentligt! SVT går ut med att det är ok att begå brott, ja i vart fall om man är anställd av SVT. Ni uppmuntrar alltså till brott genom att inte markera. Jag har stor respekt för journalisterna som nu fällts i domstol, dom har handlat etiskt riktigt men det är inte det de handlar om här, det handlar om företagets renommé, public service trovärdighet. Ni måste upplysa journalisterna om vilken enormt stor skada dom tillfogat televisionen. Jag är illa berörd av detta och jätteledsen för vad dom ställt till."
  "Alla med statlig anställning kan nu i lugn och ro ägna sig åt människosmuggling utan att få något straff det har idioterna på SVT visat. Hur kan SVT:s ledning ställa sig bakom detta? Det vittnar om en brist på respekt för vanligt folk, det är ju för fan vi som får betala för den person som SVT:s journalister smugglat in i vårt land. Att ni försvarar lagbrott som görs av era anställda under arbetstid är faktiskt skandalöst dåligt."
  "Om Önnevall själv betalar för den insmugglade pojkens uppehälle och skolgång skulle jag inte säga något om saken men nu flinar han bara trots fällande dom. Han bör avskedas!"
  ”Hur kan SVT betala advokatkostnader med mina och folkets licenspengar när era medarbetare begår kriminella handlingar?” ”Tror ni att andra arbetsgivare betalar advokatkostnader när en anställd blir dömd före en kriminell handling? Det är inte rätt att ni använder våra licensmedel till människosmugglarna.” ”Jag är en hederlig privatperson i Sverige och vill inte betala för SVT:s kriminella verksamhet. Jag säger upp TV-licensen.” ”Jag vill å det bestämdaste protestera mot att ni låter licensbetalarna bekosta Fredrik Önnevalls advokatkostnader.”
  SVT-bloggen med svar från SVT-cheferlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Från Pirr i Barnkanalen

  Pirr i Barnkanalen


  ”Vi har slutat titta på Barnkanalen helt och hållet! Ni kan döpa om er till porrkanalen!”
  ”Det är respektlöst att visa detta för dagisbarn! Ska de få veta hur det känns att ta på sig själv? Det är sjukt!”
  ”Min fyraåring springer runt här hemma och skriker kuk nu efter att han sett det här programmet på Barnkanalen kl 16.30. Direkt efter att vi kommit hem från dagis. Detta är inte ok!” ”Jag tycker att programmet i sig är bra MEN inte såhär tidigt på dagen… Kan ni snälla lägga detta program (och liknande) senare? Ni pratade om utlösning, kuk och onani på Barnkanalen när mina små barn som är alldeles för små för att förstå sitter och tittar på Barnkanalen. 16.30 är en mycket olämplig tid för program som uppenbart riktar sig till lite äldre barn.”

 • Donald Trump

  "Ingen objektiv bevakning"


  "Upplever inte SVT som objektiva när ni framför rapporter från USA och President Trump. Märk väl – jag är personligen inte förtjust i Trump men SVT måste tänka mera på Public service-uppdraget"

  "Ni måste försöka bli lite mera balanserade när det gäller rapporteringen från USA och President Trump. Ni ska absolut granska och ifrågasätta – men som sagt balans annars blir ni inte trovärdiga. USA har haft val och Donald Trump blev vald till president – ni måste acceptera det"
  SVT Forum – Trump och omvärlden: "Tittade idag på en debatt från Utrikespolitiska institutet där sex "experter" diskuterade Trump. Alla hade i stort sett samma åsikter. Jag är väl medveten om att inte SVT arrangerade denna debatt men det innebär ju inte att ni inte har något ansvar. Ni har ju ansvar för VAD ni sänder ut! Min undran är naturligtvis hur man inbjuder till debatt med personer av samma åsikt – då blir det ju ingen debatt".
 • President Barack Obama håller sitt sista tal.

  Obamas avskedstal


  "Jag är en man på 75 år och jag har INGEN aning om vad fan en app är! Jag vill se Obamas avskedstal på en vanlig hederlig TV-apparat! Ni hänvisar till någon jävla app, va fan är det för något?!
 • Dokument utifrån: Rysslands återkomst

  Dokument utifrån: Rysslands återkomst


  "Dokumentären Rysslands återkomst fick mig att sluta betala TV-licensen. Något mer Putinvänligt och vinklat får man leta länge efter."
 • Wild kids

  Syntolka Wild kids


  "Jag önskar en syntolkad version av På Spåret och Wild Kids i SVT Play.”
 • Hédi Fried

  Ge Hédi Fried ett eget program


  "Ett eget program med Hédi som deltog i Skavlan" "Sänd hennes föreläsningar."

 • En nyfödd bebis i sin mammas famn.

  Program om första tiden med småbarn


  "Jag tycker att ni för tillfället har dåligt utbud vad gäller sexualkunskap, graviditet, förlossning och första tiden med småbarn. Jag önskar mer sådant på SVT Play!"
 • President Barack Obamas håller sitt sista tal

  Översätt talet!


  "Skulle vilja att ni sänder Obamas sista tal i repris – men med översättning. Tack på förhand."
 • ABBA

  Hyllningsprogram till ABBA


  - Varför kan inte svensk TV göra ett hyllningsprogram till ABBA, det är de verkligen värda! Ta med eliten av Sveriges artister, Carola, Charlotte Perelli, Jill Johnsson, Björn Skifs, Tommy Körberg, Sanna Nielsen, Lena PH, Måns Zelmerlöv, bara för att nämna några