10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Fosterland

Fosterland (foto: SVT)

Publicerad 16 februari 2017 17:47

Fosterland

Flera tittare visar sitt stora missnöje med SVT:s hållning och agerande i frågan om den fällande domen mot reportageteamet bakom ”Fosterland”. Det har blivit en av de stora frågorna på Tittarservice under veckan.

På SVT-bloggen svarar HR-direktören och kommunikationsdirektören på tittarnas frågor (se länk nederst).

"Min fråga är; om jag åker fast för brott så får jag sparken från mitt företag – varför gäller inte detta på SVT? Var går gränsen? Kan man smuggla in droger för att hjälpa en cancersjuk vän med smärtlindring? Licenspengar ska lindra fallet. Journalistiskt är det totalt haveri."

"Betalade ni rättegångskostnaderna när Bobbo Krull körde rattfull för 10 år sedan också? Nej, just det, han fick inte vara kvar i rutan… det är skillnad på folk och folk, helt klart!"

"Jag tycker det är HELT FEL att public service inte sköter detta ordentligt! Ni ska INTE betala advokater för era medarbetare när de medvetet begår brott! Ni har NOLL trovärdighet kvar."

"Det här blir som ringar på vattnet…jag tror inte att de ansvariga på SVT förstår vidden av vad de ställt till med. Förtroendet för SVT får sig en knäck helt klart."

"Nu har ni vrängt till det här ordentligt! SVT går ut med att det är ok att begå brott, ja i vart fall om man är anställd av SVT. Ni uppmuntrar alltså till brott genom att inte markera. Jag har stor respekt för journalisterna som nu fällts i domstol, dom har handlat etiskt riktigt men det är inte det de handlar om här, det handlar om företagets renommé, public service trovärdighet. Ni måste upplysa journalisterna om vilken enormt stor skada dom tillfogat televisionen. Jag är illa berörd av detta och jätteledsen för vad dom ställt till."

"Alla med statlig anställning kan nu i lugn och ro ägna sig åt människosmuggling utan att få något straff det har idioterna på SVT visat. Hur kan SVT:s ledning ställa sig bakom detta? Det vittnar om en brist på respekt för vanligt folk, det är ju för fan vi som får betala för den person som SVT:s journalister smugglat in i vårt land. Att ni försvarar lagbrott som görs av era anställda under arbetstid är faktiskt skandalöst dåligt."

"Om Önnevall själv betalar för den insmugglade pojkens uppehälle och skolgång skulle jag inte säga något om saken men nu flinar han bara trots fällande dom. Han bör avskedas!"

”Hur kan SVT betala advokatkostnader med mina och folkets licenspengar när era medarbetare begår kriminella handlingar?” ”Tror ni att andra arbetsgivare betalar advokatkostnader när en anställd blir dömd före en kriminell handling? Det är inte rätt att ni använder våra licensmedel till människosmugglarna.” ”Jag är en hederlig privatperson i Sverige och vill inte betala för SVT:s kriminella verksamhet. Jag säger upp TV-licensen.”

”Jag vill å det bestämdaste protestera mot att ni låter licensbetalarna bekosta Fredrik Önnevalls advokatkostnader.”

SVT-bloggen med svar från SVT-cheferlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör