15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Programledare Anna Hedenmo och Mats Knutson i Agenda.

Programledare Anna Hedenmo och Mats Knutson i Agenda. Foto: Carl-Johan Söder /SVT

Publicerad 3 juni 2016 11:06

Partiledardebatt i Agenda

- Det är upprörande hur programledarna avbryter politikerna hela tiden. Det är ingen mening med en debatt om man inte får höra vad de säger!

- Vissa partiledare favoriseras så uppenbart till exempel Lövin och Löfvén! Programledarna avbryter de andra hela tiden men de två får tala oavbrutet. Det märks så tydligt var programledarna står politiskt.

- Debatten är fruktansvärt dåligt organiserad trots att den är oerhört intressant

- Det är ett mycket viktigt och intressant program men blir ganska meningslöst om de inte får tillfälle att tala till punkt. Dessutom är gör de det på ett otrevligt och respektlöst sätt.

- Vad är det för trams med dessa applåder i debatten. Det är störande och gör det bara svårare att följa med

- SVT klarar inte av att förhålla sig opartiskt. Om det är allmänt känt att verksamheten hyser obalanserat många på vänsterkanten - varför anställs det ytterligare medarbetare med den politiska åskådningen? Varför överhuvudtaget anställa folk som offentligt uttalat sig politiskt? SVT verkar vilja ha fler av samma sort, inte konstigt att rutan fylls av artister, kulturarbetare och proffs- och hobbytyckare med "rätt åsikter". Kultur och media ignorerar/förlöjligar/utesluter/motarbetar aktivt oliktänkande och det alternativa, men jag tror inte att folk i skrået inser själva vad de håller på med - i det stora perspektivet. Att de kontrollerar och likriktar det som sägs och skrivs.

- På texttv står att 44 procent ville ha invandringen som debattämne i gårdagens Agenda. Då borde SVT undra varför ? Det finns ju fler viktiga frågor. Jag menar att SVT och massmedia själva skapat detta onormala intresse för en enda fråga genom att ständigt ha inslag om invandring i sändningarna. . Hade SVT ägnat lika mycket tid åt alla problem i sjukvården tror jag 44 procent hade svarat sjukvården istället. Det är där problemet ligger att massmedia inklusive SVT har blivit ett slags en frågeinstitut istället för ett brett utbud. Den katastrofala situationen inom sjukvården borde SVT ha lyft på eget initiativ för länge sedan. Hela svenska folket bör får veta hur illa ställt det är inom alla områden av vården. Det är en oförlåtlig miss av SVT att så sopa vissa frågor under mattan att svenska folket nu tror invandringen är den enda huvudfrågan i landet.

- Varför redovisas inte talartid för respektive partiledare. Det kändes som om vissa partiledare fick väldigt mycket tid jämför med andra. Talartiden borde vara densamma för alla deltagare, Jimmy Åkesson blev också avbruten flera gånger av programledaren Anna som återigen inte kan vara opartisk. För övrigt en ganska bra debatt.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör