21 juli

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
I tältet bakom huset i Motala öppnar Eleonor och Robin den stora släktfesten och bil efter bil rullar in med gäster.

I tältet bakom huset i Motala öppnar Eleonor och Robin den stora släktfesten och bil efter bil rullar in med gäster. (foto: SVT)

Publicerad 2 mars 2017 15:20

Eleonors resa

Många, många från resandefolket har ringt och är mycket upprörda över programmet.

”Det här programmet går ut med en lögn om resandefolket. Vi lever inte så här, de pratar inte rätt språk och Eleonor pratar om familjer som hon inte känner. Ni måste gå ut tydligt med att det handlar om en enda familj och deras släkt och att de inte är representativa för oss andra. Vi resande lever som vilka svenskar som helst. Tror ni att vi äter trafikdödade djur?”

”Många av våra släktnamn nämns som hon inte har något samröre med. Det framgår inte av programmet att det är påhittat. Ni måste ha en förtext till programmet att det bara handlar om en familj och inte handlar om gruppen resande som helhet. SVT cementerar gamla fördomar mot oss. Vi har varit trakasserade i århundraden. Nu börjar det om.”

”Hur kan ni visa detta?!!!!”

”Hon är en Gajo (icke-rom)!”

”Man känner sig kränkt!”

”Ni tar upp släktnamn som inte finns, ni säger att språket är romani. Ni får oss att framstå som ett folk som röker, dricker, stjäl och vägrar arbeta! Ni visar en väldigt skev bild.”

”Hur kan ni sända ett sådant fruktansvärt skamligt program ?”

”Jag kan inte se den här skiten, efter det här kommer våra barn att bli retade i skolan!”

”Det här programmet känns inte äkta. Eleonor talar ett språk som inte finns!”

Vi är en hel släkt som har tittat på det här programmet och vi är alla lika rosenrasande!”

” Ni skämmer ut oss romer! Vi framställs som mindre vetande ”

” Programmet är rena diskrimineringen mot vår folkgrupp!”

”Jag skäms ihjäl när jag ser Eleonor Frankemo. Alla resande som ser programmet mår dåligt. SVT borde be om ursäkt offentligt.”

"Snälla lägg ner resterande avsnitt av Elenors resa då hon skämmer ut ett helt folkslag det hon säger o gör är inget som resande står bakom. Vi är vare sig nervsjuka eller är narkomaner eller beter oss på ett sådant sätt som dom beskriver. Sedan språket som dom har hittat på är ingen romani som talas av riktiga resande"

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta