22 augusti

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Utdelning av pris vid Kristallengalan fredagen 1 september.

Kristallengalan fredagen 1 september. (foto: SVT)

Publicerad 5 september 2017 12:17 - Uppdaterad 8 september 2017 11:04

"Märkligt visa glädje genom att svära"

"Tyvärr blev jag så besviken på ordval av deltagarna i Kristallen. De känns obildade som är tvungna att ta till för att uttrycka sig."

"Som svensklärare för invandrare hoppas man att ens elever inte såg programmet."

"Kan detta vara ett inslag i ett Debattprogram hos SVT: "vilket ansvar har man hos SVT för det språkbruk som används i olika program?" Vad tycker SVT:s ledning om det aktuella, respektlösa språkbruket i programmet Kristallen. Vore intressant att veta."

"Håller med angående svordomar i tacktal. Varför? Heja Alexandra som höll sig till kraftuttrycket "fanken" tack för det."

"Jag är förundrad över att så många utbildade kunniga människor behöver använda så mycket svordomar och då speciellt i tacktalen som väl borde vara något positivt ock glädjande. Det vittnar om en stor fattigdom i det svenska ordförrådet."

Varför svärs det så mycket på TVär det inte märkligt att visa sin
glädje genom att svära!?

"Såg Kristallen men det var sista gången. Det verkar som att pristagarna tror att man måste svära. Svordomar och könsord ingår visserligen i språket för att det ska bli fullständigt. Kan själv dra till med en svordom om jag slår mig på tummen med hammaren men man går inte omkring och svär. Det är både torftigt och primitivt för att inte säga ohyfsat, ouppfostrat, obildat, okultiverat, oartigt, obelevat, oborstat."

”Ja, det var verkligen inget trevligt att titta på. Nästan ALLA som var med använde onödiga svordomar. Jag kan förstå att man svär till när något negativt händer, men detta var alltså människor som fick priser och beröm – vad har DE att svära åt?!” 

”Ni måste få anställda och gäster att sluta upp med att svära – hemskt för oss tittare att lyssna på detta. Programmet Kristallen var en orgie i svordomar.”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör