7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Premiär för Morgonstudion.

Premiär för Morgonstudion på måndagen. (foto: SVT)

Publicerad 28 augusti 2017 14:01 - Uppdaterad 28 augusti 2017 14:16

Tittarna om Morgonstudion: "stressigt och rörigt"

Efter premiärsändningen av Morgonstudion på måndagen har många tittare tyckt till om programmet. Positivt såväl som negativt.

Många tyckte programmet var "stressigt och rörigt" medan andra tyckte det var "rappt och modernt". Andra saknade Gomorron Sveriges lite lugnare tempo och skulle nu välja TV4:s Nyhetsmorgon istället.

Här följer några av de negativa kommentarer som skrivits i sociala medier direkt efter första sändningen.

(Längst ner finns en länk till positiva kommentarer)

"Kopia av Aftonbladet och stressigt. Hej då SVT - Hej TV 4!"

"Nog var det trevligare med morgonsoffan med det mer behagliga tempot. Jag får tillräckligt med hysterisk information på jobbet. Försöker SVT härma de utländska nyhetsrapporteringarna?"

"Vilka har varit målgruppen för denna nya satsning? Hur stor del av befolkningen/SVT-publik klarar av och vill starta dagen med detta stressiga program? Tänker särskilt på talhastighet, synintryck, snabba otydliga vändningar vad gäller inslag!"

"Håller med många som tyckt till om ny morgon-tv och som tyckt att det är stressigt och med mycket rörig bakgrund. Jag antar att ni egentligen vänder er till en yngre målgrupp och vill locka till er flera tittare där. Men det är bara att konstatera att yngre personer inte tittar på morgon-tv och inte kommer att göra det heller framöver!"

"Nya Morgonstudion kommer nog tappa tittare till Nyhetsmorgon nu i början. De behövde förändra men jag är inte säker på att det vi såg idag räcker?"

"Känns som åldersdiskriminering, snabbt o otydligt med snabba övergångar, i munnen på varann ibland, jag blir nervös. Hoppas på bättring."

"Är som en lång nyhetssändning. Känns kallt, kalt o tråkigt. Ledsen, men för att orka se mer än en halvtimme behöver i varje fall jag lite mer värme. Får bli 4:an ett tag framöver så får programmet en ny chans om en vecka eller två."

"Nja....tänker att det var allt bättre förr. Möjligt att man vänjer sej men idag känns det som om det blir TV4 nu....trots reklam. Det blir lugnare så."

"Min spontana reaktion är att det känns som att jag tittar på Aftonbladet TV."

"Första intrycket är en stressad och forcerad rapportering. Jag har svårt att höra vad de säger då de pratar så fort så de snubblar på orden. Likaså deras gäster.... Svårt att fokusera med all textinformation och bilder som ligger och rullar i bakgrunden. Varför ska SVT sträva efter ett sånt hysteriskt upptempo? Vart är myset o variationen? Ska de sitta bakom samma bord hela morgonen? Vad är SVT:s tanke? Har valt SVT på morgonen för att det varit ett lugnare tempo att vakna upp till, men får väl se hur detta utvecklar sig."

"Ska ge det lite längre tid för bedömning. Men första intryck var för stressigt och rörigt för ett morgonprogram."

Tittarna hissar Morgonstudion: ”Rappt och modernt”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se premiärsändningen av Morgonstudion (SVT Play)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör