23 maj

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
En dam försvinner

SVT:s matinéfilm "En dam försvinner" fick många att ringa till Tittarservice. (Foto: GB Pictures)

Publicerad 8 september 2016 13:03

"SVT:s filmutbud är bedrövligt"

"Hela SVT:S filmutbud är dåligt och jämngrått. Ni envisas med att visa uttjatade komedier på fredagarna och övriga spelfilmer i veckorna är repriser på redan sända repriser. Varför får vi se så få nya filmer? TV4 har visat hela Tolkiens trilogi och Avatar och många, många andra bra moderna filmer. På SVT får vi hålla tillgodo med dessa hopplösa och undermåliga filmer som väljs ut av er! SVT har aldrig varit bra på att spegla filmutbudet, men nu har det blivit än värre! Byt ut de ansvariga! ”

"Varför skall det bara så gamla dammiga filmer på matinétiden? Ni måste väl kunna visa en och annan actionfilm också för de som är hemma dagtid. Jag är jättebesviken på SVT för det här skiten om jag får säga så!”

”Jag ser gärna reklam i en av era kanaler så att det finns pengar att köpa in bättre och modernare filmer till SVT”

”Hur många gånger har ni sänt Ryttare i blått? Ni sänder samma filmer om och om igen. Vi vill ha mer variation för våra licenspengar.”

En dam försvinner

En av onsdagen den 7 septembers stora frågor på Tittarservice blev de många klagomålen på dagens matinéfilm. Tittarna hörde av sig från många håll om att ljudet försvunnit under långa sekvenser av filmen och att det varit suddigt, flimrigt och ojämnt ljud:

”Vilken dålig kvalité det var på filmen, bortfall av ljudet ett flertal gånger och väldigt fladdrig bild. Kontrollerar ni inte kvalitén på inköpta filmer innan ni sänder?”

”Varför lägger ni inte en informationsremsa om att ljudet inte fungerar? Nu trodde jag att det var fel på min TV så jag höjde volymen och när ljudet väl kom tillbaka så vart det väldig hög volym.”

”Det var väldigt tråkigt att det var så dålig kvalité på filmen, hoppas verkligen att ni visar den igen i bättre kvalité!”

”Dålig skärpa och kontrast i början av filmen och så försvann ju ljudet ett flertal gånger.”

”Den här filmen måste ni sända om det går inte att titta på filmen! Det är så dålig kvalité  och nu har ljudet varit borta i flera minuter. Det är väl ingen ide att skicka ut detta till tittarna!"

”Jag tycker att det är mycket dåligt att ni skickar en matinéfilm i så uselt skick. Har ni ingen kontroll av vad ni sänder ut?”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta