11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Uppdrag granksning om Knutby.

Uppdrag granksning om Knutby. (foto: SVT)

Publicerad 15 februari 2018 16:35 - Uppdaterad 17 februari 2018 22:25

Uppdrag granskning om Knutby

”Jättebra program och att ni tog upp detta. Fy så rysligt och sorgligt att människor blivit behandlade så hänsynslöst. Det finns säkert anledning för både åklagare och skattmas att titta lite närmre på "Kristi Brud". Tack än en gång för ett fantastiskt program.”

"Ni på Uppdrag Gransking-redaktionen är helt fantastiska!! Vilket viktigt samhällsarbete ni gör!! Tack <3

"Bra grävt (igen) UG👍"

”Upprörande bra! Det intressanta är att Helge Fossmo beskrev Åsa Waldau – eller ”Kristi brud” – på samma sätt som programmet nu gör. Hade han rätt?”

"Uppdrag granskning väldigt bra reportage! Proffsigt berättat av alla journalister. Stackars människor som blir så duperade och manipulerade! Ska inte denna Kristi Brud få ngt straff för de hon utsatt svaga människor för?"

"Jättebra och skrämmande reportage. Hemskt vad egoistiska människor kan förtrycka andra i Guds namn. Hoppas de utsatta kan se Jesus bortom dessa männskors förtryck och övergrepp. Tänker på bibelns ord där Jesus pratar om att förföra en av dessa mina minsta."

"Fantastiskt program. UG har gjort ett bra arbete. Ni visar tydligt hur en psykopat resonerar. När Ni snackar med Kristi Brud, får hon det till att det är de andra i församlingen som gjort så att hon agerat som hon gjort. Undrar om hon var så sokyldig till morden som det sades."

"En stor eloge till Uppdrag Granskning och det jobb ni gör och lägger ner. Ni gör det som inte samhället borde gjort. Synat den här församlingen ända in på skinnet i samband med morden. Sekter är livsfarliga!
Också en jättestor eloge till alla medlemmar som idag trädde fram och berättade och visade sin ånger. Starkt att ställa upp. Modigt!! Det är ju inte de utsatta som skall skämmas. Utan deras hjälp hade det hela inte uppdagas. Kram till all dem som tagit sig ur detta! "

"Förstår syftet med just det här programmet, men det finns kanske möjlighet att göra fler reportage?
Du om någon skulle kunna göra det, det är få som kan intervjua religiösa människor med respekt och nyfikenhet utan att väja för viktiga frågor.

"Uppdrag granskning Väldigt bra och intressant program! Jag har aldrig kunnat förstå s.k. "barnflickans" förklaring om att hon trodde att hon fick order från Gud, när hon läste sms meddelanden! Nu- när jag har hört de övriga medlemmarnas berättelse - förstår jag henne mer! När äldre, mer intelligenta människor kan lyda blint sektledarnas krav, förstår jag att hon var totalt i händerna av Helge! Jag är säker på att alla liknande sekt - även människor i par-relation, eller olika terrororganisation- kan utöva makt över andra genom att först och främst isolera medlemmarna! Om de uppnår total isolation, kan de göra nästan vad som helst, eftersom människor blir totalt förintade under en sådan tryck! Hela Knutby- s historia borde vara en uppmaning till människor att fly så fort någon kräver isolation!"

"Jättebra reportage Anna Lindman med producent! Intressant och skrämmande hur det i trons namn kan byggas upp nåt så skrämmande. 😱 Man kan tycka vad som helst om människorna som 'gick på' dessa villfarelser...men helt klart var de ju rädda och rädd om liv och lem."

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör