11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Allt för Sverige.

Nathan Younggren och Amanda Orozco i tävlingstagen. (Foto: Alexander Lavold /Meter)

Publicerad 26 oktober 2017 06:30 - Uppdaterad 26 oktober 2017 09:59

Svordomar i Allt för Sverige

Flera tittare har hört av sig efter premiärprogrammet och varit upprörda över att deltagarna fick lära sig svenska svordomar.

”Är svordomar verkligen det första man ska lära folk när dom kommer hit?”

”Svordomar ska användas så lite som möjligt och absolut inte läras ut!”

”Jag tycker att programledaren tramsar sig! Svär och leker med mat! Löjligt!”

”I programmet i söndags fick amerikanerna lära sig svenska svordomar. Det är väl ett ovanligt dumt inslag. Jag är ingen moraltant, men jag tycker att ni ska göra program som hela familjen kan titta på, även barnen.”

”Jag undrar vad ni vill ge för bild av Sverige som lär amerikanarna en massa svordomar och fula ord. Ett för övrigt jättetrevligt program som vi väntat på. Men vilket lågvattenmärke att framställa Sverige på det sättet. Vad ska folk tro om oss??? Att vi är ett land som förbannar och svär på varandra. Lär dem istället allt det fina och vackra vi har istället. Många har reagerat på detta och jag vill verkligen att ni tar tag i detta. Vi vill inte vara ett land som blir förlöjligat.”

”Jag sitter och tittar på programmet med mina barnbarn och blir både förfärad och ledsen över hur ni helt utan eftertanke lär ut svordomar till de amerikanska gästerna. Det må vara hänt men ni har väl ett ansvar på SVT för hur ni tilltalar den yngre publiken! Jag är jättebesviken på SVT för detta!”

”Denna punkt med svordomar tycker jag inte passar i detta program. Varför skall vi lära ut svordomar? Det kommer dom att lära sig ändå! Dom skall väl lära sig svenska?”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör